melanom malign

Secțiunea: Cancerul de piele (Melanom malign)
1124 comentarii 1 23 4 5 ..... 54 55 56 57 INAINTE ›
21 criburmat
21 criburmat [8c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 8

Pt mirelamaran,
Nu -mi gasesc cuvintele, plang intr-una de cand am citit . Condoleante.
In subconstient banuiam ca aceasta este explicatia, de aceea nu ai mai postat nimic. De fapt acesta nici nu este un forum de discutii psihologice... Nu pot sa ma adun acum, te rog sa fii puternica, sa nu te lasi daramata, sa te gandesti ca sigur sotul tau nu ar fii vrut sa te stie la pamant. daca crezi ca as putea sa te ajut cumva, nu prea stiu cum, poate sa vorbim ------------------------.
Sunt f furioasa ca oameni atat de tineri, care mai aveau multe de facut pe aceasta lume, pleaca, pleaca de langa noi ....
22 acmilan1ro
22 acmilan1ro [12c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 12

Este foarte trist sa aud de faptul ca sotul Mirelei Maran. Sincere condoleante. De ce am revenit...Se vorbeste aici de sperante pierdute. IMI PERMIT SA VA DAU UN SFAT !!! NICIODATA sa nu va pierdeti speranta, ABSOLUT NICIODATA si MORALUL sus pentru ca autosugestia este cea care hotaraste in proportie de 60 (saizeci) % soarta bolnavului in ORICE boala. Sa nu uitam ca medici nu ne trateaza asa cum le place lor sa ne spuna. Ei ne dau substantele cu care organismul SE TRATEAZA SINGUR. Natura este prietenul nostru in care traim de aceea nu consider ca tratamentele naturiste nu sunt tratamente adjuvante ci sunt acele elemente cu care organismul omuli se regleaza, revine la normalitate dupa ce l-am intoxicat cu toate chimicalele. Si inca un lucru important...sanatosi, bolnavi, FERITI-VA de constipatie ca de cancer !!!! este un provocator de cancer!!! FOARTE multi din cei ce au scapat de cancer au facut in tratament 2 clisme zilnice iar apoi sanatosi fiind 2/saptamana. TREBUIE eliminate toxinele din organism asta inseamna viata sanatoasa pt noi, un organism fara TOXINE, de aici pleaca tot. Medici au stabilit ca in organism exista excremente vechi de 4-5 ani care nu se elimina si ne intoxica. Putin deici putin de colo se aduna. Il implor pe bunul Dumnezeu sa de-a sanatate tuturor bolnavilor si tuturor celor sanatosi, si sa va conduca spre alegerea cea mai buna der NU PIERDETI SPERANTA
LUPTATI, si nu uitati ca NATURA e aliatul nostru de acolo putem luat tot ce e bine pt noi...hrana, medicatie, hidtratare etc etc absolut tot.
Va pup si va rog sa traiti cat mai mult, pana la adanci batraneti!!!

PS Cititi despre comunitatile ce au trait in zona Himalaya si aflati ca pana in 90 nu au cunoscut cancerul, pt ca prin 80 au intrat produsele occidentale au intrat si la ei si atunci l-au cunoscut. Acei oameni atingeau in proportie de 80% 100 de ani. FFFF interesant si plin de invataminte.
23 filipmibe
23 filipmibe [5c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 5

Tata a fost diagnosticat cu metastaza de melanom ,a fost operat,inca nu am facut tomografie si biopsia spune :
ViM pozitiv difuz in celule tumorale,S100 pozitiv difuz in celule tumorale,Melan A pozitiv in frecvente celule tumorale,HMB45 neconcludent,Ki67 pozitiv 15% in celule tumorale,MITF pozitiv 10% in celule tumorale.
Medicul ce la vazut azi a zis ceva de stadiul 4.Spuneti-mi va rog ce inseamna si ce e de facut? Tata are 60 ani si tumora a fost pe spate.
24 acmilan1ro
24 acmilan1ro [12c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 12

Trecand printr-o serie de situatii similare cu mama mea, in acest stadiu va recomand sa faceti neaparat tomografia deoarece aceasta va va dezvalui in mod mult mai real existenta sau sa dea Dumnezeu inexistenta formatiunilor tumorale. In stadiu 4 este greu de crezut ca se mai poate face ceva in tratarea acestei boli galopante. Se poate asigura un tratament paleativ care sa aline suferinta bolnavului. Unii spun ca medicamentele Temodal sau Muphoran pot fi de ajutor insa nu sunt agreate de "stimabila" casa de asigurari si sunt foarte scumpe. Noi am incercat decarbazina care se da de-altfel insa nu a ajutat cu nimic si am ajuns la concluzia ca utilizarea tratamentului chimiotrapeutic e o tampenie dupa faza a 3-a cu medicamentele pe care ni le aproba Casa. Sunt niste criminali cei de la Casa. Chimioterapia da rezultate in fazele initiale ale bolii. Mai tarziu nici pacientul nu mai rezista usor. Ca o concluzie ma abtin sa dau sfaturi nefiind specialist insa daca va ajuta intamplarile relatate de mine si de ceilati de pe forum care au trecut prin asta...ele va stau la dispozitie pe aceasta pagina si alte forumuri. E o situatie cumplita in care atat bolnavul cat si apartinatorii trebuie sa fie tari. Pentru cei care au mai citit mesajele mele, mama mea are 56 de ani si dupa 2 ani si jumatate de tratament, chimio, naturist, chirurgical etc, acum este imobilizata la pat, paralizata 75%, a facut tumori pe creier, plamani, abdomen si ganglioni, nu mai poate manca si asteapta un final dureros in care medicii ne-au spus ca probabil nu boala o va ucide ci infometarea.

PENTREU cei din TIMISOARA sau cei care ajung la TIMISOARA la Clinica de Chimioterapie as Vrea sa trag un SEMNAL DE ALARMA !!!
Feritiva de DR. CURESCU, este un medic fara etica si principii care incalca toate drepturile pacientului si care isi bate joc de apartinatori. Recomand spitalul de ONCOLOGIE din CLUJ.
Experienta lor e mare.

Inchei prin a va ura multa sanatate, putere in lupta cu aceasta boala crancena, va doresc tuturor viata lunga ca e FRUMOASA si sa aveti grija de ea.

Cu mult respect Gabriel
25 criburmat
25 criburmat [8c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 8

Cu mare durere va anunt ca sotul meu a decedat luni 19.05. A suferit mult in ultimele zile, a fost blocat la pat 2 sapt., 9 zile nu a mai mancat nimic, iar in ultimele 5 zile aproape nici apa nu mai vroia sa bea si cred ca acum s-a linistit.
Am luptat si am incercat sa fac tot ceea ce era omeneste posibil pana in ultima clipa( a murit acasa, nu a mai fost internat dupa operatia din 5.03).
Acum gandesc ca nu mai exista sanse in momentul in care melanomul metastazeaza.
Dumnezeu sa ne intareasca pe toti, eu trebuie sa ma intaresc si sa lupt mai departe pt a creste cei 2 copilasi ai nostrii.
Va sfatuiesc sa aveti grija si sa va bucurati de fiecare zi, de fiecare clipa impreuna cu cei dragi. Eu am inteles asta tarziu, acum 5 ani, cand ne-a lovit cancerul.
Imi pare rau ca v-am intristat.
Cristina
26 acmilan1ro
26 acmilan1ro [12c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 12

Cu nesfarsita durere va anunt ca mama mea s-a stins din viata pe data de 18.05.2008 dimineata la orele 12, in zi de sarbatoare. A stat in pat aproape 4 saptamani, in ultimele 3 a paralizat pe partea dreapta, si nu a mai putut vorbi, ultimele 2 saptamani le- petrecut fara sa manance, astfel ca ii dadeam tot ce se putea sub forma lichida insa in ultimele zile nu mai putea sa inghita. Durerile au fost mari si saraca s-a chinuit foarte mult. Nu stiu daca am facut sau nu tot ce era posibil,speram ca da insa un lucru este cert... MEDICII ONCOLOGI DIN TIMISOARA, CHIMIOTERAPISTII SUNT NISTE OAMENI MIZERABILI NU PENTRU CA AR FI PUTUT SA O SALVEZE CI PENTRU COMPORTAMENTUL LOR EXECRABIL, MODUL DE A ASIGURA TRATAMENTUL PALEATIV SI MODUL DE A TRATA APARTINATORII BOLNAVULUI. FERITI-VA DE ONCOLOGIA SI CHIMIOTERAPIA TIMISOREANA, IN MOD SPECIAL DE DR. CURESCU DE LA CLINICA DE CHIMIOTERAPIE DIN TIMISOARA.

Dumnezeu sa va aiba in paza, sa profitati de fiecare zi traita pentru ca viata e frumoasa asa cum este ea cu bucurii cu dureri.
27 acmilan1ro
27 acmilan1ro [12c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 12

Draga Cristina
Primeste din partea mea sincere condoleante. Nu stiu daca mai e ceva de spus pt ca durerea este foarte mare. Am trecut prin experiente groaznice, iar dragii nostri au luptat pana in ultima clipa. Respect nesfarsit pentru puterea lor. Vor trai in memoria noastra pentru totdeauna. Iar pentru aceia care mai sufera, daca vor avea vreo intrebare legata de aceasta necrutatoare boala le voi sta la dispozitie cu orice informatie daca le poate fi de ajutor.
Nu stiu daca aici se mai pot da sfaturi insa mi-as permite unul:
Dragi cititori melanomul malign este cea mai dura forma de cancer, nu neglijati negii si nu stati sa va prajiti la soare in exces pentru ca rezultatul e sfasietor si pentru pacient si pentru familia lui.

Inca o data Cristina, SINCERE CONDOLEANTE si te rog ai grija de tine si familia ta.
28 bubudashi
28 bubudashi [4c]

Membru din 27-06-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 4

Nu am cuvinte pentru a-mi exprima regretul! Imi pare nespus de rau! Pur si simplu am ramas fara cuvinte! D-zeu sa-i odihneasca in pace!
Sincere condoleante!
29 filipmibe
29 filipmibe [5c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 5

Regret nespus...Gandul ca si tata ar putea sa moara e crunt.Va rog sa ma ajutati daca puteti sa ma indrumati catre un medic dedicat...cineva care ar putea sa-l ajute cu adevarat.Eu nu stiu exact cum au pus medicii diagnosticul,metastaze la creier si plamani nu sunt,dar are ceva chisturi la ficat.RMN-ul e abia pe 6 iunie si noi stam fara nici un tratament.Imi pare tare rau pentru pierderea voastra!
30 acmilan1ro
30 acmilan1ro [12c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 12

Eu il recomand pe doctorul Ghilezan de la Oncologie din Cluj in conditiile in care ati incerca tratament clasic cu medicamente, chimioterapie. Daca e sa fie naturista recomand Bokor Katalin Ungaria sau Clinica Eden Romania insa tratamentele sunt extrem de dure si solicitante si se axeaza pe imuno terapie si dezintoxicarea organismului. Necesita un organism relativ puternic si vointa de fier
31 terte
31 terte [1c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 1

Buna ziua. Tatal meu a fost diagnosticat cu melanom malign la ochiul stang, acesta i-a fost extirpat si tumora analizata la Institutul Oncologic si doua blocuri din ea la Victor Babes. Analizele sunt consistente intre ele, si pe cea de la Victor Babes scrie:

Histopatologic: Melanom malign de Tract uveal tipul mixt: cu celule fuziforme si epitelioide)

Imunohistochimic: VIM pozitiv difuz cu celule tumorale, HMB45 pozitiv Difuz in celule tumorale, Melan A pozitiv difuz in celule tumorale, Ki67 pozitiv 3-5

Ce inseamna toate acestea? Ce fel de tratament ar trebui tatal meu sa faca? cat de periciloasa a fost aceasta tumora si care sunt sansele sa ii mai apara ceva pe undeva, chiar daca ochiul cu tumora a fost extirpat integral. Multumesc si multa sanatate!
32 oitaionela
32 oitaionela [7c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 7

de cind au murit soti doamnelor si in celalalt caz mama,tata e.t.c nu a mai scris nimeni pe forum,oare de ce,ar putea sa ajute cu sfaturi alte persoane care sint necajite si suparate.Am o rugaminte sa-mi spuneti si mie ce a-ti facut cu medicamentele care v-au ramas.sa auzim si de bine ca de rau am tot auzit.
33 filipmibe
33 filipmibe [5c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 5

Noi suntem bine,Slava Domnului!
Tata a facut toate analizele imagistice si il vede prof Blidaru.
Incepe a doua serie de citostatice,asta in conditiile in care
toate analizele au fost bune.Speram ca tumora a fost in final
fara metastaze,doar parea metastaza din cauza marimii ei.
Nu stiu daca e posibil asa ceva,medicii oricum te trateaza de
parca nu trebuie sa stii prea multe si e foarte frustrant.Eu incerc
sa inteleg ,si intreb ,dar rar mi se raspunde concret la intrebari.
De fiecare data e cu "posibil".Noi nu gasim tumora primara, si pt
ca ni s-a pus diagnosticul de metastaza,incerc sa inteleg a cui metastaza?
34 criburmat
34 criburmat [8c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 8

Buna seara, am avut probleme cu internetul si am reusit sa plec cu copii si mama mea pt 16 zile din Bucuresti. Acum am citit mail-uri dupa 1 luna.
Medicamentele le-am pus in punga si le-am dat dr-itei oncolog ca sa le foloseasca oferind altor pacienti.
Tatal meu a decedat la exact o luna dupa sotul meu. Este ffff greu cu 2 copii mici si o mama bolnava care tb sa faca o operatie de montare proteza de sold. Nu sunt scuze, este realitatea dura.
Pt filipmibe: incearca sa gasesti un dermatolog bun care sa faca un examen complet al pielii si sa localizati tumora primara care tb extirpata. De ex. dna dr. Olga Simionescu este la Sp. Colentina si are cabinet particular cum cobori de la Academia militara spre Municipal pe partea stg. la parterul unui bloc. Este parerea mea.
Acum sunt insa ffff furioasa pe tot , si eu am incercat sa inteleg de ce se intampla ceea ce se intampla, am incercat impreuna cu sotul meu timp de 5 ani! sa gasim raspunsuri. Nu le-am gasit si l-am pierdut. Ceea ce pt mine este de neinteles a fost atitudinea unor medici- colegii mei!!!- care imi repetau mereu " 6 luni max va mai fii cu tine..." Aberant! A trait 5 ani si 2 luni!
Cel mai important in lupta cu cancerul este PSIHICUL> Luptati sa mentineti tonusul psihic pozitiv , atmosfera in familie sa fie constructiva. Scuze pt interventie.
35 oitaionela
35 oitaionela [7c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 7

d-na dr.cristina aveti dreptate cu atitudinea unor medici,nici nu vreau sa i-mi amintesc despre incurajarile"lor,eu nu inteleg sloganul -lupta impotriva cancerului,care lupta! mai are 6 luni mai are 3 luni cind i-am spus dc-itei ca mai bine ar face ceva bun pt.tratarea metastazelor decit sa repete mereu ca nu mai are de trait.cum sa faci bine unui bolnav[a] daca tu ca medic nu faci nimic.vreau sa va spun ca tot ea dc-ita mi-a spus de muphoran, nu a facut decit 3fiole restul nu a mai apucat. cind ma gindesc prin ce atrecut si cum s-a manifestat in ultimele 2 saptamini ma ia groaza si pling,numai cine a trecut prin asa ceva poate intelege, P.S eu sint sotul s-au fostul oiteiionelei
36 oitaionela
36 oitaionela [7c]
27-01-2009, 12:45

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 7

pacat ca nimeni nu mai scrie pe acest forum,poate asa mai aflam despre progresul in medicina si daca cineva a reusit in lupta cu cancerul,....pacat
37 filipmibe
37 filipmibe [5c]
27-01-2009, 13:42

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 5

As vrea sa va incurajez.Am scris mai de mult despre tata care in 2006 a fost diagnosticat cu metastaza de melanom.I s-au extirpat 3 tumori de pe spate in noiembrie 2008,s-a refacut aproape complet,PET-ul a spus ca nu sunt alte suspiciuni,face tratament cu Dacarbazina si Cisplatin inca 2 serii dupa care va face interferon.Tata e foarte bine,slava Domnului.Am avut norocul sa gasim niste profesionisti adevarati ca d-na Conf Olga Simionescu si d-na Prof Doina Dumitrescu care e un om deosebit si o "maestra"in chirurgie.
Eram disperati cand mergeam la prof Blidaru care nu spunea decat ca e o operatie prea complicata,ca e nevoie de o intrega echipa de chirurgi ca sa refaca locul,etc.E clar pt mine ca nu a vrut sa-l opereze.Nu spun mai mult cu toate ca ma gandesc la mai multe.E bine insa ca exista oameni care risca pentru ca oameni ca tata sa mai primeasca o sansa.Sanatate si rugaciuni la Domnul.El poate totul!
38 narghita_erica
38 narghita_erica [5c]
12-02-2009, 12:50

Membru din 12-02-2009

Subiecte: 0

Comentarii: 5

Buna ziua,
Imi fac curaj sa intru si eu in aceasta comunitate prin a-mi prezenta cazul.
In primul rand as vrea sa il intreb pe filipmibe de unde sunt acesti chirurgi de care spune ca ar fi atat de buni.
Acum despre mine: am 25 de ani si in 2007 am fost diagnosticata cu melanom malign in urma extirparii unei alunite la gamba stanga. Timp de un an si ceva am tot avut vreo 5 operatii, am tot scos ganglioni fara a face vreun tratament (doar mergeam la control o data la 3 luni la Cluj). Dupa o operatie la gat la care rezultatul a fost ganglion cu metastaza, in decembrie 2008 am facut un CT iar rezultatul a fost o adenopatie in zona abdomenului superior sau laterocav stanga(nu stiu exact unde s-ar situa aceasta) si vreo 3 mai mici prin zona axilara.
Cum deja m-am obisnuit cu operatiile am mers iarasi la chirurg care de data aceasta mi-a spus ca e o operatie foarte complicata, ca ar insemna sa ma taie toata si fara mare folos. Intr-un final anul acesta am mers la un oncolog din Iasi (eu sunt din Iasi), renuntand a mai merge la Cluj caci doctorita de acolo mi-a spus ca fiind deja cazul de citostatice, dacarbazine pot face si la Iasi, nefiind nevoie sa merg pana acolo.
Prin urmare am inceput acum o luna tratamentul cu dacarbazine si cisplatin + interferon 6 unitati la 3 zile. Din pacate mi-au scazut foarte tare leucocitele si nu am putut face a doua sedinta de chimio, iar daca nu cresc la loc exista sansa de a nu mai face deloc citostatice, ramanand doar interferonul.
Eu una am citit atat de multe despre melanom, multe de pe site-urile oficiale din strainatate si am inteles ca pana la un anumit punct in melanom operatia da mai bune rezultate decat chimioterapia, dacarbazine-ul nefiind atat de eficient. Atunci intrebarea mea este: adenopatia din interior chiar nu putea fi scoasa? Chiar nu se mai putea face operatia?
Sper ca aici sa aud macar de cateva cazuri reusite, de vorbe bune, pentru a putea avea taria de a lupta mai departe.
39 filipmibe
39 filipmibe [5c]
17-02-2009, 13:09

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 5

Revin pt Erica.Tata a fost operat la Bucuresti.Noi suntem din Bucuresti.Eu cred ca e foarte important sa te mai vada cineva.O alta parere e foooarte necesara pentru ca totul e contra timp in melanom si nu trebuie sa renunti.Eu cred ca d-na Conf Olga Simionescu,dermatolog,la care poti sa mergi cu toate analizele si istoricul bolii,iti poate spune exact unde te afli si ce se poate face.Stiu ca vorbesc "rece"dar crede-ma,imi doresc din tot sufletul ca oricine sa aiba o sansa si de cele mai multe ori,iti irosesti sansele mergand la medici care nu stiu nimic.Iti trimit un link si iti poti face programare.
http://www.olgasimionescu.com/
Daca nu reusesti sau nu vor lasa administratorii linkul,o gasesti oricum pe google.
Sanatate si sa stii ca nimic nu e imposibil.Tata,in momentul asta,nu are adenopatii,dar din cauza diagnosticului initial,de metastaza si datorita marimii tumorilor extirpate,el se situeaza acum la 65%sanse sa supravietuiasca 5 ani.Si D-zeu poate sa-l ajute.Cred asta.
40 marienus
40 marienus [2c]
14-05-2009, 12:54

Membru din 14-05-2009

Subiecte: 1

Comentarii: 2

Sotul meu a fost operat in anul 2005 de un melanom al spatelui care s-a dovedit a fi malign. In martie 2009 timp de 2-3 saptamani a avut dureri constante de cap care nu-i cedau la nici un fel de analgezice. In urma CT si RMN s-au descoperit metastaze cerebrale multiple, sindrom HIC, TU mediastinala. Au urmat 10 sedinte de radioterapie la Spitalul din Tg Mures si ameliorarea sindromului HIC cu manitol si dexametazona. Pentru durerile de cap plasture fentanyl, medrol, algifen. Dupa doctorul oncolog speranta de viata cateva luni... El are o stare generala buna, are pofta de mancare, este activ (merge la serviciu) dar seara transpira abundent, are un usor tremurat al mainilor si usoare dureri de cap. Pur si simplu nu pot sa cred ca nu se mai poate face nimic inafara faptului sa-i imbunatatesc calitatea vietii. Daca aveti sfaturi sau tratamente conventionale sau neconventionale va rog sa ma ajutati!
Răspunde la topic
1124 comentarii 1 23 4 5 ..... 54 55 56 57 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp