Carcinom scuamos necheratinizant

Secțiunea: Cancerul de col uterin
82 comentarii 1 2 34 5 INAINTE ›
41 laurastoenescu
41 laurastoenescu [39c]
09-05-2011, 21:29

Membru din 09-03-2010

Subiecte: 0

Comentarii: 39

Buna seara ,


Nu am postat pt ca azi am avut un milion de nervi...pentru ca nu am facut citostaticele azi, m-a amanat pe maine.

Totul din cauza birocratiei cretine de la noi din sistem.fiindca eu fiind internata ambulator pe sectia de radioterapie, cica nu am putut beneficia de cura de citostatice (desi saptamana trecuta s-a putut ! ), decat cu externare de la radio si internare pe sectie la chimio...si zis si facut...du-te stai la rand la un medic, cere externare, du-te la alt medic, cere biletel de internare, du-te la ghiseu, intre timp cozi peste tot, ca nu te poti baga in fata tuturor, ca pana la fiecare revenire la un medic, se facea deja coada..si uite asa..pana la ora 1.30, de la 8.30 am umblat si am rezolvat doar internarea pe sectia de chimio si atat...ah, si am facut razele...in rest, perfuzia o fac maine. Nu stiu daca s-a inteles explicatia mea, dar ne-am necajit enorm cu umblatul.
Sper sa obtin maine mult ravnita perfuzie si sa nu mai primesc vreun refuz de undeva...ah, si dupa ce termin perfuzia, cer externare de la chimio si reinternare la radio...alte plimbari intre etaje, si cu lifturi care nu merg si cozi de indurat..ca iti vine sa faci crize de isterie pe buna dreptate.

In rest, mai am mici sagerari si scurgeri neplacute, dar este normal, din ce mi-a zis dr mea gineco.totusi, e acolo o tumora pe col...

Multumesc de intrebare si va doresc sa nu va confruntati cu nebunia din spitale..asta asa, ca sa va pastrati nervii in stare buna.
Sanatate si numai bine!
42 RaulDuke
42 RaulDuke [7763c]
10-05-2011, 00:04

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

:) da, stiu exact prin ce treci si imi pare rau, dar asta e situatia in romania. ingrata si de 3 lei, dar considera alternativa!
in rest tot ce poti sa faci este sa te inarmezi cu rabdare si sa nu te duci cu sacul spart la pomul laudat, cum ar veni. in serviciul in care lucrez eu asteapta oamenii cu orele. unii sunt calmi, altii recalcitranti, altii se invata, unii nu se invata niciodata si ii trimit prin alte locuri si vin dupa o luna cu coada intre picioare constatand ca tot pe la noi e mai bine... se poate in toate felurile, doar ca asta e sistemul social mai ales intr-un stat sarac si corupt: cozi pentru toata lumea pentru orice, organizare slaba, birocratie enorma, asteptari nesfarsite...
tot ce poti sa faci este sa incerci cu diverse "atentii" din cand in cand, dar nu exista nici o garantie...
intamplator stiu situatia si daca, din cate inteleg, faci chimioterapie si radioterapie concomitenta, asa e, radioterapeutul nu are nici o putere de a prescrie citostatice, iar oncologul nu iti va scrie citostatice daca nu ai foaie de internare in serviciul lui. o porcarie romaneasca dar legal si oficial nu au solutie medicii pentru ea, decat asta: sa-ti tot schimbe foaia.
regret, dar pastreaza-ti calmul ! nervii nu te ajuta, dimpotriva!
43 dellameloria
43 dellameloria [10c]
10-05-2011, 12:22

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 10

Draga LauraStoenescu, ma doare sufletul numai cand ma gandesc prin ce treci, eu lucrez la Institutul de Tumori Pascale din Napoli, un spital specializat in cercetarea si tratarea cancerului, si crede-ma am vazut atata durere ca nu-ti poti imagina.
Cunosc foarte bine sistemul sanitar din Romania, lasa de dorit si este inacceptabil ca birocratia sa franeze salvarea unei vieti dar.se intampla in Romania.
Daca esti dispusa te ajut cu mare placere sa ajungi aici, depinde doar de tine.
Sanatate maxima...te imbratisez, Vali.
44 laurastoenescu
44 laurastoenescu [39c]
10-05-2011, 14:14

Membru din 09-03-2010

Subiecte: 0

Comentarii: 39

@ Raul ; Adevarat este grait..asa este, m-am linistit acum, ce sa fac.am reusit azi sa fac citostaticele si apoi razele, m-am reinternat pe radioterapie si luni din nou ma internez pe oncologie..dar macar stiu ce am de facut.

Stiu ca sistemul nostru este sub orice critica, si asta pentru ca trebuie sa il suportam asa cum este, nu avem solutii. Nu pot pleca in alta parte la jumatatea tratamentului..

Inteleg si ideea cu decontarea servicilor medicale si contorizarea lor, dar e absurda umblatura asta intre etaje si lifturi fie stricate, fie care te refuza. Asta e...
Multumesc pentru incurajari, mi-au placut mult cuvintele si explicatiile.

Sanatate multa si toate bune!
45 laurastoenescu
45 laurastoenescu [39c]
10-05-2011, 14:24

Membru din 09-03-2010

Subiecte: 0

Comentarii: 39

@ dellameloria- vali- Multumesc din suflet pentru propunere, ma copleseste cand vad atata lume ca ma incurajeaza si se poarta frumos cu mine..uneori nu am cuvinte pe masura sa raspund.

Posibilitate din pacate, nu am, nu pot parasi tara si sa continui tratamentul in alta parte, desi suna excelent...dar sunt deja la jumatatea tratamentului si am sa il indur aici, in conditiile noastre mizere si insuportabile...cate 3 -4 femei intr-un pat, cu medici nervosi si asistente repezite..sunt optimista si sper ca ma voi vindeca...cel putin ideea asta imi pastreaza moralul sus, cand nu este doborat de asteptari pe la usi si refuzuri.

Multumesc mut mult de tot pentru propunere, mi-ar fi facut placere sa am posibilitatea si tot ce am nevoie sa pot beneficia de un tratament complet in alta parte, dar daca am apucat-o pe drumul asta "plin de gropi"...il continuu aici.

Pot oferi detalii despre boala, descoperire, tratament, etc., asa, ca idee.

Sanatate, nervi tarii si sa va binecuvanteze cel de Sus pentru sufletele de care ati dat dovada!!! Multumesc!
46 dellameloria
46 dellameloria [10c]
10-05-2011, 19:37

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 10

Ptr Laura
Nu trebuie sa-mi multumesti draga mea, crede-ma as ajuta persoane ca tine fara sa stau pe ganduri.
Hotararea insa iti apartine, continua tratamentul in Romania dar, n-ar fii rau daca, ------------* mi-ai trimite detalii despre boala ta, asa eu o voi putea arata unui medic oncolog de aici, ai incredere.sunt fff eficienti.
Oricum ramanem in contact si hotaram impreuna cea mai buna solutie..ok????
Te imbratisez cu mult drag.Vali


(*modificat de admin)
47 maria anton11
47 maria anton11 [43c]
14-05-2011, 15:49

Membru din 04-08-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 43

Buna ziua Laura,
Cum te simti?
Cate sedinte de radioterapie ai facut?
Te imbratisez cu drag.Maria
48 laurastoenescu
48 laurastoenescu [39c]
15-05-2011, 14:03

Membru din 09-03-2010

Subiecte: 0

Comentarii: 39

Buna ziua, Maria,


Am facut cam jumatate din nr. de raze, 13, maine o fac pe a 14-a din 25..si tot maine fac si a 3-a perfuzie...m-am simtit bine pana acum, nu am avut absolut deloc probleme cu simptome de greata, varsaturi, sau ce era de asteptat.

Deci tolerez bine tratamentul...sper sa fie ok. Probabil dupa terminarea tratamentului mai trebuiesc facute investigatii, gen CT sau RMN pentru a vedea cat a mai ramas din tumora, nu? Asa zic eu ca-i logic. Ramane de vazut.

Mult succes si toate cele bune!
49 maria anton11
49 maria anton11 [43c]
15-05-2011, 16:43

Membru din 04-08-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 43

Buna ziua Laura.
Ma bucur din suflet sa aud ca nu iti este rau, sa-ti ajute bunul Dumnezeu sa fie asa pana termini tot tratamentul.
Nu stiu daca tie ti s-a spus ca ai de facut 2 aplicatii intravaginale cand termini ultima sedinta de radioterapie.
Aceste aplicatii sunt putin mai dureroase fiecare organism suporta in felul sau.
Eu pot spune ca am uitat totul nici nu zici ca am trecut prin tot chinul...
Mai am probleme cu urinarea este efectul radioterapiei.
Acum stau cu frica sa nu recidiveze merg la control de fiecare data cand vad ca ceva nu este in regula.
In luna iulie trebuie sa -mi fac toate analizele inclusiv tomografie, si mor de frica ca imi da sa beau substanta aceea amara.nu stiu daca o sa pot sa -o mai beau.
Sa-ti dea Dumnezeu putere sa poti sa depasesti, sa uiti ca ai avut acest diagnostic.
SANATATE MULTA SI MULT CURAJ
Te imbratisez MARIA
50 laurastoenescu
50 laurastoenescu [39c]
16-05-2011, 15:01

Membru din 09-03-2010

Subiecte: 0

Comentarii: 39

Da, mi s-a spus si despre aplicatii, insa vag, si la inceput, inainte de planul tratamentului, probabil voi afla detalii cand mai am cateva zile de raze. Azi de exemplu am facut numai perfuzia, ca aparatul de raze s-a stricat.si a ramas ca cei care nu l-au prins functional sa revina maine cu un tel, dimineata dupa ora 10..nu ne-a trimis in alta parte..pur si simp;lu. Macar nu am mai avut de data asta nevoie de reinternare pe oncologie si externare de la radioterapie. Ma simt in continuare excelent.nu am nici o problema.

Legat de substanta de contrast, mie nu mi s-a parut amara, a fost extrem de usor gustul de amar, aproape nedetectabil...poate nu o sa fie asa tare amar. Ia-ti trimitere de la medic de familie, catre medic specialist ginecolog, apoi te consulta cateva minute un ginecolog de la o clinica provata, care iti recomanda un CT, si apoi faci tomografia gratis, decontat de CAS..iti recomand clinica MedAs (med-as.ro ). Vei fi multumita si sunt complicat cu actele, dar nu este.

Sa iti dea Dzeu sanatate, incredere si mult succes! Te imbtarisez si eu si toate cele bune ! Totul va fi bine ;)
51 maria anton11
51 maria anton11 [43c]
16-05-2011, 18:11

Membru din 04-08-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 43

Buna Laura,
Multumesc pentru recomandare, dar toate controale de revaluare inclusiv analize, le fac in spitalul militar.
Tomografia nu o sa platesc fiindca sunt salariata nici prima data nu am platit.
Acolo lucreaza Dna doctora care m-a operat in spital merg pentru sange, tomografie nu stiu sa vad ce analize imi da sa mai fac.
Am inteles ca la un an se fac niste analize mai amanuntite.
Tu ma uimesti cand vad cat de puternica esti.
Eu nu am intalnit nici o persoana cand am facut eu tratamentul sa nu-i fie rau.dar asta e norocul. tau, cineva sus te iubeste.Si varsta care o ai esti foarte tanara, nu meritai un asemenea diagnostic, dar asta e Dumnezeu ne da numai cat putem duce. Mult succes in continoare si tine tot asa.;)
52 laurastoenescu
52 laurastoenescu [39c]
16-05-2011, 18:44

Membru din 09-03-2010

Subiecte: 0

Comentarii: 39

Ma bucur ca ai unde sa mergi, te duci direct la tinta, nu mai stai sa te milogesti d emedici noi, carora sa le explici din nou situatia de la capat...este mai bine asa, ca medicul tau deja stie istorioara ta si stie ce masuri sa ia si ce sa iti recomande.

Este un spital excelent, ce-i drept, acolo a fost si tatal meu operat pe creier, dar din pacate nu au sectie de hematologie si ne-au redirectionat catgre spitalul Municipal..unde i-a fost administrata doza aceea prea mare si din cauza careia i-au cedat pe rand organele, avand o moarte chinuitoare...si legat de cine ma iubeste acolo sus, stiu ca este tati meu, care imi da putere sa lupt si care ma vegheaza atat cat poate.

Am vazut in alt post rezultatul Pap-ului tau si e o veste buna acolo, ca este frotiu negativ pentru o leziune maligna, ceea ce inseamna ca este exclusa o recidiva, si ma bucur pentru asta! Meriti sa ai parte de copiii tai, sa fii sanatoasa si sa ai armonie in familie, asa cum stiu ca o sa am si eu odata si-odata!
Multumesc si eu pentru tot si numai bine!
53 maria anton11
53 maria anton11 [43c]
24-05-2011, 17:33

Membru din 04-08-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 43

Buna Laura,
Cum te simti?
Se apropie sfarsitul radioterapiei? si urmeaza operatia.
Unde te operezi?
54 laurastoenescu
54 laurastoenescu [39c]
24-05-2011, 22:35

Membru din 09-03-2010

Subiecte: 0

Comentarii: 39

Buna seara,

Mai am 7 raze si o sedinta de chimio lunea viitoare. Lunea asta, mi-a marit doza de Cisplatin, de la 30 ml la 50 ml, pt ca am suportat bine tratamentul si pt ca mi-au iesit f bune analizele. Ar fi trebuit sa mai am doar 5 raze, daca nu se strica 2 zile aparatul.
Am probabil 6 saptamani la dispozitie sa imi fac noi investigatii prin care sa vedem daca razele si chimio m-au ajutat asa de mult, si sa vedem cat a ramas din tumora si cum sta situatia. Eu tot sper ca s-a micsorat si ca operatia va fi mult mai mica si mai simpla...am dreptul sa sper :)

De operat, nu stiu unde ma voi opera, cine va fi medicul chgirurg, si nici cand va fi, astea inca nu sunt programate, astept sa mai am 2 raze si atunci ma voi interesa exact. Acum nu stiu prea multe..

Ma simt bine si asta imi da curaj sa sper ca va fi totul bine. Multa sanatate si toate cele bune! Noapte buna!
55 maria anton11
55 maria anton11 [43c]
25-05-2011, 21:38

Membru din 04-08-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 43

Buna seara,
La sfarsitul fiecarei saptamani nu te consulta medicul sa vada cat s-a stans tumora.
Pe mine asa ma consulta era foarte multumit organismul suporta foarte bine razele.
Acum sunt cam suparata am fost la stomatolog si mi-a zis ca imi trebuiesc 4 implanturi
si am de alergat rebuie sa fac niste radiografii mai complicate m-a trimis pe undeva pe la piata unirii
maine ma duc sa vad daca nimeresc
Are grija bunul Dumnezeu de noi.
Sanatate si multa putere!
56 laurastoenescu
56 laurastoenescu [39c]
26-05-2011, 15:56

Membru din 09-03-2010

Subiecte: 0

Comentarii: 39

Buna ziua,

Imi pare rau sa aud de probleme stomatologice, am trecut deja prin implant la dintii din fata sus, la cei de iepuras...si stiu ce inseamna, dar daca dai de un medic bun, nu vei avea dureri mari si nici probleme. E o veste rea, ce-i drept, costa ff mult lucrarile, radiografiile sunt cam 60 ron una, acolo la unirii, nu retin nici eu cum se numeste, dar se misca repede. Fi increzatoare si totul va fi bine...

M-a intrebat medicul radioterapeut cum ma simt, si i-am raspuns ca bine ( aia a fost consultarea saptamanala ) :)...cam atata, maine merg din nou la el sa imi dea trimitere pt ultima serie de analize saptamanale, ca luni am ultima perfuzie...s-au mentinut ok analizele de sange...ieri am avut putin de tot senzatie de greata, dar mi-a trecu timediat si nu am varsat deloc...
Presupun ca pentru a vedea cat s-a strans tumora tre sa ma vada un ginecolog, nu? Vad ca nu m-a intrebat nimeni nimic si nu mi s-a zis sa merg la un ginecolog...ciudat oricum...probabil dupa ce termin razele mai primesc indicatii...

sanatate multa, putere si rabdare! Toate cele bune!
57 maria anton11
57 maria anton11 [43c]
26-05-2011, 20:15

Membru din 04-08-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 43

Da Laura pe mine ma consulta medicul radioterapeut la masa ginecologica.
Astazi am fost si mi-am facut radiografia panoramic undeva la piata unirii,
Ia spune-mi simti cand iti pune implantul, nu mai pot de frica, simt ca nu mai am putere
nu mai suport durerile dar asta e nu am ce sa fac.
Multa sanatate.
58 laurastoenescu
58 laurastoenescu [39c]
26-05-2011, 20:54

Membru din 09-03-2010

Subiecte: 0

Comentarii: 39

Legat de implant, daca anestezia este facuta corect, nu o sa simti mai nimic, o sa iti "pileasca" probabil unul din dinti, de care leaga alti 3, sau foloseste pivot, nu stiu ce metoda va folosi medicul respectiv, dar daca anestezia este facuta bine, nu ai de ce sa iti fie frica. Recunosc ca si eu sunt super fricoasa, si la medicul stomatolog m-a dus fratele meu fortat, am plans in masina, si el radea de mine, si medicul a ras de mine si a umblat frumos. Acum daca nu ai infecte, nu o sa ai dureri mari, depinde de dantura, depinde de multe, de fiecare om in parte. Mie mi-a taiat pana aproape de gingie unul din dinti, si a pus pivot in el, si de celalalt, pilit mult de tot, facut mititel, a pus un dinte peste...o sa ti se para greu daca ti se mai si explica, eu zic sa inchizi ochii strans, si sa te lasi pe mana medicului.o sa fie bine! Ai putere si o sa fie bine, , mai ales ca ai trecut deja prin atatea, prin nasteri, prin lupta cu cancerul..nu o sa fie greu sa treci peste o lucrare stomatologica, eu am incredere ca vei trece cu bine peste :)

Mult succes, multa incredere si te imbratisez cu drag! Astept vesti bune, cum ca nu sunt infectii acolo!
59 laurastoenescu
59 laurastoenescu [39c]
03-06-2011, 19:51

Membru din 09-03-2010

Subiecte: 0

Comentarii: 39

Buna seara,

Cum stai cu lucrarea stomatologica? Astept vesti.
Eu am terminat sedintele de radioterapie astazi, nu imi vine sa cred ca am facut deja 25..si da, am facut si o aplicatie si mai am una marti...dar ideea ca termin ma incurajeaza. M-a durut controlul ginecologic in sine, introducerea valvelor si "scobitul" pe acolo...dar solutia introdusa, care ustura este suportabila, este o usturime suportabila. In schimb, vezica, era saraca "derutata", ma ustura si nu stiam ce simt, daca fac sau am facut deja...apoi introducerea electrodului aluia, a fost super ok...dar controlul nu a fost placut si m-a durut destul de tare, mai ales ca nu ma mai controlase inainte nimeni, de cand am inceput razele, deci medicul radioterapeut nu stia ce se "ascunde " acolo, nu m-a controlat saptamanal, asa cum a procedat cu alte paciente. Vestea buna e ca mi-a spus ca am raspuns excelent la tratament, si ca pare ca s-a mai cicatrizat "pe acolo"..nu mi-a spus mai multe. A mai spus ca a incercat sa intre in uter si nu a putut, ca este colul nu stiu cum, si ca nu a vrut sa il deranjeze, si ca s-a cicatrizat. Cam atata stiu. Acum sper din suflet sa fie totul ok, ma tem de operatie in ultimul hal, dar stiu ca va trebui sa o fac, indiferent de situatie. Oricum am sa incep cam peste 2-3 saptamani si alte investigatii si controale, pentru a cere mai multe pareri. Sper sa auzim e bine!
Multa sanatate !
60 maria anton11
60 maria anton11 [43c]
03-06-2011, 20:45

Membru din 04-08-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 43

Buna seara Laura
astazi am fost din nou la dentist imi trateaza 2 dinti singuri care cat decat au mai fost buni
restul i-am extras sunt programata pe 22iunie pentru 2implanturi am vorbit si cu medicul
oncolog si mi-a spus ca am voie la implant numai ca sunt extrem de speriata imi este foarte frica
nici la operatie nu mia fost asa de frica.Eu dupa ce am terminat ultima aplicatie am mers pe sectia de ginecologie mi-a programat operatia a trebuit sa astept 6 saptamani.In tot acest timp eu nu am mai facut nici o investigare nici o analiza mi-a spus sa mananc orice chiar ma simteam bine nici nu vroiam sa merg sa ma operez.Curaj este o operatie foarte grea dar iti fac calmante cel mai greu este cand vii acasa in spital tot timpul esti supavegheata eu si acum mai am mici probleme cu vezica din cauza razelor dar cu timpul sper sa treaca.Ai fost la biserica unde ti-am spus este foarte important sa mergi sa te spovedesti inainte de a intra in operatie sa observi cu ce putere iesi din biserica.Ai grija de tine si sa auzim de bine.
Multa sanatate si tie!
Răspunde la topic
82 comentarii 1 2 34 5 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp