melanom malign

Secțiunea: Cancerul de piele (Melanom malign)
1124 comentarii 1 2 3 4 ..... 24252627282930 ..... 54 55 56 57 INAINTE ›
521 lorena83
521 lorena83 [120c]
04-02-2013, 22:13

Membru din 21-01-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 120

domnule onyx sunt foarte bucuroasa ca aveti un asa spirit pozitiv...pt ca asa si trebuie...aveti ideile proprii si asta va intareste personalitatea si caracterul...sa va dea Dumnezeu si de acum inainte multa sanatate si sa speram ca o sa auzim de bine in continuare...multa, multa sanatate si o viata cat mai lunga!
522 stevens
522 stevens [301c]
04-02-2013, 22:59

Membru din 20-01-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 301

Este foarte logic ce ati sustinut Lorena si Onyx iar principiul din spatele dietei care ajuta sau limiteaza mai bine spus dezvoltarea tumorilor este urmatoarea :
- Carnea rosie si tot ce este acid - cafea, alcool, prajeli, fiert excesiv si chiar si emotiile negative dezvolta un mediu acid in organism care este propice dezvoltarii ciupercii Candida (cauza cancerului) ;
- Glucidele mai ales cele rafinate pur si simplu hranesc, ajuta la cresterea si multiplicarea candidei (tumorilor) - de aceea trebuie evitate in cat mai mare masura ;

Dieta ajuta intr-adevar la prevenirea cancerului iar daca este urmata o dieta STRICTA sub indrumarrea unui dietoterapeut este posibila chiar vindecarea anumitor tipuri de cancere, insa daca tumorile sunt avansate dieta nu mai este suficienta ci este nevoie de alcalinizare chimica a sangelui care se poate face fie cu perfuziile de bicarbonat existente in spital fie cu alte metode eficiente cum este cea descrisa mai demult Cenusareasa cu cesium chloride si care se vinde acum de site-ul care-si face reclama deasupra noastra sub numele de `sare alcalina` :)..`toate-s vechi si noua toate` :)

Se recomanda de asemenea un consum crescut de cruditati si verzituri pt ca acestea prin continutul de potasiu (pe care ar trebui sa-l contina ) au ph-ul intre 7, 5 si 8 ! Acesta e `misterul` dietei anti-cancer !

;)
523 lorena83
523 lorena83 [120c]
04-02-2013, 23:16

Membru din 21-01-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 120

as vrea sa fac o completare.nu stiu daca ati observat insa acum incetul cu incetul incepe si la noi in romania informarea populatiei despre o alimentatie sanatoasa, ce e bine si ce nu sa consumam si consecintele unei alimentatii nesanatoase.nu vreau sa deviem de la subiectul melanom...dar oricum ma bucur cand vad ca si alte persoane considera ca descoperit la timp, cu o alimentatie sanatoasa tumoarea isi poate incetini "procesul" sau se chiar poate trai cu ea...nu vreau sa se inteleaga ca exculd parerile doctorilor si pasii care trebuie facuti dpdv al medicilor specialisti...problema e ca medicii sunt uneori prea "grabiti" atunci cand mergi la un control, nu au rabdare sa detalieze absolut tot ceea ce tine de boala...uneori pacientul merge bou si vine vaca...cum se zice la noi.si cel mai mult ce ma intriga in romania si e urlator la cer este faptul ca daca nu ai bani esti vai de tine daca ajungi pe la ei...chiar si in asemenea cazuri, pacienti bolnavi de cancer si saracii inca isi mai golesc buzunarele pt a le umple pe cele a doctorilor.pai cum sa ai incredere intr-un medic care vede in tine, un om bolnav de cancer, o sursa de venit ilegala?.
524 RaulDuke
524 RaulDuke [7763c]
04-02-2013, 23:52

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

repet: alimentatia pacientului cu cancer nu e cu nimic diferita de alimentatia oricarui om obisnuit. daca trebuie, ca medic, si mai ales oncolog, sa-i explic omului sa nu se indoape cu friptura la gratar zilnic, sa nu toarne o galeata de vin de 2 ori pe zi, sa nu manance vopsele, sa nu fumeze 2 pachete pe zi, eventual sa se mai si dea jos din canapea... cred ca urmeaza sa-i spuna medicii si ca trebuie sa inchida aragazul atunci cand pleaca de acasa. evident ca polemica nu are rost, dar nu are rost pentru ca, in privinta alimentatiei, nu exista nicio recomandare oncologica suplimentara fata de una de medicina generala si chiar de igiena a alimentatie; restul problemelor, pe baza studiilor finalizate pana in momentul de fata, NU fac obiectul oncologiei medicale. poate in viitor... asa ca nu mai continua, te rog, sa spui ca oncologul ar trebui sa-i zica pacientului sa tina nu stiu ce dieta sau regim special. sa manance "sanatos" nu inseamna dieta speciala !
525 lorena83
525 lorena83 [120c]
05-02-2013, 00:11

Membru din 21-01-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 120

domnule doctor...cu tot respectul cuvantul dieta nu inseamna regim alimentar in vocabularul limbii romane.cuvantul dieta inseamna sa ai o alimentatia sanatoasa si pe mine nu trebuie sa ma rugati absolut nimik...eu imi dau cu parerea la ceea ce am citit, am vazut si am trait...ca altfel oamenii nu ar intreba pe acest forum trebuie sa mananc aia, trebuie sa fac aia?si ca o ultima subliniere...medicul oncolog al sotului meu, si ceilalti 5.tocmai ei au fost cei ce mi-au dat aceea foaie pe care am tradus-o si aici pe forum.deci nu ii doare mana si nici gura ca sa informeze pacientul pana in cel mai mic detaliu...ca mai sunt si oameni ignoranti.nu e vorba de "regim alimentar" e vorba de o dieta sanatoasa...pe care romanul in general nu prea stie sa o tina.multa carne, putine verdeturi si fructe.nu ma mai tot luati cu date oncologice si pareri oncologice.ca de cand sunt mica tot cazuri de oncologie am avut printre apropiatii mei, iar de medicii oncologi de la noi, sincer dintr-o anumita parte a tarii sunt satula.chiar nici nu imi doresc sa imi amintesc...pt ca nu isi merita numele de medici oncologi!!!!!.as vrea sa stiu daca dvs aveti un contact permanent cu bolnavii dvs...telefon, mail-uri...in mod gratuit.rabdare si serenitate cu fiecare din pacientii dvs.daca este asa.jos palaria si tot respectul.
p.s:fac si eu parte din voluntarii de la Institul de Tumori din Milano...stiu ce vorbesc si doar vreau sa incurajez toti romanii speriati de aceasta boala...sa nu se mai uite pe net la statistici de supravieturie, pentru ca ori sunt din anul 2005...in plus depinde de fiecare organism, de cat de avansata e boala, de un tratament corect facut din timp, de mult suport moral si multa dragoste din partea celor din jur, o alimentatie sanatoasa, bineinteles, o activitate fizica normala...si traita viata zi de zi.aceasta boala, melanomul, tumoarea.este o cutie cu surprize...la fel orice boala, ca mori si dintr-o raceala cateodata.deci luati boala pas cu pas si infruntati lucrurile cu cat mai mult optimism posibil!...eu pe 26 ianuarie am pierdut prima mea sarcina, eram in 5 luni de gravidanta si de aceea tot nu imi pierd optimismul si imi incurajez sotul si sunt si voi fi langa el si voi face tot ceea ce voi putea si depinde de mine atata timp cat va fi nevoie!
526 RaulDuke
526 RaulDuke [7763c]
05-02-2013, 11:04

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

cuvantul "dieta" nu inseamna regim alimentar in vocabularul limbii romane zici ? lasa-ma sa verific putin dexonline.ro. iata deci prima definitie:

DIÉTĂ1, diete, s. f. Regim alimentar special, recomandat în caz de boală, pentru păstrarea sănătăţii, scăderea greutăţii corporale etc. [Pr.: di-e-] - Din fr. diète. - sursa DEX` 1998

daca vrei, poti sa le si pe urmatoarele, caci are definitiile din toate editiile. expresia cheie inca de la inceputul definitiei: "REGIM ALIMENTAR SPECIAL". ce mai vrei ? evident ca daca arunci in fata unui bolnav sau orice om in general cuvantul "DIETA" el va intelege ca are ceva special de facut, cand defapt NU are. daca tu insisti ca "alimentatia sanatoasa" este sau trebuie sa fie un "regim special" deci o "dieta", atunci ne contrazicem pe semantica.

si asta e raspunsul pe care il dau si eu fiecarui pacient care ma intreaba "trebuie sa tin dieta/regim" ? si anume NU !!! trebuie sa mananci normal, expresia este "dieta echilibrata" adica alimentatia normala pentru orice om d e pe planeta. dincolo de asta, cand un generalist sau un dietetician va prescrie chimioterapie sau va conduce tratamentul specific al unui bolnav de cancer, atunci voi da si eu consulturi de nutritie. desigur ca am sa iau bani pentru asta, ca orice nutritionist care se respecta. si asta in aceeasi masura in care nici acum nu fac NIMIC pe gratis, pentru ca parintii mei au facut destula munca voluntara, iar mie nu imi place sa fac asta, deci nu ma incadrez in profilul acela de medic pentru care tu zici "jos palaria"... nu ca mi-ar pasa de lucrul asta, dar de ce tii sa deviezi discutia de la "importanta nutritiei" aici ?
527 stevens
527 stevens [301c]
05-02-2013, 15:41

Membru din 20-01-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 301

Lorena daca tot aveti niste bani de dat macar cheltuiti-i in directia buna, spre vindecare, cu atat mai mult cu cat traiti in Italia aproape de dr Simoncini (Roma) !

Mai postez un link cu concetatean de-al dv vindecat de MM :

http://www.youtube.com/watch?v=yrgJJZzxdiM

Multa sanatate !
528 lorena83
528 lorena83 [120c]
05-02-2013, 22:28

Membru din 21-01-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 120

pt raulduke:domnule eu am intrat pe acest forum pentru a discuta cu cei care sunt bolnavi de melanom sau rudele acestora, sfatul unui medic, mai ales, in cazul dvs, sincer nu imi este necesar, deci, discutia noastra s-a terminat aici.asa ca nu vreau sa mai vad un comentari adresat mie..pt ca pur si simplu am sa il ignor.e vorba de umanitate pe acest site, oameni ce sufera.nu ce vb acolo...ca de aia mor oamenii.pt ca nu mai exista "medici fara frontiere".oricum mergeti inainte asa, ca e bine.felicitari!luati banii oamenilor bolnavi de canceri, ca poate saracii fac imprumuturi pt a veni la consult sau a cumpara medicamente..nici eu nu provin dintr-o familie cu bani. si nici sotul meu,...dar niciodata nu as lua banii unui om bolnav de o tumoare.si apoi sa intru pe un forum sa dau sfaturi "gratis"...foarte interesant.si daca trebuie sa dau sfaturi de nutritie cum ati precizat.normal ca nu o fac gratis...ati spus=))))ma faceti sa rad.sunteti foarte interesant.in fine.ultima precizare cu alimentatia:cum un doctor oncolog ca si dvs ia banii omului dar nu ii vb clar si de o nutritie corespunzatoare, ca ala e alt cost...costul de medic nutritionist..dar oricum cu medicamentele si tratamentele dvs ceea ce garantati este o prelungire a vietii pt ca alte garantii in tumori nu se dau...stiind toata lumea ca este o boala "cu surprize"...exact la fel si eu si altii care intra pe acest forum putem da informatii despre alimentatita recomandata in cazul in care o persoana sufera de aceasta boala...nu va mai tot alarmati atat si agitati...ca dvs sunteti doar un medic...iar noi suntem rude, sau chiar bolnavii care trec prin aceste situatii...dvs mergeti acasa cu banii in buzunar...noi mergem cu frica zilei de maine, cu ganduri, plansete, suspine, etc.ia mai lasati-ma in pace cu teoriile dvs de medic oncolog.chiar nu as vrea sa va fiu pacient!--iar asta este ultimul meu comentariu in legatura cu dvs.bineinteles stiu ca voi gasi replica.dar din partea mea aici s-a oprit conversatia mea privindu-va pe dvs si ca medic...si ca persoana!
529 lorena83
529 lorena83 [120c]
05-02-2013, 22:36

Membru din 21-01-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 120

buna Stevens.multumesc pentru sfat...deocamadata ramanem la Institutul din Milano, pt ca si acesta are un departament specializat doar pe melanom-sarcom.acum pe 17 avem o alta operatie...sper sa iasa totul bine si mergem inainte!dupa operatie o sa iau in considerare sfatul dvs si in functie de rezultatele primite voi consulta si parerea doctorului Simoncini, despre care deja am auzit!.multumesc frumos!
530 RaulDuke
530 RaulDuke [7763c]
06-02-2013, 00:43

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

lorena83, eu nu am nicio teorie a mea, caci inca nu lucrez in cercetare ci doar in medicina clinica. iar medicina clinica nu poate functiona decat cu dovezi, pentru orice afirmatie si orice recomandare. nu FAC recomandari sau afirmatii medicale acolo unde nu exista dovezi si, de asemenea, nu accept afirmatii sau recomandari acolo unde stiu ca nu exista dovezi, adica trialuri clinice care au tras respectivele concluzii. ca atare meseria mea este doar sa cunosc aceste date si sa le aplic, nu sa fac speculatii sau sa imprastii zvonuri. si chiar daca eu, in esenta mea, sunt un medic roman nenorocit incompetent, inuman si shpagar si in toate felurile nenorocit, ce ti-am zis mai sus este valabil pentru orice medic care se respecta din orice tara din lume, inclusiv in vestul Europei unde nu numai ca am colegi si particip la conferinte, dar am avut si ocazia sa lucrez si inca timp indelungat. ca atare, ca medic, nu-mi permit sa vorbesc, ca restul forumistilor, din pareri personale cat din ce inseamna medicina bazata pe dovezi astazi, fie ca sunt teorii care tie iti plac sau care nu iti plac. adica stiu ca suna pe cat de simplist pe atat de frumos treburile cu "daca nu mananci carne, te feresti de cancer", dar este fals sau in cea mai buna masura inca nedemonstrat. nu se pot face recomandari deci, oricat ai vrea tu, decat de catre cineva care vine din viitor...

altfel, da, desigur ca iti dau o replica, doar nu te astepti sa iti las tie ultimul cuvant, mai ales cand acesta e incorect ?! daca vrei sa nu mai vorbim, cred ca e doar potrivit din partea ta sa fii tu prima care inceteaza sa ma mai contrazica fara argumente.

mult noroc si numai bine !
531 vale1967
531 vale1967 [31c]
08-02-2013, 14:55

Membru din 29-11-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 31

la vizita in spital cand eram internat am intrebat daca se poate manca orice...mi sa raspuns foarte clar ca da si nu exista nici o restrictie in alimentatie.. era o echipa destul de numeroasa de specialisti care studiaza si trateaza cu pasiune melanomul aici in Bergamo din 1988...dar nu cred ca asta e important...astazi dupa 3 luni in care au fost 3 interventii chirurgicale cu multa durere, multa neliniste, multa frica am primit si o veste buna...toti cei 14 ganglioni sunt negativi..mi sa spus totusi ca doar medicul oncolog poate sa aprecieze stadiul si daca voi avea un tratament doar ca m-au programat la vizita abia peate o luna...oare nu e cam tarziu?, ,.multumesc lui DUMNEZEU, multumesc celor care au fost alaturi de mine si doresc tuturor celor ce au probleme sa treaca cu bine de aceasta boala,
532 RaulDuke
532 RaulDuke [7763c]
08-02-2013, 19:10

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

nu, nu e prea tarziu. faptul ca niciun ganglion nu a fost invadat este un lucru excelent pentru prognosticul bolii.
533 lorena83
533 lorena83 [120c]
08-02-2013, 22:26

Membru din 21-01-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 120

domnule Vale1967 ma bucur foarte mult ca ati trecut cu bine peste toate...multa sanatate in continuare.eu nu am spus ca sunt restrictii la mancare, doar a alimentatie sanatoasa si variata.important este ca sunteti bine si multa sanatate in continuare!sotului meu i s-a spus deja ca dupa operatie nu va trebui sa faca nici un tratament, doar control la fiecare 3-4 luni.deoarece boala a ramas la limfonozi.acum vom vedea daca in afara celui sentinela a fost atacat vreunul altul.multa bafta in continuare!
534 amira7
534 amira7 [2c]
11-02-2013, 00:20

Membru din 11-02-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 2

Buna sunt noua pe formul:D... va urmaresc de ceva timp si m-am hotarat sa imi fac cont deoarece vreau si eu sa imi fac implant cu silicon... Am 24 de ani si am hepatiata c (forma acuta) de 3 ani, Nu sunt destul de hotarata sa imi pun implant cu silicon din cauza problemei care o am hepatita c, este un risc foarte mare operatia in sine dar si ca am hepatita c... pe acest formul n.am gasit nimic despre persoane care sunt bolnave sau au hepatita c si-au apelat la aceasta oparatie (eram curioasa sa vad cum a decurs oparatia si viata ei/lor pe parcurs)... Am cauta pe internet despre fete care si-au pus silicoane si au hepatita c si nu am gasit nimic... Dar m-am documentat pe internet despre implant cu silicon, mi-am notat avantajele si respectiv dezavantajele operatiei...SUNT FOARTE DERUTATA...
Va multumesc daca poate cineva sa imi raspunda, cunoasteti pe cineva care are hepatita c si-a facut implant cu silicon?
535 amira7
535 amira7 [2c]
11-02-2013, 00:22

Membru din 11-02-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 2

Va multumesc daca poate cineva sa imi raspunda, cunoasteti pe cineva care are hepatita c si-a facut implant cu silicon in sani?
536 Alinacristina314
536 Alinacristina314 [102c]
12-02-2013, 13:23

Membru din 25-11-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 102

Mamei i s a acordat gratis pet ct de 60 milioane. Spuneti mi va rog daca la analiza asta se vede totul?? Adik ce anume a afectat. Va rog raspundeti mi
537 RaulDuke
537 RaulDuke [7763c]
12-02-2013, 23:03

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

nu, nu se vede "totul". nu exista analiza sau investigatie pe care sa se vada "totul". se pot vedea focare de malignitate, deci cancere primare sau metastatice, cu conditia sa fie cam peste un centimetru in diametru.
538 corina76
538 corina76 [42c]
02-03-2013, 18:49

Membru din 01-03-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 42

Buna ziua,
Bine v-am regasit, nu am mai intrat de ceva vreme pe forum. imi pare bine ca dl dr. raulduke nu a parasit forumul. La cumnata mea e totul ok deocamdata, mai are interferon pana in iunie. Il suporta destul de bine. Din pacate vad ca tot mai apar cazuri noi si oameni tineri.
Onyx20 ma bucur ca mai intri si tu din cand in cand pe forum. Cum te siimti ?
Sanatate multa tuturor si o primavara plina de speranta.
539 onyx20
539 onyx20 [67c]
02-03-2013, 20:02

Membru din 20-03-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 67

Ma simt foarte bine si sper ca voi avea starea asta mult timp de acum inainte.
540 corina76
540 corina76 [42c]
03-03-2013, 17:06

Membru din 01-03-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 42

Onyx 20 ma bucur nespus ca te simti bine ! Tine-o tot asa cel putin 50 de ani de aici inainte ! Doamne ajuta sa auzim numai de bine !
Răspunde la topic
1124 comentarii 1 2 3 4 ..... 24252627282930 ..... 54 55 56 57 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp