Viata fara stomac

Secțiunea: Cancerul de stomac (gastric)
2 comentarii 1
1 andreea_roy
1 andreea_roy [1c]
24-02-2009, 20:36

Membru din 22-02-2009

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Buna ziua,

In urma cu 1 luna mama mea a fost diagnosticata cu neoplasm gastric. Medicii au hotarat ca nu exista alta solutie decat operatia, care s-a soldat cu gastrectomie totala. Stadializarea: Stadiul II, pT2b, pN1, cMo.
In momentul de fata si ea si noi suntem speriati si avem foarte multe intrebari despre cum va fi totul de acum inainte.
Peste 2 zile vom merge la oncologie pentru a incepe chimioterapia. Inca nu stiu ce schema i se va recomanda - sper doar ca medicul sa tina cont de starea ei fizica de acum, care este destul de subreda - a slabit foarte mult, are hipertensiune oscilanta, iar in ultimul timp acuza dureri foarte frecvente la omoplati.

In ceea ce priveste viata fara stomac, inca mai are multe intrebari, la care medicii nu zabovesc foarte mult sa-i raspunda, asta pentru ca , dupa parerea mea, la noi psihicului pacientului nu ii este acordata deloc atentia cuvenita. Dorinta de viata si refuzul de a ingenunchia in fata unei boli pot fii uneori cei mai de temut dusmani ai acesteia.

Scriu pe acest forum cu rugamintea pentru cei care au suferit o astfel de operatie, sau cunosc un caz concret care a trecut printr-o astfel de experienta (operatie, chimioterapie, ....) sa ma contacteze. Imi dau seama ca dovada faptului ca mai sunt si alti oameni care trec prin aceleasi suferinte ca si ea ar ajuta-o enorm. ----. Va multumesc foarte mult
2 cle
2 cle [4c]
24-02-2009, 20:36

Membru din 24-02-2009

Subiecte: 3

Comentarii: 4

Buna Andreea!
Si eu am trecut printr-o experienta asemanatoare cu tatal meu .
Din cate ne-a spus noua medicul, stomacul nu este un organ vital.Se poate trai si fara el, mai greu dar se poate.
In ceeace priveste chimioterapia, cancerul gastric raspunde mai greu la trtament.

In cazul tatalui meu a dat rezultate. A facut recidiva dupa 5 ani.
Sanatate ,incredere si multa bafta !
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp