VA ROG URGENT- Interpretare anatomopatologica

Secțiunea: Interpretare analize si examen anatomopatologic
2 comentarii 1
1 RalucaAndreea
1 RalucaAndreea [1c]
09-12-2019, 07:37

Membru din 09-12-2019

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Buna ziua,


Mama mea in varsta de 48 de ani a fost diagnosticata si operata de un melanom malign pe spate in zona coastelor, in ianuarie 2018, stadiu 2B, s-a recomandat tratament cu isoprinosine, dieta sanatoasa si control din 3 in 3 luni- ecografii la ganglionii inghinali si axile, analize de sânge si urina, iar odata pe an, raze la plamani.

Toate bune, ultimul control de 3 luni fiind in august, următorul a fost acum, in noiembrie... I-a fost brusc foarte foarte rău, a făcut un CT de la gat la pelvis si ca diagnostic se vad metastaze la plămâni, la oase zona T11 si umărul stang, la ficat. Are si un lichid de ascita.

S-au scos 4.5l din lichid, acesta fiind transparent si limpede la culoare. S-a făcut o punctie a ganglionulul inghinal, acesta fiind rozaliu.

S-au trimis la biopsie, iar deocamdată avem rezultatul anatomopatologic al ganglionului, precum si niste markeri tumorali facuti de dr de la spital.


Rezultatul este in felul următor:


Microscopie:

Biopsia contine multiple fragmente de limfonodul cu focare de infiltrare tumorala, cel mai mare avand 3 mm axul mare. Celulele tumorale formeaza praje sau insule, au talie mare, citoplasma eozinofila abundenta, cu alura epitelioida, nucleii avand pleomorfism ridicat, unii hipercromi, altii nucleolati sau cu incluzii intranucleare. Se remarca rare mitoze.



Va mulțumesc pentru timpul acordat.. Sper sa reusim sa ii mai prelungim viata.
2 RalucaAndreea
2 RalucaAndreea [1c]
09-12-2019, 07:41

Membru din 09-12-2019

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Plaje*, ma scuzați pentru eventualele greseli

Am uitat sa menționez de markerii timorali. S-au făcut următoarele analize: CA 19-9, CEA, CA 125, dintre care numai CA 125 e crescut la valoarea de 261..
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp