Va rog help- Limfom Hodking Clasic

Secțiunea: Interpretare analize si examen anatomopatologic
4 comentarii 1
1 Cristinacris95
04-02-2018, 02:24

Membru din 03-02-2018

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Buna seara. Încep direct cu povestea... viitorul meu soț in vârsta de 30 de ani a fost diagnosticat recent in urma unei biopsi cu limfom hodking clasic ( tumora pe mediastin destul de mare ), doctorul spunând ca este cea mai ușoară forma, ca aceasta boala nu are stadiu, etc, numai de bine.Ideea este ca el a aflat într-un fel sau altul întâmplator. Adică, in ultimii doi ani a umblat mereu la diferiți medici din cauza faptului ca avea mâncărimi pe corp( prurit ). Nici un doctor nu a știut ce este, majoritatea doctorilor ii spuneau ca este ori alergie ori pe baza de stres... niciunul nu a fost capabil sa descopere cauza, sa îl trimită sa facă ceva in privința asta. A făcut toate analizele posibile, ( analize sânge, radiografie ficat, analize pt alergii pt 200 și ceva de alimente) și nimic. Deabea acum 2 săptămâni s-a gândit tot el stand de vorba cu un alergolog ca singura chestie care nu a făcut-o ar fi radiografia pulmonara, și spunându-i doctorului chestia asta i-a dat trimitere pt a-și face acea radiografie.. și de aici a început totul : ct, operație pt biopsie și deabea ieri 03.02.2018 a aflat rezultatul, și acesta fiind cel spus mai sus. Totul s-a întâmplat într-un timp foarte scurt. In 2 săptămâni le-am făcut pe toate de la o simpla radiografie pana la o biopsie prin operație cu anestezie generală. Acum el arată bine, a slăbit vreo 4 kg de când a aflat, puțin palid, primele zile după operație era mai slăbit transpira, nu dormea, îl durea gâtul. Dar ma gândesc ca toate erau de la operație. Acum este bine, a mai rămas dinou doar cu mâncărimile... Parca a căzut cerul peste noi. Suntem de la Brașov. Ne-a fost spus sa mergem la un doctor hematolog pt a ii face alte analize, probabil pt a afla dacă este malign sau nu, pt tratament.. totuși nu înțeleg? Este cancer? E vreo șansa sa fie maligna? Tratamentul cum este? Am înțeles ca ar trebui combinata chimioterapia cu radioterapia... așa este ? nu știm încotro sa mergem. El este foarte optimist, dar mie îmi este foarte frica sa nu nimerească un doctor care ii poate greși tratamentul. Please help me
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
05-02-2018, 09:30

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Răspuns pentru (Cristinacris95, 04-02-2018, 02:24:55):


absolut improbabil! trebuie sa ajungeti la o consultatie de medic hematolog, daca ati primit diagnosticul de LIMFOM HODGKIN.

ca nota separata: in boala Hodgkin se foloseste o combinatie de citostatice, in cadrul tratamentului, dintre care unul este BLEOMICINA. este un medicament foarte eficient, vechi, clasic, care, din pacate, la ora actuala NU SE GASESTE in toata Romania. ca atare, va sfatuiesc de pe acum, pentru cand, sa va interesati de o modalitate, in regie proprie, prin care puteti sa va obtineti acest medicament, care, culmea, nici nu e scump. alternativ puteti face o sesizare/cerere la Ministerul Sanatatii, dar pentru asta va trebui mai intai sa obtineti o recomandare sau reteta de la medic... deci mai bine incepeti pur si simplu sa va interesati, cel mai probabil printr-o retea de peste granitele tarii.

altfel, limfomul hodgkin tratat corect (deci, cel mai probabil, inclusiv cu bleomicina), are prognostic bun si sanse maxime de vindecare. va urez mult succes!
3 Cristinacris95
23-02-2018, 13:16

Membru din 03-02-2018

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Răspuns pentru (RaulDuke, 05-02-2018, 09:30:10):



Buna. iti multumesc frumos pentru raspuns. DIAGNOSTICUL fiind dat deja, prin urmare acesta este LIMFOM HODGKIN CLASIC, doamna doctor a spus ca este STADIUL II B, i-a facut si biopsia din maduva, dar momentan nu avem rezultatul.In cazul in care maduva este afectata, va fi stadiul IV. sa speram ca nu... De la externarea biopsiei a inceput un tratament cu : dexametazona 20 mg - 1 pastila/zi , Acid folic 5 mg, milurit 300 mg, acyclovir 200 mg, sumetrolin, omez, clexan 0.4 fl . A inceput si chimioterapia deja... A facut in data de 19,20,21 .02. 2018 (3 zile la rand) urmate si de analize de sange inainte , doctorita a spus ca aceste 3 zile a insemnat o cura de chimio. In data de 26,27,28 .02. 2018 incepe deja alta cura, dar a zis ca ii va schimba cu altceva. Acasa trebuie sa continuie acelasi tratament scris mai sus, doar ca dexametazona i-a dublat-o... acum ia 2 pastile dimineata ... si i-a mai adaugat si NATULAN(citostatic) 4 pastile seara. Ce parere aveti? ati trecut dvs prin aceasta teribila boala, sa nu il numesc cancer? cum decurge chimioterapia? este chiar atat de rea? El s a simtit foarte bine in zilele de chimio, nu a avut nici un fel de reactie adversa... dar din a 4-a zi dupa chimio se simte slabit, are greturi dar nu a vomat, si sta numai in pat...
4 vfb
4 vfb [4c]
22-03-2018, 11:39

Membru din 04-12-2017

Subiecte: 0

Comentarii: 4

Buna!

Ma aflu in aceiasi situatie ca tine. Pana si cazurile sunt extrem de asemanatoare. Logodnicul meu, ( tot 30 de ani, facuti la o saptamana dupa ce a aflat ca are cancer) , a stat mai bine de 1 an si jumatate pana s-a aflat ca e vorba de limfom, tot din cauza pruritului, pe care il avea uneori. Lui i s-au imflamat si ganglionii supraclaviculari, motiv pentru care ne-am dus la hematolog direct (nu mai stiu cine ne-a directionat care aceasta specializare)
I s-a pus stadiul IIIB Bulky, din cauza masei foarte mari din mediastin si a inceput pe 8.01.2018 tratament cu citostatice, urmand schema ABVD. Deja a facut 3 cicluri din 6. Dupa cum ai explicat ca decurge la sotul tau tratamentul, cred ca urmeaza o alta schema.
Alaltaieri a facut un PET/CT si concluzia e: mase adenopatice mediastinale si adenopatii supraclaviculare drepte si abdominale fara activitate metabolica crescuta. Asteptam sa ne lamureasca doctorul ce inseamna asta si daca ramane pe aceasi schema de tratament sau e nevoie sa escladeze.
Viata noastra decurge normal, mai putin in ziua cu chimio si doua - trei zile dupa, cat este el mai apatic. In rest, iesim in oras, ne vedem cu prietenii, facem de toate. Tolereaza destul de bine tratamentul si suntem extrem de increzatori ca lupta asta se va termina cu bine. Conteaza mult cum stai cu moralul in tot procesul asta.Tu trebuie sa il sustii si sa fii la fel de optimista ca el, sa nu simta de la tine nici o urma de indoiala sau teama, ca nu il ajuta.
Poti oricand sa ceri o a doua parere, mergand cu toate analizele la alt doctor, pentru a sta tu linistita ca sunteti pe drumul cel bun.
Si noi am cumparat Bleomicina din Belgia (20euro/buc., versus 75-79 euro/buc. in Austria sau Germania) pentru ca la noi nu se gaseste.
Mult succes, capul sus si asteptam vesti cat mai bune! :)
Răspunde la topic
4 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp