Va rog ,am nevoie de ajutor!

Secțiunea: Ar putea fi cancer?
3 comentarii 1
1 chaperonerouge
06-03-2016, 13:02

Membru din 28-06-2013

Subiecte: 2

Comentarii: 1

Buna ziua!Sotul meu in varsta de 38 de ani a fost diagnosticat si operat(robotic) in iulie 2015 cu tumora ampula lui vater si a facut DPC cu prezervare de pilor(PGA,PJA TT,HJA)-AMPULOM VATERIAN(G1 pT2 n0 m0).A facut chimioterapie 6 luni iar la ct-ul facut dupa chimio rezultatul este:
-etaj toracic
-rari micronoduli aleator distribuiti la nivelul ambelor parenchime pulmonare,cu aspect ct nespecificat
-pleurezie libera bilateral,cu grosimea max de 40 mm dreapta,respectiv 25 mm partea stanga,asociind minim colaps pulmonar subiacent
fara adenopatii in etajul supradiafragmatic
-vena azygos cu calibru maxim de 9 mm
etaj abdominal
fara semne ct sugestive pentru recidiva tumorala locala
-ficat cu dimensiuni normale
-pancreas restant cu dimensiuni normale,structura omogena,minima dilatatie de duct wirsung
imagini ganglionare infracentimetrice la nivelul etajului infragiafragmatic,cea mai mare de 14/7 lombo-aortica etaj mijlociu -cu aspect ct nespecific
-mica leziune pseudo-nodulara de 11/8 mm ,localizata caudal mezocolonic si latero-medial dreapta,in adiacenta peritoneului anterior,necesita monitorizare imagistica-nodul de carcinomatoza peritoneala?
-leziune macronodulara,hiperdensa spontan,usor iodofila,de cca 20/18 mm,placata pe fascia laterconala dreapta,in adiacenta acestuia vizualizandu-se un clip metalic cu aspect global stationar fata de examinarea anterioara.
-fara ascita abdominala-fara leziuni focalizate la nivelul segmentelor osoase scanate
concluzii-
-fara semne ct sugestive pt recidiva tumorala locala
-posibili noduli de carcinomatoza peritoneala-de monitorizat
-pleurezie libera bilaterala in cantitate medie
Va rog sa ma ajutati cu interpretarea CT-ului.Acei noduli poate fi o recidiva?Se poate sa fie o greseala deoarece dr a zis ca rezultatul de l-a primit el nu a fost acesta....adica nu era nici urma de acei nodului dara acum intr-adevar apar pe ct.Va multumesc mult.
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
11-03-2016, 09:07

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Răspuns pentru (chaperonerouge, 06-03-2016, 13:02:10):


putin probabil sa fie o greseala la mijloc. cred ca acei noduli si situatia din plamani trebuie urmarita, respectiv poate se scoate ceva din lichid si se face un examen citologic. ce v-a spus oncologul sa faceti ?
3 chaperonerouge
11-03-2016, 12:54

Membru din 28-06-2013

Subiecte: 2

Comentarii: 1

Multumesc pentru raspuns!Sotul meu e acum internat pe oncologie,deoarece i-a crescut creatinina la 2.3 si tensiunea o are 170/100.Dr oncolog a vorbit cu chirurgii si radiologii in sedinta si se pare ca primul medic nu a observat acel nodul deoarece se vede foarte vag....insa cel de-al doilea l-a observat.Au zis ca nu se pune problema de operatie ci va trebui sa inceapa din nou chimioterapia.Deocamdata nu poate incepe chimioterapia deoarece vor sa-l trimita pe nefrologie sa vada ce se intampla cu rinichii.Mentionez ca el inainte nu avea probleme cu rinichi.Presupun ca astea sunt efectele secundare ale chimioterapiei.I-au facut ceva perfuzii pentru rinichi dar nu scade deloc creatinina.Nu isi da seama dr oncolog de ce nu scade.Urmeaza sa-l trimita astazi la un control pe nefro sa vada daca ii schimba cumva tratamentul.In plus ieri si azi i-au pus doua pungi de sange deorece ii scade hemoglobina si trombocitele.Hgb a fost 7.9 de la 9.5 .Imi este atat de teama....si lui i este teama ...si ii pare rau ca nu poate sa inceapa chimio acum,din cauza rinichilor.Va multumesc!
Răspunde la topic
3 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp