Tumora stomacului

Secțiunea: Cancerul de stomac (gastric)
3 comentarii 1
1 IuliaT
1 IuliaT [2c]
24-04-2009, 08:29

Membru din 22-04-2009

Subiecte: 1

Comentarii: 2

Buna ziua!
Sper ca pot posta si eu intrebarea mea aici.Initial postasem ca raspuns la alta intrebare,pt ca de abia mi-am facut cont si nu stiam.
Mama a fost diagnosticata recent cu o ,,tumora a stomacului cu evolutie imprevizibila si necunoscuta"(diagnostic principal) si alte diagnostice secundare precum : sindromul de postcolecistomie, diverticuloza intestinului gros fara perforatie sau abces si fara mentionarea hemoragiei, hemoroizi interni si externi fara complicatii, aderente pelvi-peritoneale postprocedurale, gusa multinodulara netoxica, alte spondiloze, localizari mutiple in coloana vertebrala
Diagnostice formulare libera: polip gastric operat recidivat. Sindrom postcolecistomie, Diverticuloza colonica. Boala hemoroidala. Sindrom aderential postoperator. Gusa tiroidiana polinodulara. Spondilodiscartroza CDL.

Epicirza (anameza,examen clinic,paraclinic,tratament):
Pacienta in varsta de 46 de ani diagnosticata in urma cu aproximativ 10 ani cu un polip antral (cu ocazia unei HDS - MELENA 1998) se interneaza actual acuzand un sindrom dispeptic nespecific predominant biliar dar si modificari de scaun cu suspiciunea unei colite cu prediminenta sindromul diareic. De mentionat ca polipul gastric a fost operat(examenul histopatologic evidentiaza aspectul benign - respectiv tesut pancreatic) ocazie cu care s-a practicat colecistectomia (colecist alitiazic) la o pacienta cu inca o operatie cezariana in antecedente.
Ex clinice - abdomen sensibil difuz, in special in etajul superior, discreta hepatomegalie fara splenomegalie, paraclinice si imagistice complexe ce stabilesc diagnosticele mentionate.
Eco abd - colecistectomie cu cale biliara principala dilatata, in rest aspect normal.
Eco tiroida - multiple imagini nodulare
Ex ginecologic - tulburari de premenopauza
EDS - mica hernie hiatala, stomac cu formatiune protuziva diametrul aprox 1 cm la nivel antral pe mica curbura, mamelonata ombilicala central (biopsie) cu pliuri convergente catre formatiune, pilor spastic, bulb duodenal si D II normale
EDI - hemoroid extern si hemoroizi interni cu anita hemoroidala, cativa diverticuli mici la nivelul sigmoidului si descendentului, in rest aspect normal pana la nivelul unghiului splenic, nu suporta examinare in continuare.

Asta scrie pe fisa dupa ce a facut mai multe analize.
I s-a recomandat Nexium, Debridat, Kreon, Sargenor, Arcoxia, Proctolog.

Va rog sa aveti rabdare sa cititi tot si sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu tumora stomacului!!!

Va multumesc!
2 Casa drhouse
2 Casa drhouse [119c]
23-04-2009, 17:59

Membru din 24-10-2008

Subiecte: 0

Comentarii: 119

Nu-i nici o tumora in sensul de cancer daca asta vrei sa stii.Este o formatiune mica tumorala benigna dezvoltata pe locul unde s-a excizat vechiul polip.Chiar diagnosticul o spune: polip gastric operat recidivat.Este ca un mamelon, de data aceasta nu va creste cat un polip adevarat si poate ramane mult timp asa , fara sa creeze probleme daca nu este deranjat de alimente iritante si excitante gastric, nu se consuma alcool si se va lua tratamentul actual, care este foarte bun, corect.Numai bine!
3 IuliaT
3 IuliaT [2c]
24-04-2009, 08:29

Membru din 22-04-2009

Subiecte: 1

Comentarii: 2

Multumesc mult!
Voi avea incredere ca va fi bine!
Răspunde la topic
3 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp