tumora pelvi abdominala cu punct de plecare ovar drept

Secțiunea: Interpretare explorari imagistice
5 comentarii 1
1 cornelcurtianu
17-08-2009, 15:29

Membru din 17-08-2009

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Buna ziua. Numele meu este Cornelus. Va scriu pentru a va c ere sfatul in legatura cu o problema de sanatate a mamei mele. Mama este in etate de 74 ani. in urma cu 1 1/2 ani a fost diagnosticata cu o *tumora pelvi abdominala* cu punct de plecare plecare ovarul drept, avand un diametru de 110 mm / 90 mm . Anul acesta in luna martie a fost reinternata si reinvestigata atat ginecologic cat si oncologic. Rezultatele marcherilor tumorali sunt in limite normale . In plus in luna mai 2009 a fost supusa unui CT . In urma investigatiilor au rezultat urmatoarele : la nivelul micului bazin se evidentiaza un proces inlocuitor de spatiu situat in compartimentul posterior, retroveical, anterior si cranial fata de peretele anterior al rectului care se extinde in aria ipotetica de proiectie a parametrului drept si in spatiu ileoproic drept. formatiunea tumorala este bine determinata in compartimentul pelvin posterior, fiind aproximativ rotunda, cu diametrul de aproximativ 110/88 mm, este heterogena avand o pseudocapsula slab iodofila, continut parafluid (densitate medie 25 UH) si prezinta pe versantul lateral stang o plaja hiperdensa de 45/23 mm, cu structura omogena.
Vezica urinara cu amprenta pe peretele posteroinferior si stergerea matitatii de contur la nivelul cornului vezical inferior drept.
Parametrul drept cu arie de proiectie crescuta, hiperdens, moderat iodofil.
In spatiul ileoproic drept se extinde o formatiune rotunda cu capsula iodofila si continut lichidian care este inconjurata de anse intestinale.
Mici adenopatii infracentrimetice obturatorii si iliace posterioare predominant pe partea dreapta.
Ficat fara plaje modulare , circumcise la examenul nativ si postcontrast.
splina, rinichi - cu aspect normal C.T.
Pancreas cu aspect distrofic acinos-lipotomos .
fara adenomopatii peritoneale si lomboaortice .
fara lichid liber in cavitatea peritoneala .
Conclluzii : Tumora chistica cu evolutie pelviabdominala cu punct de plecare ovar drept .Observatie - adenocarcinom seros.
Marcherii tumorali CEA - 1,7ng/ml (valori femei nefumatoare 0.5 - 2.5 ng/ml)
CA 19-9 17,43 u/ml ( valori 0 - 39 U/ml)
Intrebarea mea ? este necesara o interventie chirurgicala pentru indepartarea tumorii ? care sunt riscurile unei asemenea interventii . Recent ,in luna august ,in intervalul 12 - 14 august mama mea a fost internata in spitalul oncologic Trestioreanu Fundeni , unde din pacate ni s-a vorbit foarte urat ,atat ei cat si noua apartinatorilor. Motivul . Am cerut explicatii asupra faptului ca s-au ratacit biletele de externare din alte spitale pe care le-am prezentat la internare . Astfel la ora 21 pe data de 13 , medicul curant nu stia istoricul bolii, Astfel la ora 21 a cerut mamei mele biletele de iesire pe care le avea de la alte spitale , deoarece nu se gaseau la dosar, iar dansul voia sa le studieze in vederea efectuarii interventiei chirurgicale in cursul zilei de vineri 14 august . Am ramas surprins , si l-am intrebat cum este posibila o interventie chirurgicala asa repede , fara un examen cardiologic deoarece mama sufera de hipertensiune arteriala fluctuanta , Raspunsul ma lasat perplex, si nu cred ca un bun profesionist lar fi putut pronunta -citez * Tot are cancer si tot trebuie sa moara, ori acum ori mai tarziu - asa ca nu mai are importanta cand se va intampla asta * Ce credeti. mai poti avea incredere in acemenea " profesionisti*. Eu unul cred ca un spital nu este abator , iar pacxientii nu vin aici precum vitele la sacrificat . Va rog sa-mi raspundeti si sa-mi expuneti punctul d-stra de vedere asupra diagnosticului , a afectiunii si a necesitatii interventiei chirurgicale. VA MULTUMESC !
2 scarface
2 scarface [78c]
15-08-2009, 21:33

Membru din 22-07-2009

Subiecte: 1

Comentarii: 78

Spuneti ca : "Eu unul cred ca un spital nu este abator , iar pacientii nu vin aici precum vitele la sacrificat ."

In prima parte a frazei aveti dreptate, in a doua parte nu.
Din pacate cei mai multi vin la sacrificat, dar nu isi dau seama de acest lucru decat cand este prea tarziu.
Operatia pentru indepartarea tumorilor de cancer nu aduce la nimic bun decat la slabirea pacientului (orice operatie este un atac masiv asupra corpului) si la imprastierea ireversibila a cancerului in tot corpul.
Socotiti-va fericiti ca ati dat de un astfel de doctor care sa va faca sa va piara pofta de operatie si intrebati poate alti pacienti si cautati in forumuri sa vedeti singur daca operatiile pt. indepartarea tumorilor aduc INTRADEVAR ceva folositor pacientilor.
Operatiile scurteaza si ingreuneaza viata pacientilor intr-un mod imens. Asta este p.m.d.v.
3 cornelcurtianu
15-08-2009, 21:54

Membru din 17-08-2009

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Va multumesc ca ati citit mesajul si ati raspuns mesajului meu . Sa stiti ca si eu lucrez tot intr-un spiatal, unul de provincie dar sa stiti ca nu am vazut atata nepasare si indolenta ca la personalul acestui spital Spuneam in mesajul anterior ca mi s-au (pierdut) ratacit niste acte medicale destul de importante . A trebuit sa fac mult tamtam sa le pot obtine . Am fost plimbat de la fisie la cabinetul 1 consultatii , de la cabinetul 1 la fisier , de la fisier la etajul 4 la inretnari chirurgie, de aici la asistentua sefa si iarasi inapaoi , atat eu cat si sotia . joi am pierdut 4 - 5 ore pana am facut mare tam - tam cu amenintari ca ajung la conducere, foile fiind gasite tot la fisier, aruncate intr-un sertar . Este posibil in Romania de astazi . nu credeam ca asa ceva este posibil . nu credeam ca am ajuns asemeni cobailor - material de experienta pentru *Domniile lor - specialistii* .
Intradevar ce am vazut acolo este oripilant . Un salan cu mama mea a fost internata o persoana din valcea , adusa cu Icter . se plangea si tipa de durere . la un m oment dat a venit o asistenta - care a spus : citez - lasa ca te linistesc eu imediat , dupa care ia administrat o injectie . Urmarea - in 10 minute - fiinta care a fost un om in suferinta - a ramas un cadavru fara suflare - mama mea ia tinut lumanarea , cum e oiceiul nostru la crestini , cand si-a dat suflarea . La fel copii acesteia au fost nemultumiti de modul de comportament al cadrelor medicale de aici . chiar au inregistrat si filmat cu telefonul anumite incoveniente. rezultatul ? - o paine in plus in Romania . Intradevar trebue sa ma consider norocos ca mi -am luat mama si am olecat acasa . Halal medici si cadre medicele. Sincer imi este rusine ca lucrez in acest domeniu , chir daca nu am relatii directe cu pacientii . Nu credeam asa cava .Acum m-am convins pe pielea mea.
4 elina
4 elina [43c]
16-08-2009, 12:18

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 43

Buna ziua!Pentru a afla cea mai buna solutie terapeutica , va recomand sa consultati un medic foarte bun ,de la Institutul Clinic Fundeni: conf. Mihnea Ionescu; numai bine
5 scarface
5 scarface [78c]
17-08-2009, 15:29

Membru din 22-07-2009

Subiecte: 1

Comentarii: 78

Problema este ca acealeasi rezultate le obtine medicina in toate tarile si in toate spitalele lumii, dar ca cei
mai multi pacienti din tarile mai civilizate nu isi dau seama de acest lucru din cauza comportamentului mult mai civilizat al personalului medical din aceste tari, pe cand in Romania acest lucru este des
atribuit doctorilor si nu tratamentelor in sine.

Chair daca medicii sunt buni si civilzati cu astfel de tratamente nu se vindeca nimeni, iar decesele in urma medicamentelor se gasesc in toata lumea

Increderea nemarginita in medicii buni devine un risc si mai mare caci suspiciunile scad in aceeasi masura. Un doctor bun si renumit este de fapt un pericol mai mare decat un doctor prost atata vreme cat lucreaza cu aceeleasi medicamente si metode.

Asa ca ar fi bine sa schimbati macazul si sa incercati un tratament la un medic HOMEOPAT cu experienta, care foloseste o abordare si remedii diametral opuse de medicina clasica caci atata vreme cat doctorii lucreaza cu astfel de medicamente toxice sansa de vindecare este enorm de mica, aproape absolut nula, indiferent de capacitatile doctorului.

Tina sa va anunt ca in Germania, tara civilizata si cu un sistem medical bine pus la punct cauza mortii nr. 4 sunt medicamentele prescise de doctori si ca zilnic mor oameni de pe urma medicamenteleor in cele mai bune spitale din lumea intreaga.

Mai jos un astfel de caz.
http://www.berlinonline.de/berliner-zeitung/archiv/.bin/dump.fcgi/2006/0317/none/0130/index.html
LONDON. 2007
Citat:
"Dupa un test cu medicamente 6 barbati se zbat pe patul de moarte al unui spital englez.
Barbatii au primit o substanta a firmei germane TeGenero, care fusese testate numai pe animale pana atunci. Firma si-a cerut scuze."

http://www.welt.de/welt_print/article2258002/Tod-durch-falsch-eingenommene-Medikamente.html

Citat: "
Numarul de victime din cauza medicamentelor s-a facut de 4 ori mai mare in secolul 21. Reactii fatale cu alcool si dorguri"

200.000 de mii de desese (din SUA) sunt din cauza medicamentelor date sau luate gresit- care reprezinta 4 la mie din greselile ce pot fi evitate, scriu cercetatorii din jurul lui David P. Phillips de la universitatea San Diego din Califiornia.!"
Răspunde la topic
5 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp