tumora maligna mediastinala cu metastaze osoase

Secțiunea: Metastaze osoase
3 comentarii 1
1 cris_m_c
1 cris_m_c [9c]
16-12-2012, 03:06

Membru din 15-12-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 9

Buna ziua,
Ma numesc Diaconu Cristina, sunt din Bucuresti. Dupa lungi `batalii` prin spitale mama mea a fost diagnosticata cu tumora mediastinala, nu se stie de unde a plecat, care intre timp s-a agravat, a dat metastaze osoase, inca o tumora la nivelul umarului stang si sunt afectati si ganglionii limfatici, e umflata toata, aproape ca e strangulata de gat. Rezultate biopsie:Histopatologic-tesut conjunctiv adipos muscular cu infiltrare tumorala maligna cu celule de talie mica-medie, dispusa in siruri;Imunohistochimic:Ck19(pozitiv difuz), EMA(pozitiv difuz), MNF116(pozitiv difuz), Ki67(pozitiv 90%), CEA(pozitiv difuz in celule tumorale), ER(negativ), PGR(pozitiv 1-2%in celule tumorale)CDX2(negativ), TTF1(negativ), GCDFP15(negativ), CROMO(negativ), CD5(pozitiv in celule tumorale). Concluzii:Aspectul histopatologic si testele imunohistochimice sustin o infiltrare carcinomatoasa cel mai probabil cu punct de plecare gastric.De integrat in context anatomo-clinic.La institutul Fundeni s-a facut gastroscopie si nu s-au evidentiat leziuni la nivelul stomacului deci nu avem punctul de plecare al tumorii.
Examen scintigrafic:Descriere:exam.scintigrafica osoasa`whole body` a evidentiat:hipercaptare difuza si neomogena la nivelul coloanei vertebrale, sternului, articulatiilor sacro-iliace, cu multiple focare hipercaptante la nivelul vertebrelor toracale, cacro-iliac stang sugestiv pentru zone de hiperactivitate metabolica osoasa.Concluzii:Aspectul scintigrafic ridica suspiciunea de determinari osoase difuze, diseminate la nivelul coloanei vertebrale, sternului si bazinului.Se recomanda control scintigrafic peste 6-12 luni pentru evaluare in dinamica.In aceste conditii as vrea sa stiu daca ma puteti ajuta cu cateva informatii:daca se mai poate interveni oncologic cumva pentru ca oncologul de la Fundeni unde este internata mama ne-a spus ca nu se mai poate face nimic, nici chimioterapie si sa incercam sa facem radioterapie. Va multumesc.
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
15-12-2012, 09:25

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

trebuie sa postezi intr-un singur loc, daca se poate.
3 cris_m_c
3 cris_m_c [9c]
16-12-2012, 03:06

Membru din 15-12-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 9

Am inteles. Am postat pe"Metastaze osoase". Va multumesc ptr.atentionare. Toate cele bune!
Răspunde la topic
3 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp