Tumora laterocervicala

Secțiunea: Interpretare explorari imagistice
2 comentarii 1
1 Alin199
1 Alin199 [0c]
01-04-2013, 21:12

Membru din 01-04-2013

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Bunica mea a facut in urma cu un an niste analize, in urma carora a primit urmatorul diagnostic: `Examinare prin Rezonanta Magnetica a coloanei: Formatiune laterocervicala stanga situata intra-sterncocleidomastoidian la nivelul jonctiunii tendino-musculare. Delimitare relativ neta, structura inomogena cu multiple zone necrotice intratumorale.
Post-contrast substanta paramagnetica este intens bine delimitat si inomogen captata de formatiunea mentionata. Dimensiuni aproximative AP=22mm, LL=20mm, CC=38Mmm. Imaginile pledeaza pentru TU laterocervicala stanga(posibil de natura metastatica`. Dupa biopsie i s-a comunicat ca nu este de natura canceroasa, fara a i se da alt tratament in afara calmantelor pentru o durere de mana (aparuta in urma biopsiei, si care pana azi a ramas neschimbata).
In ultimul timp, bunica mea a observat ca formatiunea a crescut in dimensiuni. Cum credeti ca ar trebui procedat si de ce nu i s-a dat niciun tratament?
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
01-04-2013, 21:12

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

ce spune analiza histopatologica ? daca nu este de natura canceroasa, atunci de ce natura este ? nu exista un "tratament" pentru o formatiune tumorala de etiologie necunoscuta, intai trebuie vazut ce se intampla cu ea. medicul care o are in evidenta trebuie sa vada daca intr-adevar a crescut, pentru ca atunci probabil se indica scoaterea ei, cu repetarea analizei histopatologice.
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp