tumora chistica la rinichiul sting

Secțiunea: Cancerul de rinichi (renal)
3 comentarii 1
1 POMPILLIA
1 POMPILLIA [1c]
19-04-2010, 11:18

Membru din 19-04-2010

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Absolut intimpator la o ecografie abdominala mi-a fost descoperit un chist mare la rinichiul sting, 7cm x 8 cm.Nu am prezentat alte simptome decit din cind in cind greata si varsaturi pe care le-am pus pe seama fierii, motiv pentru care am si fost la ecograf in decembrie 2006.Acum, in ianuarie 2007 am facut analizele de creatinina si uree, care sunt in limite normale.Am facut tomograf si a rezultat diagnosticul de tumora chistica multiloculata de 80/77/62 mm, foarte bine circumscris la nivelul polului inferior al rinichiului sting.Formatiunea prezinta predominant densitati lichidiene, are un perete propriu, iar in interior prezinta numeroase septuri spontan hiperdense, iodofile, ce confera un aspect multiloculat.Ambii rinichi prezinta o functie normala de secretie/excretie.Fara adenopatii intra/retroperitoneale.Fara diseminari secundare osoae.Restul organelor: ficat,splina,pancreas, splina, suprarenale, pelvis-aspect CT normal.
Am inceput sa iau CULEVIT de la CALIVITA, herbalife, cura cu argila activa de o luna de zile si sedinte cu bioptron.Am de gind sa merg din nou la ecograf sa vad daca tumora creste sau scade.Am fost indrumata sa ma interesez cit mai urgent de o clinica unde pot sa fac operatie pentru scoaterea rinichiului sting sau sa fac o biopsie anticipata la Clinica de urologie din Tg. Mures. Intreabarile mele sunt mai multe si anume: de ce nu poate fi extirpata tumora si rinichiul sa ramina.Daca fac biopsie aniticipat nu se poate transforma din benign in malign, daca cumva am sanse sa fie inca bening.Nu am avut caini, pisici, ci doar papagali mici,p putea fi o cauza la aparitia acestui chist ? Cit de urgenta ar fi operatia, mai pot incerca tratamente naturiste 3- 6 luni ? Am citit pe un forum ca exista pericolul ruperii acestui chist in mmod neasteptat si atunci intervine moartea subita.In afara de asta am citi si de cazuri de opratii nereusite chiar si de piatra la rinichi urmate de moartea foarte chinuitoare a pacientilro, chiar la clinica de renume din Tg. Mures.Ce sfat imi dati ? sunt mai mult decit dezorientata si disperata...
2 POMPILLIA
2 POMPILLIA [1c]

Membru din 19-04-2010

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Am facut sport in mod regulat toata viata, acum aveam un program aproape zilnic de 2-3 ore de gimnastica de intretinere, bicicleta, joging.Este periculos sa mai continui ?
3 mociocmalina
3 mociocmalina [1c]
19-04-2010, 11:18

Membru din 19-04-2010

Subiecte: 0

Comentarii: 1

Am fost operata acum trei luni, avand acealasi diagnostic,in Brasov.A fost singura solutie dupa ce , am ajuns in urgenta cu hematurie macroscopica, datorata bineanteles tumorii de pe rinichiul operat.
Mentionez ca nu am avut niciodata probleme cu rinichii, a fost un soc pentru mine,cand mi s-a pus un asemenea diagnostic.
Se pare ca un consum redus de lichide afecteaza rinichii, de aceea acum consum multe ceaiuri si apa plata.
Nu disperati, insa stiu sigur ca sunteti nelinistita.Colaborati cu medicul dvs. , care este cel
mai in masura sa va dea un sfat.Multa sanatate!
P.S. Evitati efortul fizic, pana nu va solutionati starea de sanatate. E suficient sa faceti plimbari .
Răspunde la topic
3 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp