Tratament XELOX

Secțiunea: Chimioterapie
2 comentarii 1
1 roman elena
1 roman elena [1c]
10-07-2012, 21:06

Membru din 28-06-2012

Subiecte: 2

Comentarii: 1

Am primit schema de tratament XELOX.Dupa perfuzie urmeaza 14 zile Xeloda (5 tab./zi), apoi 7 zile pauza. Suntem la prima serie de citostice si deja ne confruntam cu probleme, in sensul ca vomita (mai ales) noaptea si are permanent stare de greata. Am incercat Aloxi si urmeza de maine sa incercam Granegis.
Daca ne poate ajuta cineva cu sfaturi - ce medicamente sau altceva putem face pentru a diminua aceasta stare (regim alimentar )?; cand sa ia pastilele inainte sau dupa masa ? Urmatoarele serii vor fi si mai dure (sau prima este mai rea?) Multumim !
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
10-07-2012, 21:06

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

de obicei dupa prima serie, ulterioarele sunt tolerate mai bine.

despre ce pastile anume trebuie si cand sa le ia, ar trebui sa scrie in prospect. daca nu scrie, nu conteaza.

pentru starile de greata, nu exista regim alimentar; aceste stari diminueaza dupa administrarea citostaticului intravenos (oxaliplatin); sunt foarte frecvente; trebuie sa anuntati medicul la seria viitoare, pentru a putea sa ia masuri (daca se impun) suplimentare; medicamentele obisnuite pentru greata dupa chimioterapie sunt eventual granegis (nicio diferenta fata de aloxi sau alte produse similare), metoclopramid si eventual o zi sau doua de corticosteroizi (medrol, prednison, etc) + o eventuala famotidina orala; in rest mai exista varianta despre care puteti sa va informati de pe subiectul cu titlul "MARIJUANA MEDICINALA". foarte eficient! verificati si puneti o postare, daca gasiti ceva familiar acolo!
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp