sfaturi dupa operatie de colon

Secțiunea: Operatii chirurgicale in cancer
1 comentarii 1
1 moiseanu
1 moiseanu [2c]
26-08-2009, 14:06

Membru din 21-03-2009

Subiecte: 2

Comentarii: 2

Buna ziua,
As dori un sfat pentru tatal meu de 64 ani care in luna februarie a.c. a fost operat de tumora de cec.In urma biopsiei a rezultat adenocarcinom grad IIA T3 N0M0 bine diferentiat sub seroasa.A facut 18 sedinte de citostatice cu 5 FU si dupa 6 luni a facut la recomandarea oncologului o tomografie si o radiografie pulmonara.Rezultatele tomografiei au fost:Hipertrofie de prostata (despre care stia si inainte si lua tamsol) si Modificari degenerative osoase.La radiografia pulmonara rezultatul a fost:opacifiere neomogena difuz conturata paracardiac dreapta.intrebarile mele sunt:
-ce ar putea fi acea opacifiere? (dr.oncolog este inca in concediu si n-am reusit sa discutam desprea aceasta),in luna febr inainte de operatie i s-a facut un alt film unde era specificat cord usor marit si desen interstitial mai accentuat dreapta (a lucrat mult timp intr-o f-ca de ciment)
-ce ar trebui sa facem sa prevenim o eventuala recidiva (doamne fereste-ne)
-medicul oncolog i-a spus sa umble cu haine cu maneca lunga, aceasta recomandare e valabila doar cat a facut citostaticele sau pt toata viata?
-la cat timp se recomanda examinarea tomografica pentru a nu produce iradiere excesiva?poate afecta pacientul expunerea la un interval de 6 luni?
Ma i exista o problema pe care o are de multi ani-transpiratie excesiva mai ales noaptea.Exista vreun tratament pentru asta?(chiar si naturist)

In asteptarea raspunsurilor dvs va multumesc anticipat.
Răspunde la topic
1 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp