Sarcom epitelioid

Secțiunea: Sarcom uterin
3 comentarii 1
1 Intrebari
1 Intrebari [1c]
27-07-2012, 00:04

Membru din 27-07-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Buna!

Va scriu in numele unei bune prietene (38 ani), care a fost depistata cu sarcom epitelioid operat.
Voi prezenta in continuare o parte din rezultatele analizelor.
1. BULETIN HISTOPATOLOGIC 13.10.2010:
Blocul examinat reprezentat de multiple fragmente de tesut conjunctivo-vascular ce prezinta o proliferare de tip fibroblastic la nivelul careia se formeaza fante delimitate de celule u aspect epitelioid. Se remarca moderat infiltrat inflamator cronic. Coloratiile IHC releva: Ki67 - pozitiv in 1 - 2 % din nulceii celulelor tumorale, fapt ce pledeaza pentru benignitatea leziunii. Aceste aspecte orienteaza catre diagnosticul de tenosinovita cronica.

2. BULETIN HISTOPATOLOGIC 27.10.2011 (tesut prelevat din fata palmara)
Fragmente cutanate ce preyinta arie de infiltratie tumorala dermo - hipodermica cu arhitectura fasciculata sau nodulara. celulele tumorale, cu alura apitelioida sau fuziforma, prezinta pleomorfism nuclear moderat, rare mitoze si citoplasma eozinofila in cantitate moderata. Se remarca multiple focare de necroza marginite de celule tumorale.
IHC:
Vimentin - pozitiv in tumora
Citokeratina AE1/AE3 - intens pozitiv in tumora
EMA - intens pozitiv in tumora
Citokeratina 7 - negativ in tumora
S100 - negativ in tumora
CD34 - negativ in tumora, poyitiv focal in rare grupari de celule tumorale
CA125 - pozitiv difuz in tumora
D. AP - Aspectele morfologice si IHC corespund unui SARCOM EPITELIOID

3. BULETIN HISTOPATOLOGIC 09.12.2011 (noduli fata volara antebrat drept supraaponevrotic
Macroscopie:
4 fragmente de tesut neorientabir cu limit neregulate si diametrul de 0, 5 - 0, 6 cm
Microscopie:
Fragmente de tesut ce prezinta o infiltratie tumorala nodulara constituita din celule de tip epitelioid cu pleomorfism nuclear moderat, citoplasma eozinofila in cantitate moderata. Se remrca zone de sclerohianiloza interstitiala, focare de necroza fibrinoida si infiltrat tumoral perineural.
Diag. AP - Aspectele morfologice corelate cu diagnosticul IHC anterior corespund unui sarcom epitelioid.

Cele doua buletine prezentate, inclusiv IHC sunt confirmate de analizele efectuate pe aceleasi blocuri, in data de 09.03.2012, concluzia formulata confirmand diagnosticul de SARCOM EPITELIOID, anterior formulat.

Ultima analiza complexa a fost un PET CT - 26.03.2012
Imaginile axiala, sagtala si coronala evidentiaza (extras):
- fixarile fiziologice la nivelul stomacului si tractului intestinal, precum si la nivelul aparatului reno - uretero - vezical
- fara imagini limfoganglinare subdiafragnatice abdomino-pelvine cu fixare patologica a radiotrasorului
- examinare in fereastra de os nu releva prezenta de yone focale hiperfixante
- hiperfixare difuza la nivelul partilor noi ale antebratului si mainii drepte, pe fata palmara
CONCLUZII:
Activitate metabolica crescuta la nivelul mainii si antebratului drept, cel mai probabil postoperator. fara alte modificari de fixare cu posibil substrat oncologic.
DEE FDG = 5, 2mSv; DLP=549, 71mGy/cm

S-a mers la medicul specialist oncolog, dar procedura propusa a fost una radicala si extrem de agresiva.
S-a revenit in cadrul unei comisii medicale complexe, in urma prezentarii cazului luindu-se decizia de a se reface cateva analize (inclusiv un RMN fara si cu substanta de contrast), iar in urma nalaizarii rezultatelor obtinute sa se decida ce se va face in continuare.
Oricum se punea de la buninceput problema gasirii unui chirurg specializat in sarcoame, pentru ca interventia, extrem de dificila de altfel, sa aiba succes.
Asa ca, dada cineva cunoaste un astfel de specialist... ei bine va rugam sa ne comunicati si noua, pentru a putea lua legatura cu dumnealui.
In rest, ce putem spune?!? Cu Dumnezeu inainte!

Tuturor numai ganduri bune si oameni dragi!
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
26-07-2012, 22:55

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

totusi a fost operata, reiese din ivestigatia facuta, nu ?

sa inteleg ca interventia propusa ulterior a fost o amputatie de antebrat, ca fiind intr-adevar agresiva. totusi PET/CT-ul a fost facut acum 4 luni. de atunci ce s-a mai intamplat ?
3 Intrebari
3 Intrebari [1c]
27-07-2012, 00:04

Membru din 27-07-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Problema initiala a aparut acum 9 ani, in 2003. De atunci a suportat 8 interventii chirurgicale, majoritatea pentru indepartarea cheloizilor cicatriceali (cred ca asa se numesc). Cam la a cincea interventie a primit o autogrefa, un lambou preluat din zona spatelui, tesut cu piele, muschi, vase de sange si nervi, pentru a suplini tesutul indepartat in timpul interventiilor. cam tot de atunci a inceput sa faca si biopsii dar abia in octobrie 2011 au fost depistate celulele tumorale si s-a dat diagnosticul de sarcom epitelioid. Acest diagnostic a fost confirmat cu o noua biopsie din alta pozitie.
Zilele acestea a facut un RMN si o serie de analize de sange (asteptam rezultatele) si decizia comisiei medicale. La telefon ni s-a comunicat ca RMM-ul nu este concludent. Sa vedem ce primim scris.
In legatura cu ce s-a intamplat intre timp nu e mare lucru de spus. Un fel de stand-by, pentru ca oncologul (altul decat cel cu solutia radicala), care a cerut PET/CT-ul s-a retras cumva, dupa ce mai inainte de asta propusese chimioterapie. A fost in Italia, unde a stat de vorba si si-a prezentat cazul unui oncolog de acolo, care a propus ca solutie curatarea zonei si radioterapie. Asta a determinat-o sa reia drumul in cautarea si aplicarea solutiei celei mai potrivite pentru cazul ei.
(Sper ca nu am fost foarte confuza in cele scrise).
Multumim pentru raspuns si sper sa putem comunica in continuare.
Numai bine si... Doamne ajuta!
Răspunde la topic
3 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp