Reteaua privata din Romania

Secțiunea: Chimioterapie
5 comentarii 1
1 denis6edge
1 denis6edge [2c]
30-05-2016, 10:47

Membru din 30-05-2016

Subiecte: 1

Comentarii: 2

Buna ziua si multa sanatate tuturor,
Ma numesc Denisa Ungureanu, Sunt o femeie de 57 de ani si am fost diagnosticata in luna martie cu “ Limfom malign non Hodking tip MALT non-gastric, stadiul clinic II E A (Parotida dreapta)
Sa va informez pe scurt de problema mea. In 2015 mi-a aparut un nodul la urechea dreapta, si in decembrie, vazand ca se mareste am inceput investigatiile. Am ales sa merg pe o retea privata, Regina Maria, pentru analize, deoarece sunt din provincie si nu am vrut sa stau prea mult pe la usile spitalelor. A fost o decizie de moment, nu neaparat buna. In urma unui sir de investigatii cu doctori diferiti (neurolog,ORL,clinica urechii,alt neurolog ) RMN cervical, RMN local, doctor specialist Euroclinic, Dr IBRIC, medic anestezist, sunt programata la operatie in luna ianuarie, pentru parotidectomie. Cu cateva ore inainte de operatie, sunt sunata de catre medicul anestezist si mi se recomanda un set suplimentar de analize. Trecem si de acest test, sunt operata la sfarsitul lunii februarie in spitalul Euroclinic, si asteptam rezultatul analizei probelor. Totul normal, fara urma de cancer, “iei, toata lumea multumita”. Ni se recomanda un alt set de analize la Spitalul Monza, la Camelia Dobrea si Carmen Ardeleanu ( entitatile noastre locale ) unde mi se da diagnosticul de mai sus.
Urmeaza alt set de consultatii, Suntem trimisi la Gral Cristian (Regina Maria), care ne trimite la Dr. Ciochinaru de la Medicover. Ni se recomanda un CT(cel mai repede reusim sa-l facem la Sanador ) si o biopsie a maduvei, facuta tot la Spitalul Monza.
Ambele rezultate ies bune si suntem trimisi la spitalul Neolife, la dr Bancila. Aici urmam alt set de investigatii, ni se face dosar pentru radioterapie, si efectuez un PET/CT.
FOARTE IMPORTANT: Fiecare programare pentru un anumit doctor/investigatie imagistica dureaza zile, saptamani, asa ca ajungem din decembrie spre sfarsitul lunii Mai, la rezultatul PET/CT-ului: Adenopatii metabolic active vizibile latero-cervical si inghinal bilateral, cu SUV 7,47 si 9,08. Imagine ovalara bine delimitata de 29/20mm, cu activitate metabolica crescuta localizata la nivelul polului inferior al glandei parotide stangi - posibil adenopatie.
Dupa ce initial Dna Dr. Bancila ne recomanda sa nu ne grabim si sa asteptam tratementul prin casa(boala asta nu va evolua, asa va ramane, nu are rost sa platiti), undeva la sfarsitul lui iulie, acum ne trimite inapoi la Dr Ciochinaru, la Medicover pentru tratament sistemic(chimioterapie). Ne invartim intr-un cerc vicios, si suntem pasati de la unul la altul si inapoi.
Din cate imi pot da seama, daca toate rezultatele anterioare au fost corect facute si interpretate, boala a evoluat.
Toate analizele/investigatiile imagistice le-am platit, nu am asteptat luni de zile ca sa mi le deconteze casa(desi am dreptul) pentru ca inca as fi asteptat pentru primul RMN… Toate analizele facute in regim de urgenta, si acum primul doctor, Dr. Ibric, ne apostrofeaza ca de ce nu am inceput inca tratamentul, cand tot ce am facut s-a facut la recomandarea dansului si a celorlalit doctori la care am ajuns, cat de repede posibil in tara asta, trecand peste limitele personale, atat financiare cat si fizice.
Astazi sunt programata* la domnul doctor Ciochinaru, dar ma duc cu o deziluzie si cu sperante minime ca daca voi urma un tratament in romania, voi supravietui.
As dori un sfat, fara intervetia profitorilor daca se poate, spre o cale de urmat. Incotro sa mergem sa pot sa am o sansa la viata.
Doamne ajuta!
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
30-05-2016, 22:09

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Răspuns pentru (denis6edge, Azi, ora 10:47:16):


ai fost la consult astazi ? ti s-a propus chimioterapie ?
3 denis6edge
3 denis6edge [2c]
31-05-2016, 22:00

Membru din 30-05-2016

Subiecte: 1

Comentarii: 2

Răspuns pentru (RaulDuke, 30-05-2016, 22:09:51):

Da, astăzi am început prima ședință* de chimio. Mi s-au propus 6 sau 8 ședințe. În funcție de evoluție, la 3 săptămâni . Intenționez sa ajung și în Austria la EKH, pentru o a doua părere săptămâna viitoare.
Doamne ajută
4 RaulDuke
4 RaulDuke [7763c]
01-06-2016, 13:44

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Răspuns pentru (denis6edge, 31-05-2016, 22:00:52):


mult succes!
5 denis6edge
5 denis6edge [2c]
01-06-2016, 13:59

Membru din 30-05-2016

Subiecte: 1

Comentarii: 2

Din păcate din cauza lipsei aparaturii moderne și a programărilor greoaie, în timpul acesta în care am fost plimbata de la un cabinet la altul, boala a evoluat de la gradul 2 la gradul 3A și mi sa început chimioterapie (R)-CHOP 6-8 cicluri la 3 săptămâni. Prima ședință am primit CHOP cu Vincristina 2mg, Doxorubicina 85 mg, Endoxan 1300mg și Metil Prednisolon.
A mai fost cineva cu același diagnostic/ tratament, dacă da as dori o părere cum a fost evoluția.
Precizez ca nu am avut pana la momentul acesta reacții adverse. Aștept sa îmi cada părul în zilele următoare...
Doamne ajută!
Răspunde la topic
5 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp