Prostatectomie radicala

Secțiunea: Cancerul de prostata
5 comentarii 1
1 Aurel 5319
1 Aurel 5319 [2c]
18-09-2017, 21:49

Membru din 17-09-2017

Subiecte: 1

Comentarii: 2

Bună ziua. Stimate domnule doctor. In aprilie 2016 in urma unor analize de rutină medicul de familie a constatat un PSA ridicat 8,44 ng/ml si m-a trimis la un dr.specialist(urolog).Acesta m-a tratat cu medicamente timp de 6 luni când psa-ul a scăzut la 7,93 dar la următoarea analiza a fost 8,64ng/ml.când medicul mi-a recomandat să merg la clinica de urologie din Tg.Mureș pentru biopsie și RMN la prostata. În urma rezultatelor medicul de la Tg.Mureș m-a informat că am două variante:prostatectomie radicală (clasică sau paroscopica )sau radioterapie externă. Mi-sau prezentat avantajele si dezavantajele. Am ales prostatectomia clasică iar în 10-01-2017 am fost operat.
Diagnosticul histopatologic: Adenocarcinom de prostata bilateral scor Gleason 4+3=7 (un focar tumoral principal de aproximativ 0,7 cc în zona periferică dreaptă). Multiple imagini de invazie perineurala.Limite de rezectie chirurgicală negative. 6 limfonoduli stângi și 3 limfonoduli drepti fără metastaze tumorale.Stadiul:pT2No, Cod:M 8140/3. PIN-HG(Neoplazie intraepiteliala de grad înalt)Cod: 8142/2.
La externare nu am primit niciun tratament pentru prostata.

În data de 14-02-17 am făcut primul PSA după operație rezultatul a fost 0.013ng/ml ,următoarea analiză în 16-03-17,PSA 0,021 ng/ml. În data de21-03-2017 cu toate rezultatele si analizele am fost la clinica de oncolgie din Cluj (Amethyst ),unde mi s-a spus că nu e cazul să se facă nici un tratament oncologic și mi s-a recomandat monitorizare clinică și PSA-ul la 3 luni. Următoarele analize:în 11-05-17:PSA =0,041 în 18-07-17:PSA=0,016 în 14-09-17:PSA=0,02 ng/ml.În toată această perioadă nu am folosit medicamente pt.prostata. În ultimele 3 luni am consumat aproape zilnic un litru de limonada făcut din sucul la o lămâie coaja fiartă în tr-un litru de apa la care se adauga o lingurița de bicarbonat.
Întrebarea mea : Este normal(explicabil)o crestere a psa-lui pînă la 0,041 si în continuare o scădere pînă la 0.01ng/ml ? Ce î-mi recomandati în continuare? Multumesc mult si astept raspunsul d-vs.
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7612c]
19-09-2017, 15:51

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7612

Răspuns pentru (Aurel 5319, 18-09-2017, 21:49:44):


va recomand cu caldura sa nu mai faceti PSA atat de des. la 6 luni cred ca este suficient de frecvent. intre timp, pe baza a ce ati descris, nu se recomanda niciun tratament oncologic, nici pomeneala de asa ceva! faceti, deci, doar un consult la medic si o dozare de PSA odata la 6 luni si atat! in rest, viata cat se poate de echilibrata!
3 Aurel 5319
3 Aurel 5319 [2c]
19-09-2017, 16:34

Membru din 17-09-2017

Subiecte: 1

Comentarii: 2

Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 15:51:28):

Vă multumesc mult pentru operativitate! Mă bucur de răspunsul d-vs,dar nu cred că o să am răbdare să astept 6 luni pt.analize.Multumesc din nou pt.răspuns si mai am o intrebare pt.d-vs cît si pt.cei ce au avut asemenea operație. Referitor la activitatea sexuală se va îmbunătăți în timp(după 8 luni f.putin) sau e nevoie de ceva stimulentele?Nu am precizat; am 64 de ani. O zi bună!
4 RaulDuke
4 RaulDuke [7612c]
20-09-2017, 11:48

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7612

Răspuns pentru (Aurel 5319, 19-09-2017, 16:34:59):


multi inainte, dar din pacate e foarte probabil ca disfunctia sexuala sa persiste. pentru asta recomand un consult de specialitate, cel mai probabil la medicul urolog, eventual pentru medicamente/terapie, lucruri de care se ocupa el, ca si specialitate, sau poate sa va trimita pentru un asemenea consult.
5 Aurel 5319
5 Aurel 5319 [2c]
20-09-2017, 12:06

Membru din 17-09-2017

Subiecte: 1

Comentarii: 2

Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 11:48:10):

Vă multumesc pt.sfaturi. Numai bine!
Răspunde la topic
5 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.