Program de utilizare compasionala pentru Dabrafenib +Trametinib

Secțiunea: Cancerul de piele (Melanom malign)
1 comentarii 1
1 Violeta Astratinei
12-05-2015, 11:07

Membru din 16-02-2015

Subiecte: 5

Comentarii: 11

Dragi pacienti,

Programele de utilizare compasionala (CU) se adreseaza pacientilor cu melanom avansat care au epuizat tratamentele standard si care nu indeplinesc criteriile pentru a intra in studii clinice. Acesta înseamnă ca un medicament devine disponibil, din motive caritabile, pentru un grup de pacienti suferind de maladii cronice sau grave sau de maladii despre care se consideră că le pun viața în pericol și care nu pot fi tratați în mod satisfăcător cu ajutorul unui medicament autorizat.

De retinut ca programul de utilizare compasionala pentru Dabrafenib si Trametinib este inca disponibil in unele clinici din Europa. Combinatia este indicata pacientilor care prezinta mutatiea genei Braf V600E) . Combinatia a dovedit o eficacitate mai mare impotriva melanomului avansat decat monoterapia cu zelboraf: rata de supravietuire 72% in grupul tratat cu acesta combinatie fata de 65% in grupul de pacienti tratat cu vemurafenib (zelboraf). http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1412690

Tratamentul cu Dabrafenib + Trametinib este oferit gratis in cadrul programului CU de catre compania GSK. Acest program nu se desfasoara in Romania, prin urmare implica deplasarea pacientului la o clinica din Europa, o vizita pentru evaluare si apoi control o data pe luna si primirea medicatiei.

Sper sa va fie de folos informatia.

NB.Va reamintesc ca fac parte dintr-un grup de suport al pacientilor cu melanom. Pentru intrebari scrieti-mi la melanom.romania@gmail.com
Violeta Astratinei
Patient advocate in Melanoma Network Patient Europe
http://www.melanomapatientnetworkeu.org/
Fondator comunitatea de pacienti Melanom Romania
http://www.melanomromania.com
https://www.facebook.com/melanomromania
@MelanomRomania
Răspunde la topic
1 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp