Probleme multiple

Secțiunea: Interpretare analize si examen anatomopatologic
5 comentarii 1
1 fis
1 fis [1c]
17-12-2017, 13:31

Membru din 17-12-2017

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Buna ziua,
M-ar interesa o second opinion in privinta problemelor cu care se confrunta tatal meu (in varsta de 66 ani). Pe fondul unei ciroze hepatice, cu varice esofagiene si gastrice, a inceput sa aiba dureri de spate acum cateva luni - a fost la controale repetate crezand ca sunt cumva legate de ciroza, fara nici un rezultat. Pana la urma din pacate s-a dovedit ca era o tumora vertebrala, pe care insa nu a descoperit-o la timp, ajungand la chirurgie (Iasi, Spitalul N.Oblu) cu sindrom de compresie medulara... Din pacate in ciuda operatiei a ramas imobilizat. Dupa cum suspectam deja cand am auzit de acest sindrom, ar fi vorba de o metastaza, nu doar o tumora vertebrala. Scrisoarea medicala mentioneaza printre altele: CT coloana dorsala - tumora intracanalara T7-T8; s-a efectuat laminectomie T7 si partial T8, rezectia partiala a tumorii cu recalibrarea canalului vertebral; la nivelul corpului vertebral D8 zona cu distructie osoasa interesand arcul vertebral, partial articulatia costo-vertebrala dr si hemicorpul dr cu prezenta la acest nivel a unui tesut tumoral; masa tumorala situata la nivelul D8 in dr prezinta priza de contrast relativ neomogena cu mici zone necrotice si dimensiuni de pana la 46/39/38 mm (ap/tr/cc). Leziunea infiltreaza canalul dorsal intra si extradural cu devierea cordonului medular spre stg posterior cu moderata compresiune la acest nivel; concluzii: masa tumorala cu aspect parenchimatos, partial necrotica, cu liza osoasa secundara la nivel D8 corp lateral dr si partial arc vertebral, cu dezvoltare intra-extradurala, extramedulara cu compresiunea si devierea maduvei spre posterolateral stg - obs condrosarcom ??MTS unica ??? Restul coloanei dorsale cu aspect in limite normale vertebral si medular.
Biopsia efectuata pe tesutul prelevat in timpul operatiei are urmatoarele concluzii: examen macroscopic: tesut alb-roziu; examen imunohistochimic: anti-CK17 si anti-CK19 pozitive la nivelul celulelor tumorale, anti-CK5/6 si anti-CK7 negative la nivelul celulelor tumorale, anti-Vim intens pozitiv la nivelul a relativ numeroase celule tumorale; diagnostic anatomopatologic final: metastaza osteolitica de carcinom anaplazic cu celule mari, cu punct de plecare un carcinom anaplazic cu celule mari bronho-pulmonar; Cod morfologic M 8012/6.
Medicul oncolog la care s-a prezentat mama cu rezultatele acestea i-a prescris doar Bonefos (doza unica dimineata).
Situatie este asadar destul de complicata, mai ales avand in vedere imobilizarea la pat. Intrebarea ar fi daca aceste detalii sunt suficiente pentru a formula diagnosticul (ni s-a spus ca e stage 4...), daca s-ar justifica investigatii suplimentare, care eventual ar putea conduce la un diagnostic mai putin drastic si... daca se mai poate face ceva. Multumesc!
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
18-12-2017, 10:33

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Răspuns pentru (fis, 17-12-2017, 13:31:10):


desigur! primul pas este examenul COMPUTER TOMOGRAFIC toraco-abdominal si cerebral si radioterapia pe coloana. desigur ca trebuie mai intai sa va gasiti un medic preocupat si doritor sa va ajute. Nu prea vad la ce ajuta acele compromate de Bonefos, sunt mult mai multe alte lucruri de facut. Desigur, trebuie sa fie transportabila, altfel, intr-adevar, e mai dificil.
3 fis
3 fis [1c]
18-12-2017, 17:20

Membru din 17-12-2017

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Multumesc pentru raspuns! Marturisesc insa ca sunt putin... nedumerit in privinta gasirii unui medic preocupat :( Privind insa pragmatic lucrurile, puteti va rog sa-mi recomandati un spital in care credeti ca am avea sanse sa gasim astfel de medici? Problema, dupa cum spuneam, este agravata de imobilizare dar si de faptul ca nu locuieste intr-un oras cu clinici specializate (e vorba de Roman). Iasi, Bucuresti, Cluj - are vreo importanta? Nici nu stim cum sa procedam, nici cu transportul, nici cu "gasirea" medicului. Nu mai spun ce eforturi am facut ca sa putem sa-l transportam inapoi acasa de la Iasi dupa operatie, spitalul nu-si asuma nici o raspundere, din punctul lor de vedere il lasau pe trotuar afara... Scuze daca astfel de probleme logistice nu fac obiectul forumului, dar cred ca de multe ori diferenta intre viata si moarte o face nu atat boala cat dificultatile in adresarea ei. Multumesc inca o data.
4 RaulDuke
4 RaulDuke [7763c]
19-12-2017, 15:31

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Răspuns pentru (fis, 18-12-2017, 17:20:20):


din pacate nu am recomandari de acest gen de facut. nu cred ca e foarte important in ce centru mergeti, totusi.
5 Atavistic Chemotherapy
16-01-2018, 01:12

Membru din 11-01-2018

Subiecte: 2

Comentarii: 13

Răspuns pentru (fis, 17-12-2017, 13:31:10):


Îmi pare rău să aud despre starea tatălui tău. Da, este posibil să stabiliți acum că tatăl dvs. are un cancer metastatic (Etapa IV).
Aceștia menționează plămânii ca o posibilă sursă sau origine a cancerului primar. Cea mai dificilă situație pentru tatăl dvs. este ciroza și varicele esofagice.
Majoritatea pacienților cu ciroză hepatică dezvoltă cancer de ficat, dar acest lucru nu pare să fie cazul. Cu toate acestea, în realitate, nu este nimic de făcut în acest stadiu. Tratamentul este, de asemenea, dificil la o persoană cu ciroză, deoarece toate medicamentele sunt metabolizate în ficat.
Va doresc toate cele bune.

Dr. Arguello
Modalitati alternative, non-toxice de tratare a cancerului: http://atavisticchemotherapy.com/

Pentru mai multe detalii: studiu-clinic-usa@atavisticchemotherapy.com
sau arguellof@aol.com
Răspunde la topic
5 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp