posibil adenocarcinom periferic cu metastaze pleurale

Secțiunea: Cancer pulmonar (bronhopulmonar, plamani)
2 comentarii 1
1 chr
1 chr [0c]
16-12-2015, 19:38

Membru din 16-12-2015

Subiecte: 1

Comentarii: 0

buna ziua,acum vreo 2 saptamani,tatal meu in varsta de 69 de ani a fost internat la victor babes unde a fost descoperit ca avand o pleurezie la plamanul stang!i s a facut bronhoscopie,care nu a evidentiat nimic...in schimb la examenul citologic al lichidului pleural,au fost evidentiate celule neoplazice care ar sugera un adenocarciom!a fost externat ,iar apoi l am dus sa faca un CT torace si pelvis cu substanta de contrast la spitalul militar.rezultatul CT:ului :masa tumorala nodulara,solida,cu contururi spiculate,de aproximativ 2.2 cm diametrul maxim,iodofila,omogena,dezvoltata pulmonar periferic,conectata pleural,noduli solizi sbpleurali lss si lis,relativ net conturati,ce masoara pana la 1.4 cm,compatibili cu leziuni de tip secundar,densificari sechelare micronodulare bazal lm si in banda apical lsd si lss,adenopatii hilare pulmonare stg si aorto pulmonare ce masoara pana la 1,4 cm.....restul rezultatelor fiind in limite normale.
l am internat la chirurgie toracica pentru biopsie prin toracoscopie , pentru drenajul pleural si pentru lipirea celor doua foite cu betadina.
dupa toracoscopie,medicul chirurg mi a spus ca se confirma nodulii pleurali ca fiind metastaze dar sa asteptam rezultatul biopsiei care o sa iasa vineri sau luni!
as vrea sa va rog sa mi spuneti ce ar fi mai bine de facut in situatia mea,pentru ca sunt destul de dezorientat1 mentionez faptul ca tatal meu se simte foarte bine,doar ceva dureri in urma toracoscopiei! multumesc mult!
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
18-12-2015, 15:13

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Răspuns pentru (chr, 16-12-2015, 19:38:06):


trebuie sa ajunga la oncolog cu rezultatul ultimei biopsii si tot dosarul pe care il are deja.
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp