Neoplasm orofaringian drept operat

Secțiunea: Cancerul orofaringian
3 comentarii 1
1 Ema-Silvia
1 Ema-Silvia [1c]
27-06-2018, 02:26

Membru din 27-06-2018

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Buna ziua,

Imi cer scuze daca s-a mai discutat despre acest subiect, insa sunt nelamurita cu niste lucruri si poate exiata cineva care trece prin nefericiri asemanatoare.

Tatal (49 ani) meu a fost diagnosticat cu neoplasm orofaringian drept. ( o tumora de aprox6 cm pe amigdala dreapta)
-fumator, alcool, a lucrat in agricultura(praf, pesticide etc)

A fost operat pe data de 11.01.2018. Inaintea operatiei ni s-a comunicat ca va fi recuperat total. I s-a facut traheostomie si are sonda nazogastrica . Pe biletul de externare se mentioneaza ca i s-au scos 3 dinti si i-au facut si reconstructie de mandibula, s-a taiat ceva si de la baza limbii. A facut si 32 de sedinte de radioterapie ( au trecut 2 luni de atunci). In urma ultimului control la medicul care l-a operat, am aflat cu stupoare ca limba nu va mai fi normala pentru tot restul vietii ( eram constienti ca va avea un deficit de vorbire dar nu ne gandeam ca va fi atat de grav, mai ales ca nu ne-a spus nimeni), iar in urma ultimului CT din zona gatului a reiesit ca postoperator au aparut niste micronoduli pulmonari apicali, motiv pentru care dr. chirurg a specificat ca trebuie chimioterapie (dublu soc psihic atat pentru el cat si noi ca familie). Am mers la dr. oncolog de care apartinem , urmeaza sa mai facem un CT in zona plamanilor intrucat nu era convins ca este suficient.

1. Pt a i se putea scoate sonda, trebuie sa inghita, si i-au recomandat sa incerce ceai. Nu poate inghiti, oricum ar sta, pe partea dreapta, stanga , in picioare, imediat ii vine sa tuseasca. Are mai bine de o saptamana de cand se chinuie.
Exista o modalitate prin care sa exerseze muschii de deglutitie ? O alta pozitie, eventual un specialist??kinetoterapie, biorezonanata
2 Ema-Silvia
2 Ema-Silvia [1c]
27-06-2018, 02:41

Membru din 27-06-2018

Subiecte: 1

Comentarii: 1

2. Dupa terminarea radioterapiei, are 2 fistule in zona operata dar nu pe taieturi, care nu ii mai trec. Chiar si cu antibiotice , dupa ce nu a mai luat, a inceput sa isi schimbe consistenta si culoare. La control cand am fost, ne-au spus sa stergem cu betadina.
Ar trebui sa caut o clinica si sa duc o mostra din ceea ce iese se acolo? Poate asa obtinem un alt fel de tratament si sa scam de aceste fistule?

3. Nestiind ca va ramane cu handicap de vorbire pe viata, nu ne-au dat nici un document in acest sens., ar trebui sa cerem??

4. In situatia in care medicul oncolog va decide ca trebuie chimioterapie si stiind efectele adverse si citind diferite studii de caz cu tratamente naturiste, ce ar trebui sa facem? Acceptam?

5. In unele situatii pentru pacientii cu cancer nu se recomanda vit B12, dr oncolog a spus ca nu e nimic dovedit ( dar probabil ca nu se spun multe in spitalele noastre dupa cum am aflat pe pielea noastra), avand in vedere ca este slabit , sistemul imunitar praf, am inceput sa ii dam vit C si D3 in forma lichida.
Ii dauneaza cu ceva ? Mai sunt si altele care l-ar putea ajuta?


Multumesc anticipat,
Orice sugestie, parere, sfat este binevit!
3 RaulDuke
3 RaulDuke [7763c]
27-06-2018, 09:48

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Răspuns pentru (Ema-Silvia, Azi, ora 02:41:24):


din pacate situatia pare destul de complicata: va avea nevoie de monitorizare si ingrijire periodica facuta de medicul specialist ORL (pentru tratament simptomatic local, pentru pansament, tratament antibiotic, supravegherea fistulelor, etc); de asemenea va avea nevoie de un consult de nutritie, destinat omului cu cancer la gat, si cu radioterapie, care are niste nevoi cu totul speciale. suplimentele alimentare nu trebuiesc luate decat fix asa cum indica medicii (posibil oncologul, dar mai probabil nutritionistul specializat pe nutritie oncologica). despre chimioterapie... asta se va discuta la momentul oportun, cu medicul oncolog. impreuna cu el trebuie sa decideti asta!
Răspunde la topic
3 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp