Micsorare tumora de muschi neted - raspuns la tratament cu inhibitori de aromataza - Yuppy!

Secțiunea: Sarcom uterin
3 comentarii 1
1 Margot
1 Margot [18c]
22-08-2014, 18:22

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 2

Comentarii: 18

In ultimele 4 luni am fost alaturi de grupurile de suport ale celor care au LMS - leiomiosarcom ( o forma de cancer rara, destul de agresiva ) . Mama a fost diagnosticata cu o tumora de acest tip, inoperabila, dar intr-o varianta mai usoara , la limita dintre malign si bening : Leiomiosarcom foarte bine diferentiat sau dupa altii - mai multi - STUMP - Tumora de muschi netezi cu potential malign incert.STUMP este inca si mai rara, abia gasesti informatii, iar medicii rareori au auzit de aceasta forma si bineinteles ca nu s-au intalnit efectiv cu o tumora similara.

Dupa seri intregi de citit despre leiomioame, leiomiosarcoame si tumori borderline, dupa dosare intregi rumegate, dupa invatarea unor termeni de anatomie -patologica, de oncologie, de chirurgie, dupa zeci de intrebari pe forumuri, site-uri cu medici, vizite la Institute de Oncologie, telefoane la prieteni medici, interventii peste tot prin tara, stres, frica, ...la un moment dat lucrurile au devenit clare :
Tumora este f bine diferentiata -> deci indiferent ce nume poarta radioterapia si chimioterapia nu sunt optiuni actuale
Tumora este atasata de ureter si vasele iliace si operatia acum este riscanta ( merita amanata, pentru ca nu avem o tumora agresiva )
Tumora are receptori de Estrogen si Progesteron - din belsug - deci am inceput un tratament hormonal adecvat pentru postmenopauza mamei : Letrozol - 2,5 mg - o pastila micuta pe zi. Urmand ca dupa 3-6 luni in functie de evaluare sa incercam si progestine, inainte de o noua incercare de operatie.

De la comunitatile LMS am invatat ca fiecare incercare de tratament si mai ales fiecare succes si informatie trebuie impartasite pe un forum, intr-un grup de suport, acolo unde sunt alti oameni cu probleme similare. Asa am invatat si eu despre AI - Inhibitorii de aromataza, despre Letrozol, despre tumorile de muschi netezi cu potential malign incert.

Asa ca imi aduc tributul meu aici : Dupa 3 luni inregistram prima victorie : tumora este in curs de scadere. . ( de la 76 la 74 mm si de la 88 la 84 mm )

Nu uitati : testati-va tumora de receptori hormonali ( daca este cazul ) pentru ca puteti fi candidati la noi optiuni de tratament. Si oricum ar fi va recomand cu tarie sa obtineti o a doua parere de la un specialist anatomo-patolog pe diagnosticul dvs ( cereti blocurile de parafina de la Spitalul unde v-ati operat si trimiteti-le la ce cabinet privat doriti, cu un curier rapid. Costurile in Romania sunt sub 150 euro si se merita din plin,In strainatate se ridica la peste 500 euro, culminand cu MD Anderson 3300 dolari )

Puteti sa cititi fisa mamei mele, este la dispozitia tuturor, Sper sa va ajute. Daca va pot oferi orice fel de informatii, va stau cu drag la dispozitie.
2007 - HT+ AB - Dg initial gresit Fibroleiom
2012 - Excizie tumora pelvina - Dg initial gresit Leiomiom
2014 - Excizie tumora pelvina dr si biopsie tumora pelvina stanga inoperabila - Dg STUMP / LMS low-grade + ER si PR | tratament hormonal Letrozol din iunie 2014
2015- Excizie tumora pelvi...
2 MARTON
2 MARTON [617c]
22-08-2014, 22:49

Membru din 08-06-2014

Subiecte: 15

Comentarii: 617

TI-AM TRIMIS MESAJ PE PRIVAT SI ASTEPT O ADRESA DE MAIL SA ITI TRIMIT SI EU INFORMATII UTILE SPER SA TE AJUTE. MULTA SANATATE
optimismul si sprijinul cheia vindecarii
3 cristina oana
3 cristina oana [1c]
12-02-2019, 16:29

Membru din 12-02-2019

Subiecte: 0

Comentarii: 1

Buna ziua,as avea nevoie si eu de ajutor.Verisoarei mele i-a fost depistat un astfel de cancer in jurul aortei si a clavei.Va rog daca este posibil sa imi dati numele spitalului si al doctorului care v-a ajutat.
MULTUMESC!
cristinadan1972@yahoo.com
As vrea sa stiu daca imi puteti recomanda un chirurg pentru o tumoare care cuprinde clava si aorta ,in spatele pancreasului, care nu este afectat.
Răspunde la topic
3 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp