Metastaze la ficat

Secțiunea: Metastaze
2 comentarii 1
1 AlexandraNicoleta06
10-03-2018, 22:11

Membru din 21-02-2018

Subiecte: 2

Comentarii: 0

Buna seara tuturor! Este vorba despre bunicul meu, in varsta de 66 de ani. Acesta a fost diagnosticat luna aceasta cu cancer la prostata. O problema nu atat de mare. Însă, in urma unei ecografii cu care ne pregateam de radioterapie, s-a vazut un nodul pe ficat. Pentru o certitudine, a facut un CT, rezultat fiind, numeroase formațiuni nodulare hipodense nativ si postcontrast, dimensiuni variabile cuprinse intre 6 si 43 de mm-aspect sugestiv pentru leziuni secundare. Ideea e ca medicul ne-a spus ca aceste metastaze nu seama a nimic, nici a prostata, nici a colon a nimic, ca urmare ne-a recomandat o colonoscopie si o biopsie hepatica pe care urmeaza la facem marti la Institul Clinic Fundeni. Menționez faptul ca in 2014 acesta a fost suspect de cancer la colon, având multipli polipi, tumora polipoida, diagnosticul final fiind Hepatita Cronica Activa toxic nutrițională. In acel moment polipii erau operabili, însă a refuzat operatia. De atunci a renuntat la alcool, a tinut un regim alimentar strict si a tinut tratamentul cu analize si vizite la medic lunare, acesta simțindu-se perfect, incat a uimit pe toata lumea. Pentru varsta lui, este mai activ decat mine, iese mereu sa faca mișcare, face foarte multa treaba in casa, Adica absolut 0 simptome. As vrea o parere, sunt speriata si nu stiu pentru ce sa ma pregatesc.
Multa sanatate!
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
11-03-2018, 21:12

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Răspuns pentru (AlexandraNicoleta06, 10-03-2018, 22:11:34):


trebuie sa-l consulte un specialist de chirurgie abdominala. de asemenea: sa refaca acea colonoscopie si sa faca o punctie/biopsie de noduli hepatici, spre a se preciza natura lor.
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp