Metastaze in adenocarcinom seros ovarian.

Secțiunea: Metastaze
4 comentarii 1
1 Ylla
1 Ylla [62c]
05-06-2011, 22:18

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 8

Comentarii: 62

In ianuarie 2005 am facut o operatie-anesectomie stanga pentru chistadenom seros borderline, am dus lamelele si la Victor Babes timp in care pana a venit rezultatul am facut 2 cure de citostatic cu CTX si Carboplatin.Rezultatul a fost Chistadenom seros papilifer si nu am mai continuat tratamentul.Dupa 4 ani in ianuarie 2009 am facut o alta operatie(histerecomie totala, anesectomie dreapta si omentectomie) iar rezultatul a fost adenocarcinom seros ovarian stadiul 2a fiind si trompa invadata.Am facut 8 cure de citostatice cu taxol si carboplatin.In septembrie am facut markerii Ca125, Ca 19-9, CEA, AFP care au fost normali iar la CT se evidentia in zona pelvina stanga un fragment de tesut de 2/2.5 cm si pe aorta ganglioni milimetrici fara aspecte tumorale.Markerii i-am facut din 3 in 3 luni si mereu au fost in limitele normale.Urmatorul CT l-am facut in aprilie 2010 si se evidentia acelasi fragment tisular si aceeasi ganglioni tot fara apect tumoral, in plus a aparut mica eventratie mediana subombilicala.In martie 2011 am facut markerii ce au iesit normali iar la CT ceea ce se evidentia in celalte s-a mentinut.In mai m-am operat pentru eventratie si totodata s-a facut o investigatie abdominala.Fragmentul ce aparea in CT s-a dovedit a fi un nodul tumoral, s-au mai extras 6 aderente de pe artera iliaca de dimensiuni 0.4/0.3/0.2 si 1/1/0.7 cm care in urma analizei histopatologice sunt metastaze din adenocarcinom seros ovarian.Pe 10 iunie o sa incep iar tratament citostatic.Ma intreb este posibil ca aceste tumori sa fi fost din anul 2009 si nu au fost vazute, deoarece acel fragment tisular a aparut la CT din septembrie 2009.Celula este moderat diferentiata care ar fi prognosticul si care ar fi sansele.Mentionez ca am un ficat polichistic, cu multiple chisturi care dupa cura de citostatice din 2009 au crescut cu 1 cm ajungand la 2.5 cm.
ylla
2 meryiob
2 meryiob [8c]
05-06-2011, 16:45

Membru din 04-05-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 8

Draga Ylla, s-ar putea sa fie o recidiva.
De obicei timp de 5 ani toti bolnavii (fosti) de cancer sunt tinuti sub supravegherea oncologului si de aceea se fac si markerii tumorali, pentru a actiona din timp daca exita recidiva. De ce nu ti-a facut o biopsie sa vada de ce natura este?

Intradevar dotorita tratamentului citostatic, care e foarte agresiv sa va fi afectat ficatul, dar oare mai rezista la o alta cura chimio ? Din pacate acest trat. este foarte bun ptr. a distruge celulele cancerigene dar afecteaza si alte organe sanatoase sau mai putin sanatoase. Eu am in urma acestui trat. chimio. chisturi corticale pe rinichi si o steatoza hepatica.
De ce nu ati facut de prima oara histerectomie radicala ? oare medicul dvs. nu stia ca este posibil sa faceti o recidiva?
Daca nu aveti un stadiu avansat aveti mari sanse de vindecare.

Va doresc sanatate multa si sa treceti cu bine peste aceasta situatie !!!!
3 Vio sau Vasi
3 Vio sau Vasi [141c]
05-06-2011, 19:27

Membru din 06-05-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 141

am citit mai cu atentie, spune-mi, toate aderentele sunt in metastaza???lichid (ascita)in cavitatea abdominala au gasit?insista la medicul chirurg sa ti dea toate detaliile, ca ei obisnuiesc sa spuna doua vorbe si trei cuvinte.(unii, nu generalizez).oricum nu dispera, Dumnezeu te va ajuta sa treci si de acest hop.multa sanatate, ti-am scris si un mesaj privat.
4 RaulDuke
4 RaulDuke [7763c]
05-06-2011, 22:18

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

cel mai probabil e vorba de o recidiva a bolii initiale, cu niste fragmente care nu erau vizibile pe CT-ul initial, si chiar la operatia din 2009.
din pacate cancerul ovarian este o boala, desi responsiva la tratament initial, cu rata mare de recidiva ulterioara si cu decursuri indelungate si complicate. este absolut imposibil de facut un prognostic sigur in cazul unui cancer ovarian recidivat cu un istoric nu foarte cert, ca al tau... dar ce e drept, recidiva fiind doar locala si operata, se spera cu succes, ai o sansa inca destul de buna de vindecare, atata timp cat lucrurile nu se complica si mai mult sau cat timp nu recidiveaza sub tratament.
Răspunde la topic
4 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp