metastaza ososa

Secțiunea: Metastaze osoase
3 comentarii 1
1 danielaboa24
1 danielaboa24 [0c]
31-07-2010, 11:18

Membru din 31-07-2010

Subiecte: 1

Comentarii: 0

buna seara,

afland in urma cu o saptamana ca tatal meu in varsta de 54 ani are metastaza ososasa (dupa efectaurea scintigrafiei osoase la Inst Oncologic Cluj), am fost efectiv cutremurata, crezand pana nu demult ca are o banala discopatie lobara.
momentan nu s-a descoperit cancerul primar (suntem programati pt data de 2 martie) la PET Oradea, unde speram ca se va depista tumora initiala, localizarea si dimensiunile ei;
dar astazi am aflat de Anadolu Medical Center Istambul si vad o speranta ! trebuie sa fie si pt tatal meu!
va rog din suflet sa imi dati un nr de telefon/ fax unde sa pot transmite rezultatele analizelor efectuate pana in prezent , o persoana de contact de la sau Anadolu Medical Center sau cum se procedeaza efectiv in transmiterrea datelor (ma referar si la o traducere de specialitate) catre ei; am mai citit pe site si de Medi line care ar putea efectua un serviciu de intermediere; orice detalii ma ajuta!
mutumesc si Doamne ajuta!
------------*



(*modificat de administrator)
2 luciana.l
2 luciana.l [13c]
23-02-2010, 14:09

Membru din 16-02-2010

Subiecte: 0

Comentarii: 13

Bună Daniela! Îmi pare foarte rău de situaţia tatălui dumneavoastră ,poţi lăsa rezultatele analizelor şi pe acest forum ,poate că se va gasi cineva să le interpreteze.
Sfatul meu este să preveniţi această tumoare cu tratamente naturale (sunt foarte multe suplimente benefice care var putea ajuta la stoparea tumorii) pentru a nu afecta şi alte organe .
3 crivat florica
31-07-2010, 11:18

Membru din 31-07-2010

Subiecte: 0

Comentarii: 1

Referitor la mesajul lui danielaboa24, vreau sa va prezint modul cum a fost tratat sotul meu la CLINICA ANADOLU ISTANBUL.
In august 2009 sotul a fost diagnosticat cu NEOPLASM PANCREAS CU METASTAZE LA FICAT SI METASTAZE OSOASE IN OBSERVATIE(la osul iliac).
Am fost disperati si am incercat sa ajungem la aceasta clinica( in ideea ca va puta efectua radioterapie cu CYBERKNIFE-ul).
Aici a fost confirmat diagnosticul din tara, insa au ignorat metastazele la osul iliac. I-a fost recomandata o schema cu citostatice( pentru pancreas si metastazele la ficat) insa pentru metastazele osoase nu i-au prescris nimic......radioterapia i-a fost interzisa, deoarece erau multiple metastaze la ficat. Dupa 3 luni de citostatice, care le-a suportat destul de bine (se hranea f. bine, mergea la serviciu....),am mers la contol la turci si rezultatele au fost f. bune. Tumora de pe pancreas a regresat complet, metastazele la ficat s-au restrans ramanand doar 3 fara activitate tumorala, insa au ramas cele de la osul iliac. Ne-am bucurat ffff mult de acest rezultat.
In aceasta faza i s-a recomandat in continuare
- citostatice: TARCEVA pentru pancreas (pentru ca ni s-a spus ca nu se poate considera complet vindecat),ZOMETA pentru os.
- radioterapie pentru chisturile de pe ficat, cu CYBERKNIFE-ul.
In ce consta radioterapia? I s-au introdus niste bile in ficat cu niste siringi speciale (procedura un pic asemanatoare ca si biopsia). Mie mi-a fost un pic teama, deoarece se "umbla" la ficat si mi s-a parut periculos......, insa sotul meu a avut o incredere oarba in "experienta si prefesionalismul" specialistilor de la clinica si mi-a spus: "Este unica mea sansa sa ma fac bine!", lasindu-l sa hotarasca el....

A efectuat 4 sedinte cu acest aparat ( nu mai vorbesc cat a costat.....).
Ni s-a spus ca rezulatele in urma sedintelor de radioterapie si citostatice le vom vedea dupa 3 luni.
In luna mai 2009 am fost la control la clinica. Pana a ajunge la control, sotul nu s-a mai simtit bine si au intervenit probleme ( dureri de spate, crampe la burta, dureri de stomac...).
La acest ultim control s-au comportat nefiresc de anormal....ca si cum mergeam pentru prima data la dansii, ca si cum nu efectuasem radioterapie la ei....Cand am vazut PET-ul am facut soc, mai mare decat cel cand am aflat prima data de boala, si nu mai puteam sa vorbesc. FICATUL ERA PLIN DE METASTAZE. Translatora s-a comportat mizerabil, nu ne traducea tot ce explica profesorul, toate analizele efectuate ( PET,RMN,...) comentate in limba turca, solicitand traducerea in engleza ni s-a spus ca o obtinem peste o saptamana si ni le vor trimite pe e-mail. Nu stiau cum sa ne scoata cat mai repede de la consultatii si sa ne vada plecati din clinica. Ne-au prescris si schema de citostatice, chiar daca profesorul a inteles ca bilirubina era mare( urina era potocalie).....Eu nu am stiut ca in acest caz nu o sa poata face tratament cu citostatice. In naivitatea mea ,m-am agatat de ultima speranta ca va mai putea continua tratamentul si ca va mai trai.......
Chiar pe drum, la intoarcere in tara, a facut icter... si dupa trei sapatamani de chin s-a pierdut....

Concluzia mea:
Cei de la clinica au stiut c-au gresit la introducerea bilelor in ficat (s-au spart chisturile si intreg ficatul a fost invadat). Cred ca s-au mirat ca a mai trait 3 luni dupa radioterapie....
Vreau sa se stie acest lucru, deoarece toti ascund adevarul si primeaza numai interesul financiar. Nu va pot spune cati bani am cheltuit.... fara nici un folos......

Pot fi invinuita ca am tras o concluzie gresita, insa numai comportamentul dubios al personalului mi-a atras atentia si ca aveau partea lor de vina.
Ma macina incontinuu gandul ca nu am avut puterea sa-l conving sa renunte la radioterapie......, acum ar fi fost in viata.....

Va dores muta sanatate la toti si sa aveti puterea sa invingeti boala.....
Răspunde la topic
3 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp