Melanom malign nodular

Secțiunea: Cancerul de piele (Melanom malign)
1 comentarii 1
1 maruan
1 maruan [0c]
26-08-2009, 09:46

Membru din 26-08-2009

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Buna ziua,
In urma cu 7-8 luni, mamei mele in varsta de 57 de ani i-a aparut pe san o leziune / formatiune care la controlul medical a fost identificata ca avand caracteristici de melanom. Acum o luna a fost operata (excizie cu margine de siguranta) si in final a venit rezultatul examenului histopatologic care suna cam asa:
Examinare macroscopica: piesa de rezectie, tegument si tesut mamar, 7/4 cm si grosime 4cm, centrata de o formatiune tumorala cutanata, supradenivelata cu dimensiune maxima 1.2cm, culoare bruna
Examinare microscopica: formatiune tumorala cutanata este constituita din melanocite cu forma si marime variabile, unele cu nuclei pleomorfi, unele cu pigment intracitoplasmatic, dispuse in cuiburi, individual si in plaje intinse; proliferarea melanocitara este situata intradermic pana in dermul profund, la nivelul jonctiunii dermo-epidermice si cu extindere pagetoida in dermul superficial; usor-moderat infiltrat limfocitar peritumoral.
Concluzii: aspectul HP este sugestiv pentru diagnosticul de melanom malign nodular, nivel Clark IV, indice Breslow 5mm, rezectie integrala.

In aceste conditii, as dori sa stiu mai exact ce este si in ce stadiu, care sunt investigatiile care mai sunt necesare, posibile tratamente si, desigur, care este speranta de viata a mamei mele (pentru ca desi nu inteleg mare lucru din acest buletin de analiza, stiu totusi ce inseamna melanom malign).
Totodata, o recomandare pentru un medic oncolog bun (scuze, nu as vrea sa jignesc pe mine) mi-ar fi binevenita.

Va multumesc anticipat,
Maruan Trascu
Răspunde la topic
1 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp