Melanom malign gradul 3

Secțiunea: Cancerul de piele (Melanom malign)
4 comentarii 1
1 dan_dan
1 dan_dan [1c]

Membru din 20-10-2008

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Va rog mult sa imi dati cat mai multe lamuriri in ceea ce priveste acest diagnostic.Tatal meu care are 70 de ani a fost operat la sfarsitul lunii august iar rezultatul biopsiei a fost cel de mai sus. Deja i-au aparut 2 noduli pe gat.
De astazi a inceput tratamentul cu citostatice. Ma intereseaza sansele lui de supravietuire in acest caz.
2 lyanageorgescu
2 lyanageorgescu [101c]
22-10-2008, 18:17

Membru din 22-07-2009

Subiecte: 0

Comentarii: 101

Trebuie mai multe amanunte despre ex.histopatologic.Aparitia nodulilor (? ganglioni) agraveaza prognosticul.Chimioterapia, radioterapia au rezultate limitate si de scurta durata.Conteaza ritmul de progresie al bolii, care se vede in timp,localizarea eventualelor metastaze, boli asociate si posibilitatile de interventii chirurgicale.
3 irina lupu
3 irina lupu [1c]
23-10-2008, 23:37

Membru din 23-10-2008

Subiecte: 0

Comentarii: 1

I s-au facut examene la abdomen si plamani si totul e normal.Acolo tot este `` curat``.Deja a trecut azi peste prima sedinta de chimioterapie.Azi i s-a facut si examenul RMN la cap.Urmeaza maine sa primim rezultatul.Dr. oncolog la programat peste 3 saptamani la o noua vizualizare a celor 2 ganglioni si la o noua sedinta de chimioterapie!
Alte pb. de sanatate nu are.
Credeti ca e bine?Va rog din suflet sa imi da-ti lamuriri vis-a vis de diagnostic !Multumesc anticipat!
4 lyanageorgescu
4 lyanageorgescu [101c]
02-11-2008, 15:15

Membru din 22-07-2009

Subiecte: 0

Comentarii: 101

Imi cer scuze de intarziere. La melanom conteaza invazia in profunzime, in grosimea pielii. Exista o clasificare Clark, Clark III fiind invazie in dermul papilar. Exista o clasificare Breslow, grosimea III fiind intre 1,5 si 4 mm.Mai exista clasificarea TNM,stadiul III fiind invazie in profunzime peste 4 mm, metastaze in tranzit si ganglioni regionali invadati. Datele sunt tehnice si nu cred ca ati inteles complet, ce observati totusi este ca exista o diferenta consistenta intre ,, gradul 3" al fiecareia.De aceea am cerut ex. HP. Unde a fost melanomul si unde au aparut ganglionii,pentru a aprecia daca sunt regoinali sau metastatici.Tratamentul nr. unu in melanom este cel chirurgical.In caz de complicatii (ganglioni ,metastaze ) , supravietuirea este numai pe termen scurt,.
Răspunde la topic
4 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp