Masectomia bilaterala preventiva

Secțiunea: Protectie impotriva cancerului
1 comentarii 1
1 manu
1 manu [30c]
01-04-2015, 12:26

Membru din 25-03-2015

Subiecte: 2

Comentarii: 30

Buna ziua,
as vrea sa -mi spuneti daca din punctul dumneavoastra de vedere ca dr oncolog , indicati masectomia bilaterala in cazul cancerului mamar depistat in faza I sau II.
sunt diagnosticata cu carcinom mamar invaziv, san stang. la mamografie formatinunea masura aproximativ 1,5 cm, am fost deja operata - sectiune si cu scoaterea ganglionilor axiali si sunt in asteptarea rezultatului biopsiei. extemporaneul a fost : carcinom invaziv.
la echografie ganglioni nu prezentau modificari, iar formatiunea avea o forma regulata si era mobila.
intrebarea mea este: la rezultatul HP va fi mentionat riscul de recurenta? sau va trebui sa solicit o alta analiza genetica? se recomanda de catre oncolog sau o pot solicita eu? iar, daca nu am un rezultat privind predispozitia genetica, pot solicita eu o masectomie totala dupa tratamentul standard de citostatice, radioterapie si eventual hormonoterapie, sau trebuia facuta inainte de tratament?
va multumesc anticipat. voi reveni si cu buletinul histopatologic.
Răspunde la topic
1 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp