Marker tumoral CA19-9

Secțiunea: Interpretare explorari imagistice
2 comentarii 1
1 Ylla
1 Ylla [62c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 8

Comentarii: 62

Am boala chistica hepatica (chisturile nu sunt hidatice) si un hemangiom pe ficat.Am facut o serie de analize: AFP si CEA au iesit in limite normale iar CA 19-9 usor crescut (valoarea-54).A fost pentru prima data cand am facut acest marker si as dori sa stiu daca e grav pentru ca mi s-a recomandat sa mai fac un CT la ficat.
ylla
2 lyanageorgescu
2 lyanageorgescu [101c]

Membru din 22-07-2009

Subiecte: 0

Comentarii: 101

CA 19-9 poate avea cresteri mici( cazul dvs) in afectiuni neoncologice ale ficatului, colonului,veziculei biliare, pancreasului.Totusi se face o urmarire in timp pentru a vedea evolutia .Poate un RMN ficat ar fi mai eficient decat CT.In cazul cresterii in timp se investigheaza tubul digestiv.Nu este corecta folosirea markerilor tumorali in depistarea afestiunilor oncologice, dar in practica poate ghida.Toate rezultatele se interpreteaza in context .
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp