Limitele markerului tumoral

Secțiunea: Interpretare explorari imagistice
2 comentarii 1
1 vaida maria
1 vaida maria [1c]
03-09-2012, 00:10

Membru din 03-09-2012

Subiecte: 2

Comentarii: 1

As dori sa va intreb ceva in legatura cu o analiza ce se face in caazul depistarii pacientului cu cancer mamar. Mama mea a fost operata in februarie 2007 de cancer la san; i-a fost extirpat sanul stang. A facut chimioterapie, radioterapie si acum ia tratament medicamentos. In luna septembrie a facut analizele ce trebuiau facute, a fost si la control la Bucuresti la Fundeni. Problema este ca a avut o analiza markerul tumoral un pic crescut repectiv 33. Dupa care i s-a spus sa isi repete analiza, lucru pe care l-a facut la o luna si valoarea era de data asta 39. Vreau sa va intreb care sunt valorile acestei analize, ce semnificatie poate avea aceasta crestere de marker tumoral, daca aceasta analiza poate fi influentata de anumiti facori? Eu am incercat sa gasesc pe internet un raspuns. in unele locuri am gasit ca valoarea minima este 40, in alte locuri 30.

Mutumesc
2 lyanageorgescu
2 lyanageorgescu [101c]
20-10-2008, 17:50

Membru din 22-07-2009

Subiecte: 0

Comentarii: 101

CA 15-3 poate fi usor crescut si in patologia benigna: mastoze si tumori benigne mamare, boli hepatice, pancreatite, bronsite cronice, colite, tbc, infectii urinare, hipogonadism. Bineinteles ca se interpreteaza in contextul celorlaltor analize si investigatii.Valorile maxime sunt in functie de metoda de laborator; eu cunosc 3 valori maxime: 27,31 si33.Valorile normale sunt inscrise de obicei pe buletinul de analiza.
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp