limfom hodgkin stadiul 2

Secțiunea: Limfom Hodgkin
3 comentarii 1
1 mikimiki
1 mikimiki [0c]
08-03-2010, 22:27

Membru din 08-03-2010

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Buna ziua! Fiul meu de 7 ani s-a imbolnavit de cancer limfatic hodgkin stadiul 2 in 2008. A facut doua tipuri de tratament. A terminat si cura de rezistenta Analizele sunt bune, dar nu ca la un copil normal. acum o luna LDH-ul era 312 acum este 508. celelalte analize sunt bune. Cresterea asta arata o dezvoltare a celulelor canceroase? ce as putea sa fac pentru scaderea LDH-ului?
2 scarface
2 scarface [78c]
08-03-2010, 18:21

Membru din 22-07-2009

Subiecte: 1

Comentarii: 78

LDH-ul nu arata nimic concret si variaza in functie de necesitatea organismului si de imprejurari.
Este automat ridicata dupa tratamente medicamentoase si este inutil si chiar rau de a combate o enzima din corp care are functii nenumarate si nu trebuie privita ca un dusman. Asa ca stati linistita, organismul copilului stie mai bine orcium ce are de facut decat doctorii si nimic nu este inutil in sange.

------------------------------------------------
Definiţie şi caracteristici:

LDH ul este o enzimă regăsită în majoritatea ţesuturilor organismului, însă numai o mică parte este întâlnită în sânge. Fiind conţinută de către celulele ţesuturilor, LDH este eliberat în circulaţia sanguină atunci când celulele sunt afectate sau distruse, din acest motiv, testul este folosit cu rol de marker general pentru afecţiunea celulelor.

Creşterea nivelului LDH este măsurată fie sub formă de LDH total, fie ca LHD iso enzemic. Un nivel total de LDH reprezintă calcularea a 5 tipuri diferite de iso enzime (care sunt versiunea moleculară a enzimelor LDH), depistând dacă ţesutul este afectat.
Sunt mai multe tipuri de iso enzimi LHD:
LDH 1 - inimă, celule roşii, rinichi, celule germene
LDH 2 - inimă, celule roşii, rinichi
LDH 3 - plămâni şi alte ţesuturi
LDH 4 - celulele albe din sânge
LDH 5 - ficat, muşchii scheletici.

Testul se poate efectua şi pentru monitorizarea afecţiunilor cauzate de traume sau rupturi musculare şi pentru a identifica anemia hemolitică.
Ce indică:

În general, LDH-ul este un bun indicator al existenţei şi severităţii daunelor, acute sau cronice, ale ţesuturilor, iar uneori pentru monitorizarea unei afecţiuni progresive. Isoenzimele LDH mai pot fi utilizate în diagnosticul diferenţial pentru a putea determina ce organe sunt implicate.
Când se efectuează:

Testarea nivelului LDH total poate fi realizată, împreună cu alte teste, ca parte a unui test de screening, când medicul suspectează pacientul de a suferi anumite daune la nivel celular sau al ţesuturilor. Dacă nivelul LDH toatal este ridicat, atunci se poate efectua şi testarea isoenzimelor LDH, a ALT, AST sau ALP pentrua a ajuta la diagnosticarea afecţiunii şi a determina organele implicate. Odată diagnosticată problema, se poate efectua testarea la intervale regulate pentru a monitoriza progresul şi/sau rezoliţia.

Aceast test se mai poate utiliza pentru monitorizarea daunelor provocate de traume la nivelul muşchilo, răni sau pentru a identifica anemia hemolitică.
Ce înseamnă rezultatele:

Niveluri ridicate ale LDH şi schimbările în raţia isoenzimelor LDH indică, de obicei, existenţa unor daune la nivelul ţesutului. În general, nivelul creşte pe măsura înceăerii dinstrugerii celulare, aringe maximul dupa un anumit timp după care începe să scadă.

Niveluri ridicate ale LDH pot fi întâlnite împreună cu:
administrarea de medicamente: anestezice, aspirină, narcotice
anemia hemolitică
anemia pernicioasă
infarct intestinal şi pulmonar
boli ale rinichilor
boli ale ficatului
dpancreatita
cancerul
afecţiuni cronice şi progresive

Niveluri scăzute şi normale ale LDH nu indică, în mod normal, o problemă. Acestea pot să apară în cazul în care pacientul îşi administrează cantităţi însemnate de acid ascorbic (vitamina C).
3 elina
3 elina [43c]
08-03-2010, 22:27

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 43

Buna ziua! Cred ca ar fi bine sa cereti parerea medicului hematolog sau oncolog curant; LDH este un marker de monitorizare a eficientei terapiei citostatice ; numai bine
Răspunde la topic
3 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp