Interventie chirurgicala recomandata dupa ecografie la san

Secțiunea: Cancerul de san (mamar)
4 comentarii 1
1 denisa79
1 denisa79 [1c]
17-01-2014, 20:08

Membru din 17-01-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Buna seara, am facut o ecografie la san care arata astfel: CIE ora 16, la distanta de mamelon, se identifica o formatiune oculara, izoecogena, cu dimensiuni de 10, 4/8, 3/14, 2 mm, bine delimitata dar cu contur policiclic, care schiteaza intarire sonica posterioara.
Doctorul mi-a recomandat interventie chirurgicala. Mentionez ca am 34 ani si istoric cancer de san in familie. As dori sa stiu si parerea dvs.
Multumesc
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
17-01-2014, 21:29

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

parerea mea e ca nu tre sa sari din prima la chirurgie iar cine a zis asta s-a cam grabit. inainte de toate trebuie sa faci MAMOGRAFIE apoi o BIOPSIE din leziunea respectiva, cu un ac gros, cu examen histopatologic si daca e cancer, imunohistochimic. apoi trebuie sa repeti ecografia de sani care e incompleta si nu descrie ganglionii axilari. apoi cel putin o ecografie de ficat, radiografie pulmonara (cel mai bine CT de torace si abdomen) si analize de sange, inclusiv markeri tumorali. dupa toate astea, care trebuiesc facute relativ repede, chiar in urmatoarele 2 saptamani cam asa, sa aveti rapid un consult ONCOLOGIC care sa stabileasca tot planul de tratament! mult succes, va asteptam cu noi informatii ! misca-te rapid ! dar incepe cu mamografie si repetarea ecografiei + biopsie, pentru ca nu orice "formatiune" in san e cancer!
3 denisa79
3 denisa79 [1c]
17-01-2014, 22:20

Membru din 17-01-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Buna seara, va multumesc pentru raspunsul rapid. Am uitat sa scriu ca ganglionii axilari sunt normali. Legat de mamografie nici unul dintre cei 4 sau 5 doctori nu mi-a recomandat sa fac, unul dintre ei mi-a explicat ca se face dupa 45 ani sau asa ceva si ca nu aduce informatii noi. Iar legat de biopsie, mi s-a spus ca nu e foarte concludenta, ca daca iese ca e cancer atunci da este concludenta, daca iese ca nu, atunci nu e totusi sigur ca nu este deoarece formatiunea maligna poate sa fie situata intr-o parte care nu a fost analizata (parte din cadrul acelui chist).
Toti mi-au spus ca nu exista tratament si ca singura posibilitate te a stabili benignitatea/malignitatea se face in urma examenului HP in timpul operatiei.
Am o intrebare: ce va face sa spuneti sa grabesc aceste analize? Ultimul doctor mi-a spus ca ce il ingrijoreaza pe el este conturul policiclic.
Si unul dintre ei mi-a dat sa fac analize specifice pre operatorii dar nu CT si nici radiografie la ficat, plamani... Imi puteti spune de ce considerati necesar? Va multumesc!
4 RaulDuke
4 RaulDuke [7763c]
18-01-2014, 10:00

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

pentru ca sunt medic oncolog si asa procedez (in linii mari) cu fiecare caz asemanator. treaba cu mamografia care nu e buna sub 45 de ani este cel putin discutabila, dar mai bine zis incorecta. se aplica acolo unde nu exista nicio formatiune cunoscuta, deci in asa-numita situatie de "screening", nu ca la tine, cand ai o formatiune care poate fi cancer, adica in stabilirea diagnosticului ! la in jur de 1 cm diametru, e absolut imposibil de stabilit ce anume e exact, fara o biopsie. totusi e suficient de mica pentru a preta la o BIOPSIE de la inceput, si nu o operatie, fara a stii exact despre ce e vorba. pentru posibilitatea (totusi relativ mica) in care este cancer, iti sugerez sa te misti repede, pentru ca desi aceste boli evolueaza relativ lent, nu vrei sa lasi timpul sa treaca fara rost, pentru ca poate fi foarte periculos.
in orice caz, la lucrurile pe care le descrii despre discutiile cu medicii, sfatul meu este sa nu te increzi 100% in ce zice un chirurg din romania, oricare ar fi el, pentru ca nu cunosc abordarea multidisciplinara a cancerului si majoritatea vor in primul rand sa "aiba clienti" fara sa isi mai puna problema despre ce trebuie facut cu realitate si in detaliu. sfatul meu este ca inainte de ORICE radical (cum ar fi operatia), sa vezi un oncolog; iar in ansamblu, pentru ca esti atat de tanara cel putin, sa te prezinti la un centru universitar mare, cu medici pregatiti si specializati si care pot sa comunice intre ei, nu intr-un spital mic, judetean, neclinic, etc.!
Răspunde la topic
4 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp