interpretare rezultate biopsie polip colonic sigmoidian

Secțiunea: Interpretare analize si examen anatomopatologic
2 comentarii 1
1 iulianp
1 iulianp [0c]
23-07-2012, 21:54

Membru din 23-07-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Buna ziua!
Am rugamintea sa imi spuneti/interpretati rezultatul unei biopsii a unui poili colonic sigmoidian, care i-a fost extirpat din colon mamei mele.

Diagnosticul histopatologis este: Polip adenomatos predominant tubular cu displazie epiteliala de grad inalt. Vase hiperemice, extravazate hematice si infiltrat inflamator cronic in corion..

La capitolul Aspect Macroscopi scrie: un fragment tisular polipoid 2/1/0, 9cm, suprafat conopidiforma, culoare bruna avand un pedicul cu lungime de 0, 8 cm, baza de rezectie 0, 5/0, 5 cm, consistenta elastica. Se efectueaza o sectiune longitudinala prin baza.

Va rog sa imi spuneti daca e benign sau malign, prezinta risc de cancer, sau care e gradul lui de periculozitate. Tin ssa spun ca dupa extirpare, adica de aprox 3 saptamani, nu mai se vede sange in scaun.

Multumesc frumos anticipat.

Iulian
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
23-07-2012, 21:54

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

este BENIGN dar se poate considera ca avea un risc foarte mare de transformare canceroasa. acest risc, in mod evident, nu mai exista odata cu indepartarea chirurgicala a lui.

ce e important pe viitor sa faca este supraveghere periodica, cu colonoscopie din cand in cand plus consult medical de rutina.
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp