Interpretare rezultat scintigrafie

Secțiunea: Interpretare explorari imagistice
5 comentarii 1
1 iu8lia3
1 iu8lia3 [4c]
22-04-2019, 18:55

Membru din 05-04-2019

Subiecte: 2

Comentarii: 4

Buna ziua,
Tatal meu are hepaticarcinom si a facut si scintigrafie osoasa pentru ca la Rmn ii iesisera si ceva probleme la oase. Concluzia scintigrafiei este"leziuni himetabolice la nivelul sternului si grilajului costal bilateral cu substrat probabil secundar osos"
Va rog sa-mi spuneti, sunt sau nu metastaze osoase? Multumesc anticipat
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7656c]
23-04-2019, 16:02

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7656

Răspuns pentru (iu8lia3, 22-04-2019, 18:55:28):


aspectul scintigrafic spune ca da, sunt metastaze osoase.
3 iu8lia3
3 iu8lia3 [4c]
25-04-2019, 14:31

Membru din 05-04-2019

Subiecte: 2

Comentarii: 4

Răspuns pentru (RaulDuke, 23-04-2019, 16:02:13):

Multumesc mult. Spuneti-mi, va rog, i-au dat acid zolendronic pentru sustinerea oaselor, are vreun efect si asupra metastazelor? De asemeni, administrarea se face in functie de vreo analiza ceva? Am citit ca se poate administra mai rar de 1 luna daca densitatea osoasa este in regula. Lui nu i-au facut nici o analiza de genul acesta
4 carmen lore
4 carmen lore [1c]
25-04-2019, 19:58

Membru din 25-04-2019

Subiecte: 0

Comentarii: 1

Buna ziua,

As dori sa adresez si eu o intrebare dlui dr.
Tatal meu in varsta de 70 de ani a fost operat la Cluj de prostatectomie radicala, Rezultatul biopsiei dupa operatie pT3aN0M0L0V0R0, scor gleason 7 (3+4), grupa de gradare 2, psa ul la 1 luna de la operatie mai mic de 0,04. La rmn ul de coloana lombara a iesit o suspiciune de determinare secundara pe vertebra L2. Dna dr oncolog considera ca momentan nu este cazul sa intervina in vreun fel atata vreme cat psa-ul a iesit nedetectabil, precum si faptul ca este doar suspiciune., si ca momentan cel mai bine este sa asteptam psa-ul facut la 3 luni de la operatie, conduita terapeutica viitoare fiind determinata de modificarea sau nu a psa-ului.
Tatal meu nu ia niciun tratament in momentul de fata.
Credeti ca ar putea fi o problema la acea vertebra avand in vedere psa-ul?
Este in regula sa astepte sa faca alt psa la 3 luni de la operatie, si nu lunar?
Mentionez ca anterior operatiei psa-ul era 7.70.
Cu multa stima
5 RaulDuke
5 RaulDuke [7656c]
02-05-2019, 16:10

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7656

Răspuns pentru (carmen lore, 25-04-2019, 19:58:03):


da, este "ok", in sensul ca nu se indica tratament oncologic/sistemic/hormonal. ce se indica insa, este, probabil, RADIOTERAPIE postoperatorie, avand in vedere stadiul T3a. recomand, deci, mai ales ca PSA nu a scazut la zero complet, o consultatiee la medicul specialist RADIOTERAPEUT, intr-un centru de experienta.
Răspunde la topic
5 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.