Interpretare rezultat Histopatologic - alunita

Secțiunea: Interpretare analize si examen anatomopatologic
1 comentarii 1
1 Mihai35722
1 Mihai35722 [0c]
19-03-2020, 17:40

Membru din 16-03-2020

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Buna seara,
In urma exciziei unei alunite din zona santului inghinal, am primit urmatorul rezultat al examenului histopatologic:


SPECIMEN ANALIZAT
fragment cutanat cu formatiune tumorala

DIAGNOSTIC CLINIC:
Nev pigmentar (localizare: sant inghinal stang)

DESCRIERE MACROSCOPICA
Fragment cutanat de 8/5/4 mm, ce prezinta o zona cu diametrul de 5 mm, culoare brun - cenusiu. S-au pus in lucru doua fragmente, prin sectionarea 1/2 a piesei prelevate - in ax transversal.

DESCRIERE MICROSCOPICA
Formatiune tumorala melanocitara alcatuita din celule rotundi ovale, cu pigment brun in citoplasma, unele voluminoase, cu nucleul veziculos si nucleol vizibil, organizate in cuiburi, cu dimensiuni diferite, dispuse la nivelul jonctiunii dermo-epidermice, (ce insotesc portiunea superficiala a anexelor cutanate), cat si in dermul superficial sau celulele tumorale sunt organizate in insule situate intradermic; aspecte de jonctiune "pontata"; pe alocuri, keratinocitele invecinate sunt hiperpigmentate. Dermul superficial contine zone de fibroza Iamelara, melanofage si mici infiltrate inflamatorii predominant limfocitare, penvasculare.

DIAGNOSTIC HISTOPATOLOGIC Aspectele histopatologice sustin diagnosticul clinic de Nev displazic compus (pe alocuri, pana intr-o Iimita laterala de excizie).


Imi puteti spune va rog daca este ceva grav? Urmeaza sa fie efectuata o noua excizie mai larga pentru eliminarea tesutului suplimentar.

Este o problema faptul ca excizia initiala nu a fost completa? Poate degenera in timp si evolua spre cancer?

Va multumesc mult!
Răspunde la topic
1 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp