Interpretare citologie mamara

Secțiunea: Interpretare analize si examen anatomopatologic
3 comentarii 1
1 mihaela.i
1 mihaela.i [1c]
31-08-2018, 14:59

Membru din 31-08-2018

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Buna ziua,

am primit un rezultat al unei citologii mamare efectuata bilateral:

San stang:
S-a receptionat o lama marcata "SS" cu frotiu fixat la aer, care se coloreaza Giemsa.
Frotiu paucicelular alcatuit din material amorf bazofil, rare celule epiteliale scuamoase, rare celule mioepiteliale, foarte rare celule ductale unele cu nucleu usor hipertrofic, avand cromatina omogena si focal nucleol vizibil, dispuse izolat sau in mici grupuri si relativ frecvente macrofage.
Concluzie: Frotiu paucicelular ce include celule ductale fara atipii semnificative.

San drept:
S-a receptionat o lama marcata "SD" cu frotiu fixat la aer, care se coloreaza Giemsa.
Frotiu relativ paucicelular alcatuit din material amorf bazofil, rare macrofage si din rare, mici grupuri de celule ductale dispuse relativ echidistant cu nuclei usor hipertrofici cu nucleoli vizibili.
Concluzie: Frotiu incluzand celule ductale fara atipii semnificative.

Am vorbit cu medicul care mi-a facut analiza si mi-a spus ca analiza a fost la limita sa fie marcata ca si 'necorespunzatoare pentru interpretare' si ca a gasit cateva celule canceroase, dar ca foarte putine si din cauza asta a venit concluzia de `atipii nesemnificative`. Mi-a recomandat sa refac RMN, ecografie, etc.

Am deja un RMN efectuat in ianuarie in care s-au evidentiat cateva microchisturi bilaterale cu incadrare BIRDAS 2, un RMN din 2017 unde s-a evidentiat un placard la sanul stang cu incadrare BIRDAS 3 si o sonoelastrografie de acum aproximativ 1 luna unde se evidentiaza ectazii ductale si un pseudo chist la sanul drept.

As dori daca se poate o interpretare a rezultatului citologic si un sfat cu ce investigatii ar trebui sa fac si daca se poate, recomandari de medici la care sa se poata ajunge repede.

Multumsc
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
31-08-2018, 15:45

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Răspuns pentru (mihaela.i, Azi, ora 14:59:24):


totusi nu ai primit un diagnostic de cancer, oficial vorbind, deci nu vad cu ce am putea sa te ajutam pe un forum destinal special acestor probleme, de la diagnostic incolo... nu pot decat sa SPER ca nici nu vei primi acest diagnostic!
3 mihaela.i
3 mihaela.i [1c]
01-09-2018, 12:02

Membru din 31-08-2018

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Buna ziua,

multumsc pentru raspuns.

Asta inseamna ca subiectul nu e de mutat nici in sectiunea forumului "Ar putea fi cancer?", din fericire, nu?
Răspunde la topic
3 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp