Interpretare analize imunohistochimice

Secțiunea: Interpretare analize si examen anatomopatologic
1 comentarii 1
1 Andra Chiorcea
20-07-2019, 12:31

Membru din 20-07-2019

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Buna ziua,
Matusa mea a fost diagnosticata cu Limfoganglion cu metastaza carcinomatoasa, in urma unuei operatii de nodul la san care s-a dovedit a fi o tumora maligna. A urmat chimioterapie, i s-au scos ganglionii apoi dupa care a urmat radioterapia. Ultima analiza pe fanglion a fost de imunohistochimie cu urmatoarele specificatii:
Diagnostic: Limfoganglion cu metastaza carcinomatoasa
Examen Imunohistochimic:
E caderina pozitiv difuz in celulele tumorale; ER pozitiv aproximativ 8% in celulele tumorale; PGR negativ; Her2 pozitiv membranar complet, reactie de intensitate scazuta>10% in celulele tumorale (2+)-criterii ASCO/CAP 2018; ki67 pozitiv aproximativ 25% in celulele tumorale.
Hibridizare in Situ: INFORM HER2neu Dual ISH DNA Probe Cocktail: Celulele tumorale invasive prezinta semnale ISH HER2neu dispuse individual cu o medie de semnale ISH HER2neu de 2,4/per nucleu, cu prezenta de 1-2 copii ale cromozomului 17(Chr17) per nucleu si raport intre semnalele Her2neu si Chr 17 <2 / pe 20 de celule tumorale indicand neamplificarea genei.
Concluzie: Reactie Dual ISH pentru evaluarea statusului genei HER2 neu negativa. Testele imunohistochimice corelate cu tabloul histopatologic si cu datele Concluzii: anatomoclinice pledeaza pentru o metastaza limfoganglionara de carcinom mamar invaziv NST, ER pozitiv, PGR negativ si Her2 echivoc (2+).
Mentionez faptul ca acesta proba a fost dusa pentru analizare in timpul radioterapiei.
Ieri a fost ultima sedinta de radioterapie si in cursul acestei saptamni au venit si rezultatele de la imunohistochimie.
Ca rog sa imi spuneti daca se poate cum se interpreteaza aceste rezultate. O sa ajungem si la programarea cu medicul, dar as vrea sa stiu la ce sa ne asteptam.
Va multumesc!
Răspunde la topic
1 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp