icter mecanic si cancer la caile biliare

Secțiunea: Cancerul de ficat (hepatic, hepatocarcinom)
71 comentarii 1 2 34 INAINTE ›
41 pitic activ
41 pitic activ [35c]
26-11-2011, 01:21

Membru din 08-01-2013

Subiecte: 1

Comentarii: 35

ieri i s, a facut din nou RMNul in bucuresti cind am vorbit cu asistenta la telefon inca nu era venit rezultatul
dar inca nu a scazut bilirubina si acum ii investigheaza si rinichii
42 RaulDuke
42 RaulDuke [7756c]
26-11-2011, 21:03

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7756

despre CE valori vorbim ? ale bilirubinei si creatininei. si despre valori ale febrei ?
43 pitic activ
43 pitic activ [35c]
26-11-2011, 22:48

Membru din 08-01-2013

Subiecte: 1

Comentarii: 35

bilirubina coborise la 10 iar vineri era 11 si valoarea creatininei nu o stiu dar nu era buna din ce mi, a zis asistenta iar temperatura facea seara si noaptea 38 apoi a scazut la 37 sau 37, 5
44 RaulDuke
44 RaulDuke [7756c]
26-11-2011, 23:21

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7756

inca lucrurile nu arata foarte bine. ce interventie s-a practicat ?
45 pitic activ
45 pitic activ [35c]
27-11-2011, 08:24

Membru din 08-01-2013

Subiecte: 1

Comentarii: 35

rezultatul de la RMN inca nu, l stiu pt ca rezultatul nu era venit cind am vb vineri cu asistenta dar mi, a zis ca tubul dreneaza bine doar ca este o problema din cauza careia nu scade bilirubina si creatinina era mare
ii administreaza si antibiotic a facut si eco dar de alta interventie nu stiu
luni dimineata o sa vb cu doctorul
din ce mi, a zis doctorul cancerul este extins la caile biliare asta innainte de RMN dupa ERCP
46 RaulDuke
46 RaulDuke [7756c]
27-11-2011, 10:54

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7756

1 - CE problema ?
2 - "este extins la caile biliare" cum adica ? extins DE UNDE ? initial intelesesem ca acolo a fost prima localizare a cancerului.
47 pitic activ
47 pitic activ [35c]
30-11-2011, 08:17

Membru din 08-01-2013

Subiecte: 1

Comentarii: 35

inca nu stiu de ce sau poate nu am inteles eu
dar la rmn a zis ca tubul de drenaj lucreaza bine dar bilirubina inca nu scade si ca are o alta piedica
care ar putea fi alta piedica sa nu scada bilirubina?
48 RaulDuke
48 RaulDuke [7756c]
30-11-2011, 09:34

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7756

un tub nu lucreaza bine, e un element pasiv. poate ca da, este permeabil, dar poate ca exista si alte obstructii.
49 pitic activ
49 pitic activ [35c]
02-12-2011, 05:24

Membru din 08-01-2013

Subiecte: 1

Comentarii: 35

din ce mi, a spus medicul sunt si alte obstructii iar tubul lucreaza bine
ce e de facut in cazul asta?
50 pitic activ
50 pitic activ [35c]
04-12-2011, 01:29

Membru din 08-01-2013

Subiecte: 1

Comentarii: 35

pe 03.12.2011 creatinina a ajuns sub valoarea de 1 acum mai avem probleme cu bilirubina ea ar mai trebui sa scada
in seara asta 04.12 2011 am primit pe mail si rezultatul de la biopsie dar o sa incerc sa, l postez miine aici
doctorul m, a asigurat ca o tine in spital cit e nevoie pina o stabilizeaza
daca de un fir de par ma pot agata de ala ma prind si merg mai departe
51 pitic activ
51 pitic activ [35c]
05-12-2011, 10:56

Membru din 08-01-2013

Subiecte: 1

Comentarii: 35

HIPOCRATE - Buletin d© investigaţii paraeiimoe " Page 1 of 1
SPITALUL CLINIC JUDEŢEAN DE URGENTA CONSTANTA
buletin anatomo-patoiogic
` pp- -
Data setului de analize 03 Nov 2011 15:47:00 "Kîlîor
înregistrat de: Guner ISMAIL
Sef Laborator;
Praf, Univ. Dr.Mariana Aşchie -medic primar
doctor in medicina Cod cerere:818S41
Cod parafa: 192634
i p m m
Nume: VISINOIU VIORICA Vârsta: 61 Sex: F
tf.N.P: 250Î124323911 Cod pacient: 1401000006! 5464 Număr registru: i 4647

ANATOMIE PATOLOGICA - VALIDAT DE VIRGINIA-SIMONNE VASILE i i
P "ANALIZE li REZULTATE I
Bloc/Lama t colorata 1 BLOC/ HE, VAN GIESON
Examen histopatoiogic ia parafina (Fragmenttisular}
I ANALIZE II REZULTATE I
Medic trimitator: DR, IUSUF TIMURLENC
Secţia: CHIRURGIE
Piesa trimisa BIOPSIE HiL HEPĂTiC
" FRAGMENTE TISULARE 0, 2/0, 3 CM-1/0, 2 CM, USCATE, PQSIETIC- NEGRICIOASE,

îs3eăCf0SC©plCc{
FRAGMENTE DE TESUT CONJUNCTIV SI ADIPOS ÎNGLOBÂND STRUCTURI GLANDULARE DE TALIE MICA SI MEDIE CU CARACTER MALIGN. CU DESMOPLAZiE STROMALA - ASPECT HISTOPATOLOGIC DE Descriere ADENOCARCINOM.
T
Semnătură si parafa medicului anatomo-patolog
microscopica `* ^
DR. LUMINIŢA GENTIANA MICU
Sfârşit buletin de analize
In caz de necesitate se efectueaza doar copia integrala a Buletinului de analize ©s.t;: «
Rezultatele analizelor nu pot fi folosite la iucrari stiîntifice decât cu acordul Şefului de Laborator`!-` (
Tipărit de: VIRGINIA-SIMONNE VASILE Data tipăririi: 17 Nov 2011 10:20:55
52 pitic activ
52 pitic activ [35c]
05-12-2011, 10:57

Membru din 08-01-2013

Subiecte: 1

Comentarii: 35

poti sa imi dai interpretezi pe limbaj popular cum este rezultatul?
53 pitic activ
53 pitic activ [35c]
05-12-2011, 21:06

Membru din 08-01-2013

Subiecte: 1

Comentarii: 35

Spitalul Clinic de Urgenta Bucureşti


Calea Floreasca nr, 8 Sector 1, Bucureşti
Telefon:(021) 599.23.00 - (021) 599.23.08 Telefon urgenta:(021) 962
Laborator Clinic


Raport de analize medicale
Cerere set analize 05 Dec 2011 08:00:00 Cerut de: DORINA Dr PESTROIU CALESCU Programat de: Nicusor Valentin Pirvan


Cod cerere:
25322
25322
Sef Laborator Analize Medicale: Dr. Nicoleta Caea
Nume: VISINOIU VIORICA Varsta: 61 Sex: 1 Medie : DR.CONSTANTTNESCU GABRIEL
C.N.P: 2501124323911 Cod pacient: 423400001353023 Secţia: Caslroenlerologie Salon:S 646

BIOCHIMIE (KONELAB 601)
| ANALIZE 11 REZULTATE ` - ``II Interval de referinţa UM ¡
|llree || 11 % l1 13 - 43 â–  mg/dL ]
|Creatinina jj 0.54 1 0.60-110 mg/dL
¡Bilirubina Totala j 12.01 * 0 3-12 mg/dL
Bilirubina conjugata | 10.20 * 0 - 0 40 mg/dL
Sodiu 137.9 ] 136-145 m mol/L
Potasiu 2.99 %i 3 5-51 mmol/L



HEMATOLOGIE (SYSMEX XT 40001)
S ANALIZE II REZULTATE â–¡ Interval de referinţa UM j

Hemoleucograma Completa
jleucocite 7.94 4-9 x Hr/ApL
Eritrocite 2.70 % 3 8-5 3 x 1003/Âpl
Hemoglobina 7.80 11.7 - 16 0 g/dL |
: Hematocrit | 24.60 % 35-47 % :
CV - | 91.10 1 82 - 96 fL
:|mch | 28.90 1 27 - 32 pg |
|mchc | 31.70 1 31-36 g/dL |
Trombocite 307.00 f 150 - 350 x 103/ApL :
: LYMPH% r 21.30 20 - 40 %
|mono% i 12.80 * 4 - 8 % I
|neut% i 64.50 60 - 70 %
|io% ! 0.80 0 - 4 â–  %
:|baso% 1 0.60 | 0-1 %
LYMPHS 1.69 1-4 x 103/Â|jL
: MONO# 1.02 0.1-06 x 10:VÁ|jL
i NEUT# 5.12 3-7 X103/ÂML I
EO# 0.06 0 05 - 0.4 x 103/A(jL
.BASO# 0.05 0 025-0 1 x103/ÁpL
RDW-CV 16.80 11-14.5 %
: RDW-SD 52.60 * I 39 - 52 fL
PDW 11.60 la 1 2 - 1 8 fL
MPV 1 10.70 Ï ! 5-10 fL
1 I! il I




prima valoare este rezultatul celelalte intervalele de referinta
54 RaulDuke
54 RaulDuke [7756c]
06-12-2011, 00:42

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7756

diagnosticul pare a fi de cancer primar de cai biliare, din pacate o forma avansata si inoperabila. nu poate fi vindecata, tot ce se poate spera este o minima paliatie, deci tratament care sa-i amelioreze calitatea vietii si sa spere la a-i prelungi supravietuirea. din pacate un tratament onclogic specific, cu eventuala radioterapie si chimioterapie, nu poate face pana cand nu are o stare generala cat de cat buna. pentru chimioterapie iese din discutie atata timp cat hemoglobina nu se mentine singura la peste 8 g/dl. dupa ce se stabilizeaza si poate sa plece din spital, sau chiar inainte, cu niste documente medicale, incercati sa o programati intr-un serviciu de RADIOTERAPIE undeva. nu ar strica, cred, ca intre timp sa o luati in evidenta la un oncolog de policlinica, cu un bilet de trimitere de la medicul de familie.
ce mai urmeaza sa faceti ?
55 pitic activ
55 pitic activ [35c]
08-12-2011, 23:32

Membru din 08-01-2013

Subiecte: 1

Comentarii: 35

doctorul a ajuns intr, un punct mort si dupa ce am avut o discutie cu el de a incerca si varianta cu un tub care costa 4000 lei el a zis ca mai bine incearca sa, i faca inca o cale de drenaj. bilirubina a avut o urcare pina la 12 iar pe data de 07.12.2011 a hotarir sa, i mai faca o interventie la paroscop care nu a reusit Azi 08.12.2011 bilirubina a ajuns la 15 cu creatinina s, a rezolvat a ajtns sub valoare 1. Miiine dimineata o sa ma duc sa vb din nou cu doctorul si posibil sa o externeze cu tratanebt acasa si cu revenite la el
56 pitic activ
56 pitic activ [35c]
09-12-2011, 05:50

Membru din 08-01-2013

Subiecte: 1

Comentarii: 35

care este valoarea maxima a bilirubinei ?
la cit se intra in socul hepatic?
57 RaulDuke
57 RaulDuke [7756c]
10-12-2011, 00:37

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7756

nu exista o valoare "maxima" a bilirubinei. am vazut si bilirubine totale de 40 mg/dl. in schimb un pacient poate intra intr-o insuficienta hepatica si cu bilirubina de 5 mg/dl. nu se coreleaza asa.
socul hepatic nu e definit de valoarea bilirubinei totale.
functia ficatica se cuantifica prin valoarea albuminei, proteinelor serice, colinesterazei, fibrinogenului, a coagularii, existenta ascitei, fenomene de encefalopatie, si a bilirubinei. mai conteaza si cum arata transaminazele, etc.
58 pitic activ
58 pitic activ [35c]
21-12-2011, 18:37

Membru din 08-01-2013

Subiecte: 1

Comentarii: 35

pe data de 19.12.2011 am externat, o pe mama ia dat antibiotic si algocalmin suntem intr, un stadiu foarte dificil pentru ca bilirubina este aproape 19 si nu scade. Am luat de la spital si o parte din analizele care i sau facut pentru a ma ajuta mai departe dar nu stiu incotro s, o apuc
Raul daca mi, ai da o adresa de mail as putea sa, ti trimit toate fisele poate ma ajuti cu o sugestie o parere
intre craciun si revelion ne, a zis sa mai mergem la analize si atit
59 RaulDuke
59 RaulDuke [7756c]
21-12-2011, 23:55

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7756

trimite-mi si un mesaj privat, te rog !
60 pitic activ
60 pitic activ [35c]
24-12-2011, 21:43

Membru din 08-01-2013

Subiecte: 1

Comentarii: 35

raul iti multumesc pentru raspuns chiar nu stiam toti pasii care i, ai descris si cu siguranta dupa craciun asta o sa fac
dar acum am o mica problema face temperatura seara de citeva zile 37 38 mai are inca ciprinol pina miercuri
oare sa nu, i mai faca bine? trebuie schimbat cumva?
si inca ceva de la genunchi in jos simte ca nu mai are putere inca se mai deplaseaza pe distante mici in casa, se misca in pat, sede
a inceput sa manince de cind e acasa
Răspunde la topic
71 comentarii 1 2 34 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp
Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.