Ganglion axilar inflamat, suspect

Secțiunea: Ar putea fi cancer?
3 comentarii 1
1 Blu37
1 Blu37 [1c]
09-10-2018, 23:13

Membru din 09-10-2018

Subiecte: 1

Comentarii: 1

In urma cu cateva zile am efectuat o mamografie si o ecografie mamara si la axile, deoarece, in urma folosirii unui antiperspirant solid am avut prurit intens. M-am scarpinat prea agresiv la axila dreapta si a doua zi a inceput sa ma doara la subrat la orice miscare, durere destul de vie, permanenta. Concomitent am facut febra peste 39*C, aveam transpiratii nocturne, mai ales. Dupa 2-3 zile, durerea si febra au scazut. In a 4-a zi am fost la investigatiile imagistice care nu au relevat nimic suspect in zona mamara, dar indicatia este sa fac un RMN si o biopsie. Citez din fisa care mi-a fost data dupa investigatie:

Mamografie bilaterala (MLO si CC) - anziomastie. Sani cu structura predominant adipoasa, ACR tip A. Fara opacitati stelate, fara distorsiuni arhitecturale sau microcalcificari suspecte.

Buletin ecografic mamar bilateral: sani cu structura predominant adipoasa, omogena, fara formatiuni parenchimatoase sau chistice, fara dezorganizari structurale sau ectazii ductale.
Axilar dreapta nivel I se constata o adenomegalie de cca 40 mm cu aspect sclero-lipomatos si hipertrofie corticala focala de 25/14 mm, intens hipoecogena, usor hipervascularizata; adiacent, alti cativa limfonoduli subcentimetrici cu caracter relativ recent.
Fara limfonoduli suspecti axilar nivel I stanga sau nivel II-III bilateral.

Se recomanda IRM mamara cu s.c.iv si punctie-biopsie ecoghidata ganglionara.
--------------------

Atat cat ma duce pe mine mintea, ceea ce m-a durut si s-a vazut la ecograf ar fi un lipom, cel putin asa reiese din acea descriere. Cu toate ca lipomul nu doare...
Totusi, de ce daca mamografia si ecografia mamara nu indica nici un fel de suspiciune, mi s-a cerut sa fac RMN si biopsie?
Ar putea un eventual cancer sa dea febra si sa fie dureros?

Mai mentionez ca dr.mea de familie mi-a prescris Diclofenac 50 mg, pastile, 3 pe zi, si durerea a trecut, dar inca mai continui tratamentul.

Va multumesc pentru orice sugestie si raspuns.
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
10-10-2018, 10:32

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Răspuns pentru (Blu37, 09-10-2018, 23:13:25):


cred ca este o recomandare superficiala, care nu tine cont de contextul clinic. daca este sa faci ulterior RMN si un consult la chirurg in vederea biopsiei, cel mai bine faci asta DUPA ce ai urmat tratament antiinflamator si eventual si antibiotic, iar inflamatia si simptomele de la nivelul axilei au diminuat.
3 Blu37
3 Blu37 [1c]
10-10-2018, 19:12

Membru din 09-10-2018

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 10:32:08):


Va multumesc mult! Asadar dr. mea de familie, care mi-a recomandat foarte ferm sa merg la alt medic de imagistica medicala sau la un ginecolog pt o a doua parere avea dreptate....
Răspunde la topic
3 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp