Fibroadenomi mamari

Secțiunea: Interpretare explorari imagistice
2 comentarii 1
1 Lavinia2611
1 Lavinia2611 [0c]
22-10-2015, 20:02

Membru din 22-10-2015

Subiecte: 2

Comentarii: 0

Buna ziua! Am 21 de ani, iar in urma cu 3 ani si ceva (pe atunci aveam 18 ani), am descoperit ca am fibroadenomi mamari. Doi la sanul, drept si unul la sanul stang. Unul din cei de la sanul drept avea 4,5 cm in diametru si era vascularizat, asa ca m-am operat si l-am scos. Ceilalti doi erau micuti, i-am lasat in pace. O perioada, au ramas constanti, dar cand m-am dus la ecograf, dupa un an si ceva, am gasit 5 fibroadenoame, iar acelea crescusera, dupa un timp am gasit vreo 8 fibroadenoame, dupa vreo 11, dupa nu le-a mai putut numara, majoritatea fiind la sanul drept, la stangul am vreo 4. Acum 3 saptamani, m-am operat iar, tot la sanul drept. Am scos o tumora de mai bine de 5 cm, care era satelit cu alta mai micuta, asa ca le-am scos pe amandoua. Am incercat tratament cu Mastodynon care nu a avut niciun efect. Mi-am facut si cateva analize. IGF1 si Prolactina care sunt bune. Acum am zis sa imi fac si dozarile hormonale, iar pentru faza foliculara, toate sunt bune. Urmeaza sa le fac si pe restul. Care credeti ca este cauza pentru care au crescut si s-au inmultit atat de repede intr-un timp relativ scurt? Sau ce imi recomandati sa mai fac. Am auzit ca ar trebui sa fac radiografie sa turceasca sau CT. Are vreun rost? Nici nu pot sa ma operez la infinit..
2 Teodora M.
2 Teodora M. [48c]
25-10-2015, 12:40

Membru din 10-02-2009

Subiecte: 3

Comentarii: 48

Stiu ca astepti raspuns de la medic, sunt sigura ca nu te vor ocoli. Ce iti spun eu, tot de la un medic e, ce mi-a indicat la operatia unor noduli si fibroadenoame. NU mai manca deloc lactate, nici macar in macaruri/dulciuri etc si nu mai folosi spray-uri deodorante contin substante care intra prin piele si se depoziteaza si inspre sani! Asa mi-a spus acest mare medic de la Spitalul Militar, dr. colonel Nicodin, care este chirurg oncolog de ginecologie. Pot sa-ti detaliez de ce cauzeaza acestea problemele sanilor, daca va fi cazul. Eu nu am mai avut probleme. La fel, nu purta sutien cu sarmele acelea si poarta numai cand este absolut necesar. Sanatate!
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp