examen histopatologic - interpretare-

Secțiunea: Interpretare analize si examen anatomopatologic
2 comentarii 1
1 ankanckutza
1 ankanckutza [0c]
26-06-2018, 16:50

Membru din 26-06-2018

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Buna ziua!
Va rog daca puteti sa interpretati urmatorul rezultat la o biopsie din pleura.

Materialul primit a fost prelucrat in totalitate, fiind reprezentat de pleura, care prezinta arii de fibroza si hialinizare, cat si o proliferare tumorala maligna alcatuita din structuri glandulare de diferite forme si marimi, unele ramificate, cu schitarea focala a unui aspect cribriform, marginite de un epiteliu alcatuit din celule cu citoplasma palida, incarcata cu mucina si nuclei rotunzi, ovalari, cu pleomorfism redus, hipercromi, dispusi bazal. Celulele tumorale sunt pozitive la imunomarcajul cu CK 7 si negative in CK 20, TTF 1, calretinina, receptorii hormonali pentru estrogen si progesteron.
Nu se observa embolii angio-limfatici si nici aspecte de invazie perineurala in materialul examinat.
Concluzie:
Aspectul histologic descris corelat cu profilul imunohistochimic pledeaza in favoarea unei determinari secundare pleurale de adenocarcinom, mai probabil cu origine digestiva.
Nota:
S-au solicitat coloratii imunohistochimice suplimentare, al caror rezultat va fi mentionat ulterior.
cod de boala: 8140/6 si cod de localizare:38.4

Aceasta biopsie este prelevata soacrei mele in varsta de 54 de ani cu o pleurezie stanga care se tot reface, iar dr de la chirurgie toracica nu recomanda operatie deoarece are o stare generala destul de proasta fiind dependenta de un aparat de oxigen 24 de ore din 24. Are mai multe diagnostice pe biletele de externare insa pleurezia ii creaza cele mai multe probleme.
Va rog daca ati putea sa ma ajutati cu interpretarea acestu rezultat.
Va multumesc
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
27-06-2018, 10:48

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Răspuns pentru (ankanckutza, 26-06-2018, 16:50:47):


posibil ai scris pe privat si am raspuns acolo?
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp