Efectele citostaticelor

Secțiunea: Chimioterapie
3 comentarii 1
1 alexandra_yoanna
13-08-2010, 01:16

Membru din 13-08-2010

Subiecte: 1

Comentarii: 0

As dori sa stiu, daca sau in ce masura poate o persoana bonava de cancer (la ficat) in faza terminala sa fie lipsita de discernamant, chiar si temporar. In cazul de fata este vorba de o persoana care a incheiat anumite acte juridice (cu cateva luni inaint e sa decedeze) in timpul ce i se administra tratament cu citostatice.
Intrebarea mea este, daca pot aceste medicamente prin efectul pe care il au, sa altereze discernamantul unei persoane in asemenea mod incat sa nu fie pe deplin constienta de faptele sale.
2 radicus
2 radicus [411c]
09-08-2010, 01:58

Membru din 11-05-2011

Subiecte: 3

Comentarii: 411

Daca persoana a decedat nu cred ca se mai pot face prea multe lucruri. Daca sunt acte doveditoare ca a avut metastaze cerebrale (analize parafate, fisa pacientului) atunci sunt sanse sa ii fi scazut capacitatea de discernamant dar trebuie dovedita si lipsa discernamantului. Sau o constatare directa a lipsei de discernamant in fisa pacientului ar simplifica lucrurile.
Cu lipsa temporara a discernamantului nu cred ca se poate obtine anularea actelor juridice, pentru ca acea persoana si-ar fi dat seama in lunile urmatoare de viata ca a gresit. Ca efect posibil al chimioterapiei sau al altor factori, din nou, e aproape imposibil sa se obtina anularea actelor juridice daca nu exista o constatare oficiala cu stampila si semnatura. Dar toate acestea constatate in timpul vietii pacientului.
3 bobi elv
3 bobi elv [1c]
09-08-2010, 08:44

Membru din 09-08-2010

Subiecte: 0

Comentarii: 1

buna ziua! sunt pt prima data pe acest forum si as vrea sa va intreb ceva:socrul meu a fost operat de curand la colon si iau gasit si un cancer malign , ce sanse mai are .va multumesc
Răspunde la topic
3 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp