Edem cerebral dupa rezectie tumora cerebrala. Manifestari si asteptari

Secțiunea: Metastaze
1 comentarii 1
1 miti55
1 miti55 [6c]
08-01-2015, 12:57

Membru din 08-01-2015

Subiecte: 1

Comentarii: 6

Buna ziua,

Tatal meu (65 de ani acum) a fost operat in oct 2012 de cancer pulmonar scuamos. Apoi toate bune, fara nicio problema, analize si Ct-uri in regula. In noiembrie 2014 am descoperit o mare tumora cerebrala pe care am operat-o la Brain Institute pe 8 decembrie. In restul corpului lucrurile sunt in regula, nu a mai aparut nimic.
Problema mare la acest moment este ca... datorita edemului cerebral si a inflamarii tesutului unde s-a taiat (asa zic doctorii ca ar fi cauzele) functiile cognitive sunt foarte rau afectate. Adica : nu mai stie cum o cheama pe mama cu care sta de 40 de ani, nu stie in ce tara suntem, ce e aia Dzeu, daca ii arat un caine si il intreb cum se numeste animalul nu stie sa zica, nu mai recunoaste literele deci nu mai poate citi, inventeaza cuvinte, s.a. De fapt... nu mai stie nimic, orice il intrebi nu stie. Insa... mintea ii e lucida dincolo de exprimare si acces-ul la informatii. Intelege tot ce vorbim cu el si si ideile lui sunt clare dar exprimate foarte neclar, cu cuvinte asezate total aiurea in propozitie. ... daca ii zic sa ia pixul in mana, il ia dar apoi daca il intreb cum se numeste obiectul din mana lui, nu mai stie sa spuna. Si muuulte altele. Doctorii spuneau ca se reface... in 2-3 saptamani. Deja au trecut 5 saptamani si nu exista absolut nicio imbunatatire. Nu de la o zi la alta... nici de la saptamana la alta si nici comparativ cu primele zile de dupa operatie. Ei spun sa avem rabdare ca se reface. :|
Ca si medicatie ia medrol de 16, o data, dimineata. Saptamana viitoare va incepe radioterapie la Amethyst.

Mai exista cazuri asemenatoare printre cei de pe forum ? Pareri..?

Multumesc
Răspunde la topic
1 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp