diagnostic histopatalogic

Secțiunea: Interpretare analize si examen anatomopatologic
2 comentarii 1
1 damianc
1 damianc [0c]
30-05-2009, 20:24

Membru din 30-05-2009

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Buna ziua
Am si eu o rugaminte catre cine poate da un raspuns.As dori chiar mai multe pareri.De curand mama a fost diagnosticata cu adenocarcinom uterin,motiv pentru care a fost operata.Ieri i-a venit buletinul histopatologic care spune urmatoarele:,,Adenocarcinom endometrial intramucos de tip endometrioid,grad II de malignitate histologica(sistem de gradare figo)(greu de gradat,tumora prezentand zone extinse de autoliza).Cod M-8380/3.
Tumora nu infiltreaza miometrul si nici celelalte structuri anatomice examinate.
Leiomiom uterin intramural,fara atipii.Cod M8890/0
Hiperplazie complexa cu atipii de endometru.
Hiperplazie adenomatoida de glande endometriale,fara atipii.``
Va rog frumos sa-mi spuneti ce inseamna,daca este ceva grav,si cat de grav este.Va multumesc anticipat.Multa sanatate va doresc.
2 ali39
2 ali39 [20c]
30-05-2009, 20:24

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 20

Buna ! Din cate scrii aici doamna are cancer endometrial, grad II maliginitate , cu zone extinse de autoliza.
La gradul II nu e chiar asa grav incat sa nu mai poti face ceva. Daca a fost operabil e foarte bine inseamna ca tumora a fost extirpata si banuiesc ca in urmatoarele sapt va face raze si citostatice.
Stii ca si cancerul endometrial se poate vindeca ,poti sa citesti pe internet , in formula AS, sunt foarte multe cazuri rezolvate.
Poate va raspunde si un medic dar nu disperati in acest moment,trebuie sa fiti tari pt k e necesar , crede-ma k stiu foarte bine ! Multa sanatate !
Ali
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp