Diagnostic examen Histopatologic

Secțiunea: Cancerul de piele (Melanom malign)
2 comentarii 1
1 Cirjan Razvan
1 Cirjan Razvan [0c]
02-08-2017, 18:48

Membru din 02-08-2017

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Buna ziua,
Ma numesc Cirjan Razvan, am 23 de ani si sunt student. DE-a lungul timpului am scos mai multe alunite(5). In urma cu 3 luni am zgariat o alunita, mi-am luat trimitere i am scos-o in decurs de 2 saptamani. Azi am fost si am luat rezultatul histopatologic care suna asa " Fragment cutanat cu epiderm subtiat cu moderata ortokeratoza, prezetand proliferare tumorala cu ascpect histopatologic de nev nevocelular compus, focal minim pigmentat, cu diametrul maxim de 4 mm pe sectiunile examinate, alcatuit din cuiburi de celule nevice dispuse la nivelul jonctiunii dermo-epidermice si intraepidermal cu depasirea componentei dermice, ce alterneaza cu spatii interpapilare ce sugereaza fenomene regresive; componenta dermica , cu atipii cito-nucleare minime, posibil reactive, si extrem de rare mitoze; rare celule apoptotice si melanofage prezente; derm perilezional cu moderata fibroza si infiltrat inflamator dens predominant limfocitar cu dispozitie in banda; plex vascular superficial proeminent; alaturat reactie granulomatoasa de corp strain foliculara."
Ideea este ca mi s-a recomandat examenul imunohistochimic si nu stiu unde sa il fac sau cum se procedeaza. Mi-au zis ca sunt mici sansele de a fi ceva si ca sa il fac pentru liniste. Problema este ca nu mi-au spus exact ce au gasit . Va rog sa imi spuna cineva cam cat de grav este rezultatul, pentru linistea mea pana vin rezultatele. Repet ca alunita nu am traumatizat-o pana atunci. Atunci am zgariat-o, s-a umflat si inflamat si in cele 2 saptamani pana la operatie si-a revenit. Mi-e greu sa cred ca in doua saptamani s-a produs schimbarea, ma gandesc ca rezultatele au iesit asa din cauza traumatizarii.

A marea rugaminte sa imi explice cineva care este verdictul asupra rezultatelor examenului histopatologic.
Multumec frumos i multa sanatate!!!
Cirjan Razvan
2 MR
2 MR [2c]
03-08-2017, 09:54

Membru din 17-07-2017

Subiecte: 1

Comentarii: 2

Răspuns pentru (Cirjan Razvan, 02-08-2017, 18:48:20):

Ascultati sfatul dat de laborator. Faceti examenul tot acolo daca se poate sau duceti proba la alt laborator.
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp