daca este cancer ce avem de facut urmatorii pasi

Secțiunea: Administrativ, birocratie, acte necesare
9 comentarii 1
1 adeiana
1 adeiana [17c]
25-07-2011, 23:21

Membru din 25-07-2011

Subiecte: 6

Comentarii: 17

Buna ziua, as avea rugamintea sa-mi spuneti daca este cancer sau nu si daca este in ce stadiu ?
tatal meu a racit f. tare de Craciun si a tusit, dupa sarbatori in ianuarie l-am internat si i s-au facut toate analizele si o radiografie la plamani.Atunci i s-a spus ca are o mica pata si l-a chemat peste o luna la control. I s-a facut o noua radiografie si i s-a spus ca ar putea fi cancer, l-au trimis la tomograf si la bronhoscopie (cred ca asa ii spune).Acum am rezultatele dar astazi dr inca nu mi-a dat un raspuns concret, m-a trimis maine la alt doctor..De la tomograf am un CD pe care nu la citit d-na doctor iar pe celelalterezultate scrie : 1) Mic fragment de mucoasa bronsica continand grupuri mici de celule cu nuclei hipercromi, alungiti sau rotunzi fara limite celulare distincte ce ocupa intreaga celula - carcinom cu celule mici in boabe de ovaz (SCLC)
2) Frontiuri bogat celulare constituite din celule epiteliale glandulare cilindrice, unele ciliate, izolate si in grupuri coezive, nuclei uniformi si regulati, rari nuclei usor mariti in volum, contur nuclear regulat, hematii, rare limfocite.
2 Vio sau Vasi
2 Vio sau Vasi [141c]
18-04-2011, 22:18

Membru din 06-05-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 141

ai rabdare sa se faca toate investigatiile.nu stiu daca ai observat, dar in rezultat apare cuvantul CARCINOM, care inseamna ceva nu asa de in regula.astazi cancerul se poate vindeca, daca este depistat in stadiu incipient.probabil va face si o biopsie..., asa ca ai rabdare.unde a fost internat?esti din Bucuresti?
3 RaulDuke
3 RaulDuke [7770c]
18-04-2011, 22:48

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7770

diagnosticul e de cancer bronho-pulmonar cu celule mici. ar fi util de precizat si stadiul, dar oricum este un tip de cancer de plamani care raspunde foarte bine/repede/prompt la tratament citostatic, in special regim cu etoposid si cisplatin. daca se mai fac investigatii si se confirma diagnosticul asta, probabil ca asta e tratamentul pe care il va recomanda oncologul si sper sa fie bine!
mult succes !
4 alcore20
4 alcore20 [2c]
25-07-2011, 11:44

Membru din 25-07-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 2

Buna ziua ! mama me a fost diagnosticata cu tumora la plamanul drept. In vestigatiile in vederea stabilirii unui diagnostic cert, sunt in derulare. Va rog foarte mult sa imi dati o solutie concreta de tratament naturist. Ma adresez celor care au trecut prin asa ceva... Celor care stiu o schema concreta de tratament, regim alimentar etc. Am tot citit pe forum dar ceva concret nu spune nimeni Va multumesc
5 Vio sau Vasi
5 Vio sau Vasi [141c]
25-07-2011, 12:01

Membru din 06-05-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 141

@alcore20, imi pare rau ca trebuie sa va spun ca nimeni nu va poate da o schema concreta de tratament, , NATURIST" nu se cunosc asemenea scheme.singurul lucru pe care trebuie sa-l faceti, sa asteptati rezultatul investigatiilor, sa se stabileasca stadiul si dupa aceea urmeaza tratamentul medicamentos.Dumnezeu sa va ajute sa fie un stadiu incipient, sa nu fie metastaze.multa sanatate.
6 alcore20
6 alcore20 [2c]
25-07-2011, 12:22

Membru din 25-07-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 2

Va multumesc pentru raspuns. Dar pentru inceperea unui tratament nu este nevoie de detalii. Inteleg si cunosc reticienta medicilor romani- sau a unui numar mare-, fata de "naturist".dar..se multe ori acolo unde stiinta romaneasca nu a dat roade, a facut-o natura cu mai putina suferinata. Inca odata va multumesc si precizez ca atunci cand am folosit termenul " schema", m-am referit la ceva concret avand in vedere ca pe forum am citit lucruri de genul" tatal meu a fost diagnosticat cu cancer pulmonar neoperabil, speranta de viata fiind apreciata la 6 luni, au trecut 3 ani in care a consumat legume, fructe etc si a urmat tratament naturist pe baza de ceai de x, ceai de y etc. ", dar nimic concret: unde, cine a stabilit in ce cantitati si cum se urmeaza acest tratament ! Multumesc. O zi buna si sanatate
7 RaulDuke
7 RaulDuke [7770c]
25-07-2011, 13:23

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7770

"o schema concreta de tratament naturist" este deja un oximoron. e ca si cum ai spune "oua de tigru" sau asa ceva. nu exista o schema concreta pentru ca mijloacele naturiste/alternative nu au dovedit nici un efect de nici un fel, atunci cand unii oameni au sustinut ca se simt mai bine in urma folosirii lor.
ca atare nu vei gasi scheme si strategii stiintifice despre niste lucruri care nu au nici o legatura cu stiinta, iar medicii care ti le recomanda incalca insusi codul deontologic. aici nu vorbim de "esecul medicinei romanesti" de principiu, ci eventual de medicina moderna planetara, caci tratamentele oncologice in romania sunt aliniate la standardele europene. cine iti va recomanda si face tot felul de planificari de tratament naturist cu detoxifieri, cu fructe, cu legume, fara carne, cu salata de cucuruz, cu sucuri de nu stiu ce, cu venin de bla bla, nu va fi un om care aiba mai mult decat o speranta desarta si distanta ca te va ajuta, restul de aproape 100% este interes pur financiar.
8 Vio sau Vasi
8 Vio sau Vasi [141c]
25-07-2011, 14:19

Membru din 06-05-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 141

@Raul, esti un bun profesionist, pentru mine sfaturile tale au fost de un real folos, dar uneori esti prea dur in raspunsuri.ma ierti de observatie, dar eu sunt mai in varsta...nu te superi? mai pe vremuri existau acele ore de, , EDUCATIE SANITARA", acum.nimic, nici in scoli, nici in presa, niciunde...pe cine intereseaza ca omul sa fie educat sanitar???iti doresc multa sanatate si mult succes in activitate ta.
9 RaulDuke
9 RaulDuke [7770c]
25-07-2011, 23:21

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7770

multumesc de ganduri bune. iti urez la fel !
da, se poate spune ca sunt dur, nu neg asta, dar lucrul asta e doar din dorinta de a fi categoric si foarte clar. prin intermediul internetului nu pot sa folosesc mijloace mai bune decat exprimarea clara si categorica. desigur, cu pacientii mei directi pot sa adaug si alte metode de a le demonstra ceea ce vreau sa spun, dar din pacate aici nu pot, iar cu privire la riscurile alegerii unei "variante alternative" de tratament in acest tip de boala crunta, ei bine, nu vreau sa ma joc si sa-mi asum nici un risc. desigur ca oamenii aleg sa creada sau sa inteleaga ce vor de la oricine, inclusiv de la mine, care nu am CV-ul postat aici pe forum, dar cel putin vreau sa ma exprim cum nu se poate mai clar.
multumesc de intelegere !
Răspunde la topic
9 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp