condrosarcom cu elemente de osteosarcom

Secțiunea: Condrosarcom
2 comentarii 1
1 dany007
1 dany007 [0c]
14-11-2010, 17:01

Membru din 14-11-2010

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Buna am si eu o problema, tatal meu a fost diagnosticat cu:

Rezultat histopatologic: " materialul examninat corespunde unei proliferari sarcomatoase in general cu aspect condroid, fotmata din celule uni sau binucleate, cu atipii usoare si moderate, si pe alocuri cu mitoze. Focal sunt prezentate zone de dediferentiere cu aspect de osteosarcom.
Concluzie: "Condrosarcom cu focare de dediferentiere cu componenta de osteosarcom"

Zona afectata: "treimea proximala a femurului drept prezinta o hipercaptare inomogena intensa, cu deformarea conturului osos, incluzand o arie hipocaptanta centrala. Zona cu hiperfixare patologica se extinde proximal pana la nivelul colului chirurgical, iar distal aprox. 4-5 cm distal fata de colul anatomic. Nu se deceleaza alte zone focale care sa sugereze existenta unor determinari secundare sau a unor tumori sincrone. Genunchiul drept prezinta o fixare crescuta in mod reactiv."

a fost operat ( iar acum va incepe chimioterapie) iar pe biletul de externare s-a dat urmatoarele precizari:
Diagnostic externare: Condrosarcom 1/3 proxiamal femur drept
Epicriza: Dupa o prealabila pregatire preoperatorie in data de 21.10.2010 se intervine chirurgical practicandu-se: biopsie excizionala 1/3 proxiamal femur drept. Postoperator se administreaza tratament antialgic, anticoagulant si antibiotice cu evolutie favorabila. Se scot firele. Examentul anatomopatologic releva un condrosarcom cu elemente de osteosarcom la nivelul 1/3 proxiamel a femurului drept."

dupa cum am preciat mai sus, va incepe chimioterapia dupa care va suferi o noua interventie chirurgicala de extirpare a portunii de os afectata si i se va pune o proteza (sau in cazul cel mai rau i se va amputa piciorul).

As vrea sa stiu si eu: cat de grav este?, ce sanse are sa isi revina complet?, deca se va amputa piciorul va avea sanse mai mari sa se vindece? si daca se poate sa mi se explice putin ce inseamna acest tip de cancer pentru ca nu gasesc nicaieri pe internet nici un fel de informatie.
2 radicus
2 radicus [411c]
14-11-2010, 17:01

Membru din 11-05-2011

Subiecte: 3

Comentarii: 411

Sansele sa-si revina complet depind de stadiul bolii. Daca e amputat piciorul atunci e evident ca nu poate fi o recuperare chiar completa. Doar medicii pot hotari daca amputarea piciorului ii poate oferi un avantaj in supravietuire. E posibil ca amputarea sa nu ii ofere vreun avantaj semnificativ dar si invers, sa ii ofere. Condrosarcomul dediferentiat nu e chiar foarte intalnit. Exista pe internet destul de multe informatii suplimentare in engleza, denumirea fiind "dedifferentiated chondrosarcoma" sau "atypical chondrosarcoma", asta daca sunteti vorbitor/vorbitoare de limba engleza. Acest cancer tinde sa metastazeze cel mai des in plamani, deci trebuie controale cat mai amanuntite, probabil, pentru tot restul vietii.
Răspunde la topic
2 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp