Colecistita acuta

Secțiunea: Interpretare explorari imagistice
1 comentarii 1
1 Danas@
1 Danas@ [2c]
02-04-2023, 12:34

Membru din 23-03-2022

Subiecte: 4

Comentarii: 2

Bună ziua, nu sunt sigura de postare, sper sa primesc un răspuns avizat di cât de repede posibil...
Suferinta colecist cronica, crize mai serioase, altele mai puțin serioase, ultima ecografie abdominala deceleaza colecist destins de volum ( 112 mm ), palpabil dureros, CBIH libere, calea principala nu este obstrucționata
nediluat, vrna porta normala, sludge biliar care acoperă aproape total colecistul, fără pereti ingrosati, calcul biliar înclavat infundibular de 2.5 cm, colesteraloza pe peretele hepatic, analize crescute ( GGT 479, fosfataza alcalina 364, TGP 56, TGO 48 sunt in scădere dar inca se mențin ridicate dupa colecistectomie.recenta, celelalte organe in limite normale, canal Wirsung vixibil, nu exista icter, anemie, restul analizelor de sânge fiind în limite normale, liber de lichid. Întrebări, :
1. Avand in vedere suferință cronica se poate ridica suspiciunea unei dificultati mai grave nonbenigna referitoare la vezica biliara ?
2. Este procedura standard ca orice piesa operatorie sa fie trimisa la anatomie ?
3. Care este diferența între litiaza biliara și sludge ? Generează aceleași afecțiuni sau nu ?
3. În condițiile unui regim restrictiv menținut o perioadă de peste o luna, urmat de restricția pre și post operatorie, este fireasca o scădere ponderala de 8-10 Kg ?
4.Din ce imi dau seama o eventuala asemenea dificultate este rara, se identifica mai degrabă pe zona hepatica, cai întra și extrahepatice or in conditiile in care ecografia a fost clara din acest punct de vedere, se mai poate ridica o asemenea problema ?
5. În cât timp dupa colecistectomie se vor normaliza analizele de sânge?

În speranța xa iki veți răspunde cât de repede,
Va mulțumesc, Dana
Răspunde la topic
1 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp