Chist clavicular la o fetita de 8 ani. Va rog mult, ajutati-ma!

Secțiunea: Cancerul la copil
3 comentarii 1
1 Stefania Elena

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Nepotica mea are o umflatura la clavicula dureroasa la atingere (nu s-a lovit, nu a cazut).am internat-o si saptamana trecuta i s-a pus diagnosticul de osteita. acum i s-au repetat analizele si se pare k are un chist pe care dl dr. doreste sa-l opereze. Se poate dezvolta un chist pe os? sunt cam sceptica in privinta diagnosticului... poate fi de natura maligna?
va rog mult,rasp...
2 Casa drhouse
2 Casa drhouse [119c]
07-11-2008, 07:30

Membru din 24-10-2008

Subiecte: 0

Comentarii: 119

Nu, nu este de natura maligna.Chistul osos este o afectiune benigna, ce presupune ca o mica cavitate din os e plina cu lichid.Se poate produce prin tulburari ale circulatiei venoase sau limfatice a osului sau datorita unei inflamatii.Operatia este simpla, chistul fiind chiuretat si plombat cu grefon osos [ ca si dintele la stomatolog] , sau in chist se injecteaza medicamente.In timp acea cavitate mica care a fost plina cu lichid se umple cu un nou tesut osos.Ceea ce este important e faptul ca dupa operatie copilul trebuie supravegheat si sa stea cuminte.Timp de 6 luni - 1 an nu trebuie sa ridice greutati cu mana de partea operatiei, nu va face gimnastica cu acea mana, nu trebuie sa puna greutati pe spate sau umar, nu trebuie sa cada in mana sau umar,, sa aveti grija ca umarul si clavicola sa nu fie lovit. caci se produc usor fracturi pe osul cu chist. Deci stai linistita si asculta ce zice medicul.Numai bine!
3 Stefania Elena
07-11-2008, 16:56

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 1

Va multumesc din suflet!M-am mai linistit.Am inteles k dupa operatie ii va pune mana in ghips, sa speram k se va recupera fara probleme.
Răspunde la topic
3 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp