CHESTIONAR privind nutriția clinică a pacientului oncologic în România

Secțiunea: Chimioterapie
1 comentarii 1
1 Dietetician Mihaela Acasandrei
28-06-2021, 17:42

Membru din 15-06-2021

Subiecte: 1

Comentarii: 0

Bună ziua,

Sunt Mihaela Acasandrei, nutriționist dietetician în Iași și împreună cu colegele mele din mai multe orașe din România, realizăm o lucrare de cercetare în domeniul nutriției clinice oncologice care își propune să identifice cu ce probleme nutriționale s-au confruntat pacienții în timpul tratamentului și dacă terapia nutrițională a fost accesibilă pentru aceștia, atunci când au avut nevoie.

În acest scop am realizat un chestionar disponibil online pe care pacineții să îl completeze chiar dacă sunt în timpul tratamentului oncologic sau dacă l-au finalizat. Tratamentul oncologic poate să presupună oricare din următoarele - intervenție chirurgicală, radioterapie, tratament sistemic (chimioterapie, hormonoterapie, imunoterapie).

Rezultatele acestui chestionar vor fi publicate în literatura de specialitate și ar putea reprezenta un punct de plecare pentru cercetări viitoare.

De asemenea, rezultatele acestui studiu vor fi utilizate pentru a discuta cu medicii, dieteticienii și alți profesioniști în domeniul sănătății despre lacunele din terapia nutrițională oferită pacientului oncologic în țara noastră și pentru a veni cu soluții punctuale la problemele existente.


Atașez link-ul către formularul online și vă mulțumim pentru implicare și ajutorul oferit prin completarea acestuia: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe6tch-Yk6ogYUriOzCyVYK3xx0w3urjRJ5M7PSN7wM-Isyfw/viewform

Cu stimă,
Mihaela Acasandrei
Nutritionist Dietetician Licentiat
Răspunde la topic
1 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp